Aþkýmýn perisi çok uzaklarda Görmeden ölürsem göze yazýktýr Sözümüz var idi bir ilkbaharda Demeden ölürsem söze yazýktýr
Aþýðýn biter mi sevda telaþý Ayrýlýk çilesi keder göz yaþý Aþkýn tezgahýnda sevda kumaþý Giymeden ölürsem beze yazýktýr
Çelebi’yim tutamadým elinden Gönül bahçesinden zülfün telinden Bir bilseydim gonca gülün dalýndan Sarmadan ölürsem bize yazýktýr
*************** OZAN ÇELEBÝ ***************
1948 yýlýnda Oltu’nun Tutmaç köyüne doðdu. Asýl adý Dursun Çelebi’dir. Okula gitme olanaðý bulamadýðýndan okuma yazmayý askerlikte öðrendi.
Aþýklýk geleneði ve þiirle küçük yaþlarda ilgilenmeye baþladý. Köylerine gelip giden aþýklar ve bazý yaþlý insanlarý dinleyerek kendini geliþtirdi. Hem geleneksel hem de aþýk aðzý türküleri öðrendi. Yaklaþýk 9 yaþlarýnda türkü söylemeye baþladý. Türküleri öðrenmesinde babasýnýn da katkýsý oldu. Ayný dönemlerde önce kaval, sonra da tulum çalmayý öðrendi.
Zamanla yörede adý duyuldu usta malý dýþýnda kendi türkülerin söylemeye yöneldi.
Karþýlaþtýðý aþýklarla dostluk kurdu ve deyiþmelerde bulundu. Hem yöredeki aþýk anlatýlarýný öðrendi ancak baðlama çalmaya ise 1975 yýlýnda Hollanda’ya yerleþtikten sonra baþladý. Bu konuda Antepli Halit adlý bir arkadaþýnýn yardýmý oldu. Þiiri ise Aþýk Reyhani’nin katkýsýyla öðrendi.
Ozan Çelebi Avrupa’nýn çeþitli yerlerinde birçok yarýþma ve þenliðe katýldý, birincilikler olmak üzere deðiþik ödüller aldý.
Þiirleri deðiþik gazete, dergi ve araþtýrmada aktarýlan Ozan Çelebi usta malý ve kendi türkülerinden oluþan 5 adet albüm hazýrladý.