Bütün cönk, mecmua ve neþriyatta þiirleri Kul Himmet’e mal edilmiþtir. Meþhur Kul Himmetle Aþýk Ýbrahim’i birbirinden ayýran en bariz fark yalýnýz “Üstadým” kelimesidir. Kul Himmet Üstadým mahlaslý þiirler Kul Himmet’in deðil, bittabi Ýbrahim’indir. Asýl adýnýn Ýbrahim olduðunu, hem ihtiyarlar hem de :
Aþýk Ýbrahim de bir mana söyler Ben gidersem ismim kalsýn dillerde
Beytiyle kendisi söylemektedir. Bu muhitin þairi olduðunu þiirlerinde sýk sýk geçen mahalli semtlerin adlarýndan da anlayabiliyoruz.
Bir gün ayin-i cem’de dede tarafýndan düþkün edilmiþ. Her nereye gitti ise kimseden yüz bulamamýþ. Yedi sene serserice dolaþtýktan sonra yegane çareyi yine ayný dedeye yalvarmakta bulmuþ.
Þairimiz, mevzularýný yalnýz tarikatten deðil, içtimai hayattan da almýþtýr. Bir kýzýn gelin olduðu evde dirlik edemeyip, kahrýndan ölmesi; yaðmur yaðmadýðý zaman köylülerle beraber yaðmur duasýna çýkmasý ve bir kömür gözlünün derdi zaman zaman onun þiirlerinde yer almýþtýr. Bu þiirlere yalnýz muhitimle deðil, Türkiye’nin her tarafýndaki Bektaþi mecmualarýnda rastlamak mümkündür.
Kul Himmet, Üstadým, belli baþlý þairler arasýnda yer almaða layýk kýymetlerdendir. Divriði Þairleri-Ýbrahim Aslanoðlu Ýstanbul 1961
Ayrýca Ýmranlý’nýn Söðütlü köyünden Hatice Kýz adlý bir aþýk da Aþýk Ýbrahim’e (ya da Kul Himmet Üstadým’a) olan baðlýlýðý yüzünden, zaman zaman þiirlerinde Kul Himmet Üstadým mahlasýný kullanmýþtýr. Böylelikle þiirler iyice karýþmýþtýr.
Kul Himmet Üstadým’ýn türküleri, Anadolu’nun deðiþik yörelerinde bilinir ve söylenir. ..........................................................................................................