Ok vurup sinem daðlatma Didemde nemi çaðlatma Gel yeter beni aðlatma Güldür beni güldür beni
Söyle güzeller þahýna Yüz süreyim dergahýna Zehir olam kadehine Doldur beni doldur beni
Kul Ahmet’im gönül versem Dalýnda gülünü dersem Senden baþka yar seversem Öldür beni öldür beni ________________________________________ Kul Ahmet ………………………. 1932-1997. Pazarcýk’ýn Bozlar köyünde doðdu. Asýl adý Ahmet Kartalkanat’týr. Çocukluðundan itibaren yöresindeki aþýklarý dinleyerek geleneðini öðrendi. 12 yaþýnda baðlamaya merak sarmaya baþladý. Yaklaþýk ayný dönemlerde köyüne gelen Aþýk Veysel’den ilk baðlama dersini aldý.
Ýlk dönemde yalnýzca usta malý türküler söyledi. Sonraki yýllarda bir pýnar baþýnda uyurken rüyasýnda gördüðü Mihri Melek adlý kýza aþýk oldu. Bade içmek yerine kýzýn verdiði elmayý yiyen Kul Ahmet o günden sonra kendi türkülerini söylemeye baþladý.
Bir süre göçer bir toplulukla dolaþtý. Onlara Erzincanlý olduðunu ve garip kiþi olduðunu söylediðinden, yörede Garip adýyla tanýnýr. Þiirlerinde zaman zaman kullandýðý Garip Kul Ahmet mahlasý da bu dönemden kalmadýr.
Þükrü Elçin tarafýndan hazýrlanan »Kul Ahmet ve Zeynep Þah« ve Aþýk Veysel’le birlikte hazýrladýðý »Güzel Anadolum« (1973) ve »Dünyanýn Sesi« (1978) adlý kitaplarý yayýmlanan Kul Ahmet, türkülerinde sevgi ve hoþgörüyü iþledi.