Ah edip çýrpýnan bülbüle döndüm Biçare dolaþýr güle varamam Aramaktan bitkin düþtüm yorgunum Kendime gelip de dosta varamam
Bilen var mý acep aþkýn baðýný Beyhude geçirdim gençlik çaðýný Aþmaya uðraþtým karlý daðýný Susuz bir çöldeyim göle varamam
Sefil Selimi’yim can üze üze Sarplarý geçtim de ulaþtým düze Avcýyým basarým izlerden ize Hasbahçeye giden yola varamam
**************** Sefil Selimi
****************
1933-2003. Þarkýþla’da doðdu. Asýl adý Ahmet Günbulut’tur. Aþýklýk geleneðini yöresindeki aþýklardan öðrendi. Sivaslý Aþýk Veli, Aþýk Veysel, Ali Ýzzet gibi aþýklardan etkilendi.
Yakýn köylerden Kýzýlcakýþla’da bulunan Çoban Mehmet adlý aþýða çýraklýk yaptý. Sefil Selimi mahlasýný da ondan aldý.
1957’den bu yana þiir yazmaktadýr. 1966 yýlýndan baþlayarak Konya Aþýklar Bayramýna katýldý. Bir süre Hollanda’da yaþayan Sefil Selimi 1972’de yeniden Sivas’a döndü.
Alevi bir aileden gelmediði halde Alevi-Bektaþi geleneðinde þiirler yazdýðýndan dolayý kendi çevresinde eleþtirildiði oldu.
Sefil Selimi’nin yaþamý ve þiirlerine iliþkin Abdullah Satoðlu’nun »Yar Badesi«, (1963), Ýbrahim Aslanoðlu’nun »Yalýnkat«, (1978), Murat Özdemir’in, »Aþýk Sefil Selimi’nin Þiirleri Üzerinde Bir Ýnceleme« (1982), Kültür Bakanlýðý’nýn, »Kul Yanmasýn«, (1989) ve Doðan Kaya’nýn »Çobanýn Can Pýnarý«, (1996) ve son dönem þiirlerinin toplandýðý Uður Kaya’nýn hazýrladýðý »Þiirleri ve Türküleriyle Aþýk Sefil Selimi«, (2001) adlý kitaplarý yayýmlandý.