Dedelerinin ikisinin de saz þairi olmasýnýn etkisiyle küçük yaþta baðlama çalmasýný ve aþýklýk geleneðini öðrendi. Ancak ilk ustasý Aþýk Davut Sulari’dir. Yaklaþýk 10 yaþýnda Davut Sulari’nin yanýnda çýraklýða baþlayan Daimi, 2,5 yýl kadar birlikte dolaþarak geleneðe, þiire ve türküye iliþkin bilgisini pekiþtirdi.
Aþýk Daimi, 1950 yýlýnda Ýstanbul’dan ayrýlarak Tercan’a yerleþti. Özellikle bu yýllar yörede duyulduðu ve sevildiði dönemdir. Ayný zamanda kendisinin de aþýklýk geleneðini yörede pekiþtirmesine fýrsat oldu.
1962’den sonra yeniden Ýstanbul’a dönen Daimi ölümüne dek orada yaþadý. Geçmiþi dolayýsýyla Tercanlý Daimi olarak anýldý.
Önceleri usta malý türküler söyleyen Aþýk Daimi daha sonra kendi deyiþlerine aðýrlýk verdi. 1948 yýlýnda »Bir seher vaktinde indim baðlara« dizesiyle baþlayan ilk þiirini yazan, müziklendiren ve yaþamý boyunca arþivlere yüzlerce türkü kazandýran Aþýk Daimi, TRT tarafýndan açýlan sýnavý kazanarak kaþeli sanatçý oldu.
Özellikle yaþamýnýn son 20 yýlýnda birçok genç aþýðý etkiledi. Uzun yýllar birçok sanatçý ve aþýða baðlama dersleri verdi.
Þiirlerinde sevgi, doða ve her türden ayrýmcýlýðý eleþtiren, insan öðesini öne çýkaran konularý iþledi.
Türkiye ve Avrupa’nýn çeþitli kentlerinde konserler verdi, birçok albüm hazýrladý.
Yadigar Aydýn Orhan tarafýndan hazýrlanan Daimi’nin tüm þiirleri/türkülerinin toplandýðý kitap »Aþýk Daimi, Hayatý ve Eserleri« (1999) adýyla yayýmlandý.