MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Martılar neden denizler üzerinde uçar..?
gizli gemi

Martılar neden denizler üzerinde uçar..?



Bundan yüzyýllar önce deniz aþýrý, çok güzel bir ülke varmýþ. Tabi her masalda olduðu gibi bu masalda da o ülkenin bir kralý ve tabii ki bir de prensesi varmýþ. Prenses dünyalar güzeli bir kýzmýþ. Kralýn emri ile her gün prenses dolaþmak için saray muhafýzlarý ile birlikte sarayýn dýþýna çýktýðýnda ona bakmak yasakmýþ. Halk onun dolaþmaya çýktýðý ilan edildiðinde eðilir ve gözlerini kapatýr, ya da evlerine kaçýþýrmýþ. Onu görmenin bedeli ölümle cezalandýrýlýrmýþ. Günlerden bir gün yine prenses dolaþmak için çýktýðýnda... Fakir bir köylü delikanlý iradesini yenememiþ ve yavaþça baþýný kaldýrýp prensese bakmýþ ve baþýný kaldýran fakir delikanlý ile prenses o anda göz göze gelmiþler... Tabii ki... Tahmin edeceðiniz gibi fakir delikanlý pensese inanýlmaz bir aþkla tutulmuþ. Prensesin de o derin bakýþlarýnýn boþ olmadýðýný düþün en fakir delikanlý günlerce uyuyamamýþ ve ölümü bile göze almak pahasýna, prensesi bir kere daha görmek için uðraþmýþ durmuþ. Bu arada fakir delikanlýya da tutulan güzel prenses onun zarar görmemesi için günlerce kendini saraya kapatmýþ. Sonunda dayanamayan fakir delikanlý her þeyi göze alarak gizlice sarayýn bahçe duvarýna týrmanmýþ ve prenses ile bir kere daha göz göze gelmiþler. Fakir delikanlý hemen duvardan atlamýþ ve prensesle konuþacaðý anda saray muhafýzlarýna yakalanmýþ. Kralýn karþýsýna götürülen delikanlý nasýl olsa ölümle cezalandýrýlacaðýný bildiðinden krala prensese duyduðu aþkýný anlatmýþ. Kral ölüm emrini vereceði anda prensesin yalvarýþlarýna dayanamayarak fakir delikanlýya baþka bir ceza vermeyi kabullenmiþ.

ÝÞTE HÝKAYEMÝZ DE ZATEN BURADA BAÞLIYOR.

Hemen bir gemi hazýrlattýran kral gidilebilecek en uzaktaki adaya bir fener yaptýrmýþ ve fakir delikanlýyý da o adada yanlýz yaþamaya mahkum etmiþ...Aradan bir kaç ay geçmesine raðmen prensesi unutamayan fakir delikanlý prensese olan aþkýný kaðýtlara dökmüþ ve martýlara anlatmaya baþlamýþ... Artýk bütün martýlar fakir delikanlýnýn prensese olan aþkýndan haberdarmýþ. Sonunda martýlar bile fakir delikanlýyý anlamýþ ve yazdýðý mektuplarý prensese götürmeye baþlamýþlar... Ve zamanla prensesin de yazmýþ olduðu mektuplarý fakir delikanlýya götüren martýlar aracýlýðý ile aþklarý iyice büyümüþ; ta ki... Bir sabah sarayýn bahçesinde kahvaltý yaparken prensesin odasýnýn penceresine aðzýnda bir mektupla konan martýyý kralýn görmesine dek. Tabii korkulduðu gibi olmamýþ... Aðlayarak kýzýna sarýlan kral, hayvanlarýn bile bu aþký anlarken kendisinin anlayamadýðý için kendisinden utandýðýný söyleyerek prensese hemen bir gemi göndertip fakir delikanlýyý getirtip kendisi ile evlendireceðini söylemiþ. Buna çok mutlu olan prenses hemen fakir delikanlýya bir mektup yazmýþ ve olanlarý anlatmýþ. Tabii bu arada mektubu götürmek için bekleyen martýya da her þeyi anlatarak bütün martýlarý düðünlerine çaðýrmýþ. Buna çok sevinen martý mektubu bir an önce ýssýz adaya götürmek için yola çýkmýþ. Tam yolu yarýlamýþken yanýndan geçen bir kaç martý arkadaþýna haber verip hepsinin düðüne davetli olduðunu söylemek için gagasýný açtýðýnda mektubun düþtüðünü farketmiþ. Ve mektubu tüm martýlar hep birlikte aramaya baþlamýþlar... Fakat bir türlü bulamamýþlar. Bu arada prensesten mektup alamayan fakir delikanlý, yazmýþ olduðu mektuplarý göndermek için bir tek martý bile bulamamýþ... Biraz ilerisinde uçuyorlar fakat yanýna gitmiyorlar ve mektubu arýyorlarmýþ... Prensesin kendisini unuttuðunu yahut istemediðini sanan fakir delikanlý martýlarýn onun için gelmediðini düþünerek, fenerden kendisini kayalarýn üzerine atarak intihar etmiþ. Ve malesef kralýn gemisi adaya vardýðýnda fakir delikanlýnýn soðuk bedeni ile karþýlaþmýþlar...

Ýþte o gün bugündür, her þeyi düzeltmek için denizler üzerinde uçan martýlar o mektubu ararlar. O mektubu bularak o inanýlmaz sevgiyi ve her þeyi geri getiriceklerini sanýrlar ve bu yüzden de hep denizler üzerinde uçarlar.
(Can DÜNDAR)

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.