MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ENGELLİ ANA BABASI OLMAK
merol

ENGELLİ ANA BABASI OLMAK


ENGELLÝ ANA BABASI OLMAK

Dünyada pek çok aile engelli çocuða sahiptir yani engelli ana babasý olan insan sayýsý azýmsanmayacak kadar çoktur. Bazý insanlar için çok zor bir durum gibi görünür, bazý insanlar bu durumu bir þans olarak görürler. Yani bu konuda pek çok bakýþ açýsý mevcuttur.
Elbette yeryüzündeki her insan bir engelli adayýdýr. Hiçbir kimse hayatýnda görme engelli, yürüme engelli, zihinsel engelli veya þu veya bu þekilde bir engelli olma durumuyla karþýlaþmama garantisine sahip deðildir. Böyle bir iddia gücüne haiz olmak mümkün deðildir. Her insan engelli adayýdýr. Býrakýn engelli adayý olmayý her insan katil veya maktul adayýdýr ayný zamanda.
Ýnsanlar dünyaya baþýboþ bir þekilde gelmemiþlerdir. Herkesin farklý farklý imtihan þekilleri vardýr. Yüce yaratýcýmýz Bakara Suresi 155. ayetinde þöyle buyurur. ““Ve sizi mutlaka korku ve açlýktan ve mal, can ve ürün eksikliðinden imtihan ederiz. Ve sabredenleri müjdele.”” Görüldüðü gibi bu ayette Allah türlü eksikliklerle imtihan ettiðini ifade etmektedir.
Ýmtihaný baþaranlara büyük mükâfatlar vaat eden Allah bir baþka ayetinde yani ÂLÝ ÝMRÂN Suresi 186. ayetinde þöyle buyurur.: “”Mallarýnýz ve canlarýnýz hususunda siz mutlaka imtihan olunacaksýnýz. Sizden önce kitap verilenlerden ve þirk koþanlardan elbette birçok incitici (sözler) duyacaksýnýz. Eðer siz sabrederseniz ve takva sahibi olursanýz ki bu muhakkak, iþlerin “âzim” olanlarýndandýr.
Bu konuda Mülk Suresi 2. ayetin anlamýný göz önünde bulundurmanýn ne kadar çok önemli olduðu bir gerçektir.”” “Sizin hanginizin en güzel ameli yapacaðýný” imtihan etmek için ölümü ve hayatý yaratan O’dur. Ve O; Aziz’dir, Gafûr’dur.””
Yüce yaratýcýmýz bu ayette biz kullardan kimlerin güzel ve kimlerin de çirkin iþler yapacaðýný imtihan etmek için ölümü ve hayatý yarattýðýný ifade etektedir. Bu ayeti ifade ettikten sonra þimdi birkaç soru sormak istiyorum..

Birinci olarak diyorum ki, kim tutma engeli olmayan yani elleri saðlam olan oðlunun bir hýrsýzlýk yapmasýný ister ki.. Oðlu bir hýrsýzlýk yaptýðýnda “ KEÞKE ELLERÝ OLMASAYDI DA HIRSIZLIK YAPMASAYDI” demez mi onuru kýrýlan, toplumda kimsenin yüzüne bakacak durumu kalmayan analar ve babalar… Bir katil için “ KEÞKE ELLERÝ OLMASAYDI DA KATÝL OLMASAYDI ” demez mi anneleri ve babalarý sizce?
Önemli olan eller ve ayaklara sahip olmak deðil, onlarý güzel yerlerde kullanmaktýr. Elbette engelli ebeveyni olmak zordur ama zoru baþarmak insana büyük haz verir ve Allah böyle insanlara cennet vaat etmektedir.
Yüce Yaratýcýmýz Bakara Suresi 286. ayetinde “”” Allah hiçbir kiþiye, yaratýlýþ kapasitesinin üstünde ( taþýyamayacaðý ) bir yük yüklemez”” buyurduðuna göre engelli anne ve babalarý þayet bu yükü taþýyamayacak olsalar onlarý bu þekilde imtihana tabi tutmazdý.

Mustafa EROL
17. Að. 2012
Manavgat / Antalya

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.