************************************************************************* Çare Var mý
Ciðer pare pare oldu Bilemedim çare var mý Tenin rengi çoktan soldu Silemedim çare var mý
Nice aþýk yolum kesti Suyolunda kýrdý testi Hepsi rüzgar gibi esti Kalamadým çare var mý
Sinem Bacý gönül dertli Bülbül gibi merhametli Yar olsaydý dirayetli Bulamadým çare var mý
****************
Sinem Bacý
****************
1954 yýlýnda Sivas Ýli’nin, Zara Ýlçesi’nin, Körpýnar köyünde doðdu. Asýl adý Filiz Yurdakul’dur. Ýlköðrenimini köyünde ve Ankara’da, ortaöðrenimini Ýstanbul’da tamamladý.
Köylerine gelip giden dedeler ve aþýklardan etkilenerek küçük yaþlardan itibaren þiirle ilgilenmeye baþladý. Ýlk baðlama derslerini babasýndan ve köylüsü olan Aþýk Ali Keklik’ten aldý. Þiir yazmaya lise yýllarýnda yöneldi.
Zamanla kendini geliþtiren ve Müslüm Aðbaba, Davut Sulari (1925-1985) gibi aþýklar çevresinde bulunan Sinem Bacý’ya mahlasý da Aþýk Ýhsani (1932-2009) tarafýndan verildi. Ayrýca uzun yýllar Aþýk Ýhsani’yle birlikte Türkiye ve Türkiye dýþýnda çeþitli etkinliklere katýldý.
Çeþitli radyo ve televizyon programlarýna da katýlan Sinem Bacý’nýn þiirleri deðiþik gazete, dergi ve araþtýrmalarda aktarýldý. Sinem Bacý 1972 yýlýndan itibaren 5 adet 45’lik plak ve 1 kaset hazýrladý.
Sinem Bacý’nýn »Benim Özetim« (2002) ve »Utan Ýnsanoðlu Utan« (2009) adlý þiir kitaplarý yayýnlandý. Ayrýca Aþýk Ali Karaca’nýn þiirlerinden oluþan »Sözde Ýnsanýz« (2005) adlý bir kitap hazýrladý