************************************************************************* Bu Sýra
Rüzgara kapýldý dalým budaðým Sandal da su tutar oldu bu sýra Sudan tat almýyor dilim dudaðým Sabýr taþý yutar oldu bu sýra
Ölçüye vurmak zor emeði teri Her sözü demek zor gelse de yeri Diken batardý ya eskiden beri Güller bile batar oldu bu sýra
Polatoðlu bir devrandýr dönüyor Sevmeyenler sevenleri kýnýyor Gönül vefa diye diye yanýyor Çok alýngan beter oldu bu sýra
********************** Yusuf Polatoðlu **********************
1956 yýlýnda Oltu’da doðdu. Ýlk ve ortaöðrenimini orada tamamladý. Küçük yaþlardan beri öðrenmeye baþladýðý aþýklýk geleneði, yörenin birçok aþýðýnýn da etkisiyle þiir yazmaya, türkü söylemeye dönüþtü.
1972’de gittiði Almanya’da, Maden Meslek Okulu bünyesinde eðitim gördü.
Ozan Polatoðlu, þiirlerinde sevgi, özlem, gurbet ve tasavvuf gibi çok çeþitli konularý iþlememektedir. Son dönemde, birçok konunun yanýnda, Türkiye’den Almanya ve öteki Avrupa ülkelerine göçün öyküsü niteliðindeki þiirlere aðýrlýk vermektedir.
Özellikle Avrupa’nýn çeþitli ülkelerinde konserler veren Polatoðlu, Türkiye’deki birçok yarýþmada birincilikler de olmak üzere birçok ödül aldý.
Bugüne dek 11 albüm hazýrlayan Ozan Polatoðlu’nun, deðiþik konulardaki yazý ve þiirleri, incelemeleri çeþitli gazete, dergi ve araþtýrmalarda aktarýldý.
Konserlerinin yanýnda, halk þiiri ve müziði üzerine çeþitli seminerlere de katýlan Polatoðlu, þiirlerinin bir bölümünü, Düþmeyen Bayrak (1978), Gönlümü Dinlerken (1988) ve Göç Göç Oldu (1996), Burasý Feþmekistan (2000) ve Söz Ýkliminde (2000) adlý kitaplarda topladý. Ayrýca Aþýk Reyhani’ye iliþkin Mýzrabýn Istýrabý-Aþýk Reyhani (1996) adlý bir araþtýrmasý yayýnlandý.
Ayrýca yayýna hazýrlanmýþ kitap çalýþmalarý bulunmaktadýr.