MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Ma
TEMEL GEÇER
Maksut AKINCI

TEMEL GEÇER



Bir kayýkçý kavgasý koptu kürek kalmadý.
Buðu misali sýr? Takibe yürek kalmadý.
Ýlk mi, tekrar mý, hiç böyle kaldýk mý deryada?
Rahmandan baþka kim çare olur bu feryada?

Kat kat asalet elbiselerini soyunun.
Belli ki içindeyiz riyalý bir oyunun.
Hukuk adým þizofren aklýnýzla övünün.
Þifa isterseniz, kuyu baþýnda dövünün?

Kuran Allahtan inkar cüceden. Bu böyledir.
Riya iman elbisesi giyer? O öyledir
Cüssenizden belli kullukta kim sizi geçer?
Çiz bak elde var ’ben’. ÝHLAS eken yokluk biçer.

Çok önemli NOT:
Bu þiir 2010 yýlýnda, bir gazetenin yorum bölümünde, mýsralar birbirine girmiþ, okuyanýn þiir olduðunu býrakýn, ne yazdýðýný anlamasý imkânsýz biçimde duruyordu. Ýþin enteresan tarafý þu not ile kültür bakanýna it haf edilmiþ olarak:
---
SAYIN KÜLTÜR BAKANIMIZA
Sayýn bakanýmýz siz bilirsiniz ki böyle bir þiir bir gece ansýzýn yazýlýp, yazma iþ de orada terk edilmez! Biz halk olarak bu þiirlerin kardeþlerini ve yazarýný size bir FÝNAL SORUSU sormak için bilmek istiyoruz. Eðer haddimizi aþan bir talepte bulunmuþ isek lütfen kusurumuza bakmayýn. Basýn yolu ile bir açýklama yapmaz iseniz biz zaten ayýbýmýzý anlarýz. Buyrun Sayýn Bakaným: Mesut AKINCI
---
Þiir Tasavvuf dili ile yazýlmýþ olmasýna raðmen hiç tasavvuf okumamýþ kiþiler bile þiirde ÝHLAS’ýn ne olduðunun anlatýldýðýný anlar.

Þimdi düþündüm ki, ülkemiz sýnýrlarý içinde ’HABERÝN NE OLDUÐUNA KARAR VEREN’ Güçlü(!) ajans kuruluþlarýndan ÝHLAS HABER’in Genel müdürü Thomas Bonifield (Ki kurum çalýþanlarý tomas beyin tek kelime türkçe bilmediðini söylediler!) e ithaf etmek çok daha yerinde olacak. Zaten o tarihten beri gelip geçen kütür bakanlarý yaklaþýmlarýný ortaya koymuþlar.

Sayýn Thomas. Size ithaf ettiðim bu þiirle temsil ettiðin kurumun isminin ne anlama geldiðini öðrenmiþ oldunuz. Bu jestime karþýlýk vermek isterseniz, bazý yerel sitelerin yayýnlamýþ olduðu T.C. CUMHURBAÞKANLIÐI makamýna yazdýðým dilekçeyi yayýnlayarak þahsýnýzýn ve kurumunuzun ne kadar insancýl olduðunu dünya kamuoyuna da ilan etmiþ olursunuz.
Ýlginize.
M. AKINCI
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.