MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

KANDIRMACA
serap hoca

KANDIRMACA



-Yüreðinin bir tarafý hep karanlýktý… Yýllarca hep bir yaný eksik büyüdü, üvey annesinden anne sevgisi beklemiþti gereksizce, soðuklarda kapýlara atýlmýþtý. Yýkýk dökük bir ömrün sayfalarýný karýþtýrdýkça hep yarýmlar, eksikler çýkýyordu karþýsýna ya da en kötüsü olan aldatýlmýþlýklar. Bir þeye hiçbir zaman ilk sahip olan olmayýþýndan mýydý neden bilmem koskoca bir öfke kaplamýþtý içini ve artýk eline kýrbacýný almýþ, þaklatýyordu. “Seviyorum!” dediði, “Sen, teksin..” dediði ne çok “tek” vardý. Sonra her birini bir dað ardýna býrakýp dini de kendine alet edip, sadaka vererek kefaretinden kurtulduðunu sanýyordu yalanlardan, yeminlerden. Hiç bakmýyordu arkasýna… O, yüreðindeki karanlýða bir nebze sevgi ýþýðý salabilmek için daldan dala konan bir bülbüldü artýk… Saðýr kulaklarý duymuyordu kendine dair hiçbir sözü, aðýdý, nefreti…-




Bakma gözlerime,
Seni unuttum ben...
Gözlerimdeki pýrýltýda arama kendini,
Seni unuttum ben...
Gülüþümde arama gözlerini,
Seni unuttum ben...
Adýmlarým sana doðru mu gidiyor?
Yelpazemdeki fýsýltýda adýn mý var?
Kanma, yalandýr...
Seni unuttum ben!



Gecenin aðaran zifiri beklerken günün ilk ýþýklarýný yürek sessizce düþünmede… Parçalarý nerelere daðýldý ki yüreðimim? Ne kadar kýpýr kýpýr, ürkek ve sevecendi kalbim bir zamanlar þimdilerdeyse güvenden ýrak, tedirgin ve temkinli ... Ne kýrmýzýnýn tadý kaldý ne siyahýn matemi… Ýlle de mor, o hiç sevmediðim mor kapladý ufkumu… Yýldýzlarý göremiyorum artýk.
Daðlara çýkýp o meleði yakalamak isterdim her zerrem parça parça daðýlsa da evrene. Ne garip, artýk içimdeki cam kýrýklarý elime de yüreðime de batmýyor, belki batýyor da ben hissedemiyorum.
Gün aðaracakmýþ az sonra… Kim için?
Hadi bir valsin eþleri olalým, diyor yabancý bir ses yüreðimin ta derinlerinden ama kalkacak mecalim yok…





28.8.2011
Serap Demirtürk

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.