MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

YILLANMAMIŞ ÖYKÜLER - yeni yıl kutlaması
uzungemici

YILLANMAMIŞ ÖYKÜLER - yeni yıl kutlaması


Üç sandalyeli bir masada. . .

“Çok güzelliksiz” yaþlý kadýnla “hiç yakýþýksýz” yaþlý adam, geçmiþin derinliklerine açýlan sonsuzluk kapýsýnýn hemen önünde, takvimin kendileri için hazýrlamýþ olduðu sofrada ‘son gece yarýsý yemeði’ için karþýlýklý oturmuþlar ve ýþýðý azalmýþ ama hiç sönmeyecek gözleriyle biryandan birbirlerine bakarak gülümsemeye çalýþýrlarken öte yandan sofradaki üçüncü ve boþ sandalyenin sahibini, yani çocuklarýnýn gelmesini bekliyorlardý.

Akrep nazlanýyor, yelkovan akrebi bir an önce yakalamak için sabýrsýzlanýyor, saniyeler saatin onikisine doðru doludizgin koþuyorlardý.

Kulak veriyoruz…
Adam: Söylüyorum sana, hiç beklemeyelim. Belli ki bu da gelmeyecek diðerleri gibi.
Kadýn: Hayýr, mutlaka gelmeli, bari bu gelsin. Tam bir yaþýný dolduracak bugün.
Adam: Öbürleri de bir yaþýný dolduracaklardý ama hiçbirisi gelmedi hatýrlamýyor musun? Ana yüreði, seni anlýyorum ama. . .
Kadýn: Bunlarýn tekerrürden anladýklarý bir tek þey var o da bir yaþýný doldurduklarý gün elimizden uçup gitmek.

* * *

Duvardaki çam aðacý. . .

“Yakýþýklý” genç adam geleceðe açýlan sonsuzluk kapýsýnýn hemen önündeki evinin boþ duvarýna kocaman bir çam aðacý çizmiþ, “güzellikli” genç kadýn da duvardaki bu çam aðacýnýn her dalýný, içi hayal ve umut dolu rengârenk küçük balonlar, ýþýltýlý toplar ve kurdeleli hediye paketleri çizerek süsledikten sonra kolunu genç adamýn beline dolamýþ ve birlikte duvardaki süslü çam aðacýný keyifle izlemeye baþlamýþlardý. Tam bu sýrada arkalarýndan koþup gelen küçük bir çocuk, üzerine çam aðacý çizili duvarý yerinden söküp aldý ve kahkahalar arasýnda, “geliyorum” çýðlýklarý atarak kapýdan çýkýp uzaklaþtý.

Akrep nazlanýyor, yelkovan akrebi bir an önce yakalamak için sabýrsýzlanýyor, saniyeler saatin onikisine doðru doludizgin koþuyorlardý.

Kulak veriyoruz…
Adam: Bak þimdi þunun yaptýðýna, geçen sene de aynýsý olmuþtu, ne istiyor bu çocuklar bizden bilmem ki.
Kadýn: Evet her yýlsonu gecesi ayný þeyler oluyor. Biz o kadar uðraþýp-didinip çam aðacýný çiziyor, süslüyoruz, sonra da…
Adam: Biraz bekleyelim istersen. Bakarsýn bu defa geri getirir. Bari aðacý, süsleri bozmadan getirse.
Kadýn: Geri getirdi sanki de bozulup bozulmayacaðýný düþünüyorsun. Ýnan yorulmaya baþladým ben.

* * *

Dünyanýn orta yerindeki ýþýk. . .

“Saf ve temiz” küçük çocuk, incecik kollarýyla sarýlarak taþýdýðý, üstüne süsleriyle birlikte çam aðacý çizilmiþ koca duvarý kan-ter içinde getirir ve dünyanýn bütün kalabalýklarýnýn tam orta yerine bir ýþýk kulesi gibi býrakýr. Kalabalýklar, akrebi, yelkovaný ve saniyeleri yan gözle izleyerek bekledikleri bu an’a ulaþmýþ olmanýn tarifsiz coþkusu ile havalara zýplayýp neþeli çýðlýklar atýp koþarak hep birlikte duvarýn önüne gelirler ve çam aðacýnýn dallarý arasýna çizilmiþ, herkese yetecek sayýdaki rengârenk balonlar, ýþýltýlý toplar ve kurdeleli kutulardan birer tane alýrlar. Ve bütün dünyanýn orta yerinden kendi dünyalarýna doðru daðýlmaya baþlarlar....

Yelkovan, akrebi nihayet yakalamýþ ve etraflarýnda çember olan saniyelerin arasýnda kaybolmuþlardý ki tam o an saniyelerin en küçük olaný diðerlerinden ayrýlýp geleceðe dönük sonsuzluk kapýsýna doðru gülümseyerek bakar ve derinden bir iç çekerek ilerlemeye baþlar.

Kulak veriyoruz…
Saniye: Yaþasýn.., bu yýl da ilk adýmý ben attým iþte…
Çocuk: Ayna, ayna söyle bana. Benden daha güzeli bakmadý deðil mi þimdiye kadar sana… Haydi ayna, söyle bana.
kalabalýklar: (her biri birbirine dönerek) Seni seviyorum.

* * *

YENÝ YILIN SÝZE GETÝRMÝÞ OLDUÐU ;

RENGÂRENK KÜÇÜK BALONLARIN ÝÇÝNDE ULAÞILMASI EN KOLAY HAYALLER, IÞILTILI TOPLARDA HERZAMAN TAZE UMUTLAR VE KURDELELÝ PAKETLERÝN ÝÇÝNDE DE BÜTÜN GÜZELLÝKLER OLSUN…
VE EN GÜZELÝ SÝZÝN OLSUN,
EN GÜZEL SÝZ OLUN.


Bir yýlbaþý çiçeði demeti sunarak hepinizin yeni yýlýný saygý ve sevgi ile ve gülümseyerek kutluyorum.

Yarýnlarýnýz aydýnlýk, yolunuz açýk denizlere doðru olsun.

Cevat Çeþtepe

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.