MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Dilimdeki En Güzel Sözcüksün Sen
Selahattin YETGİN

Dilimdeki En Güzel Sözcüksün Sen



Kendi aþkýnýn külünden doðan bir çiçeðin tohumusun sen bende, ebedi bir aþk gibi gülümsedikçe yüreðimde. Hep kendi damarlarýmýzýn sürgünleriyle, avuçlarýmýzý sonsuza dek sýkamayan bir sevginin kutsallaþmýþ kökleriyle ruh olabilmek sana, deðer olmak varlýðýna ve aþktan daha yüce bir duygu olabilmek istiyorum yaþanasý sevgin karþýsýnda.

Ne kadar dolaþsam þu yeryüzü atlasýný, ne kadar aþmaya çalýþsam beni sana getirecek aþkýn dalgalarýný. Olmazlýðýn daðlarýný aþarak varamýyorum zirvelerine. Seninle ummanlarda yaþamaya razý iken ben, ruhumu kývrandýran hüzün tabletleriyle yaþamaya bundandýr sitem etmem. Gönlünün çardaðýnda, gözlerinin ýþýðýnýn yolumu aydýnlattýðý bir yaþamýn o yýldýrýcý çarklarýnda mutlulukla tutunacaðým bir gün ellerine.

Ýhtimali hep sana çýkan, asýrlardýr yaðan yürek kýran yaðmurlarýnýn hiç dinmediði bu gökyüzü atlasýnýn altýnda senli düþüncelerle ruhunu besleyen bir sevenim ben. Kanayan yüreðimin hicran odalarýnda seni gösterir tüm resimler, seninle gülümser zemherilerde bile güneþler.

Seni düþündükçe ben, öksüz bir yüreðin kanatlarýna tutunarak çaðlar aþýyorum. Fýsýltý ormanlarýný geçerek rengârenk düþünüþlerin büyüdüðü o uzak adalara hep seninle gidiyorum. Öksüz suretler büyüyor her gece düþlerimde, her mevsim seninle büyümeye yeminler ediyor, senin varlýðýnýn sularýnda kalarak bu aþk denizlerinin bekçisi olmak istiyorum.

Bir gün, vakti gelmemiþ ölümler sürünerek tenine, gelsen gövdemin gölgelerle yeþillenen cennetine. Büyük sevdalarýn gömütlüklerine sokulsak ve nefeslensek aþk için kurulan o daraðaçlarýnda. Kucaklanmamýþ tüm sevdalarýn anýsýna, kavuþmasý gerçekleþmemiþ tüm sevgilerin hatýrýna tüm sönmemiþ yangýnlara beden olsak, sokulsak birbirimize hýzla göçen bir ömrün sarý odalarýnda.

Sensiz yalan günler, sensiz ne kadar güzel, ne kadar özel olursa olsun sen gibi kokmuyor, kanýyor menekþeler. Sensiz yalnýzlýðýn bahçelerinde aþkla gövermiyor çiçekler. Sensiz gülüm, denizlerde umutsuzca kanat çýrpýyor martýlar, sensiz gövdem delik deþik, umuda yelken açan sevda gemilerim çürük. Ah gülüm, sensiz nasýrlar birikmiþ bir beden tenim, sensiz kanlýdýr gözyaþlarýný silmek istediðim sevda tülbendim.

Dilim konuþsa bir gün, senli düþünüþlerimin þiirlerine yeniden cemreler düþer. Kanayan gövdemin kýraçlarýný sevdalý ellerinle okþamazsan sen, mevsimlerim deðiþir, aþkýn coðrafyasýný seller basar. Sensizliði düþündükçe yüreðimin kýrýk çerçevelerinden mutsuzluk damlar. Ýhtiþamlý düþünüþlerle büyüdükçe içimdeki varlýðýn ah, anlar sen olur, susar dilimdeki þarkýlar.

Sen varlýðýma anlam kattýkça ben bütün bekleyiþlerin dar geçitlerinden geçerek yürürüm yemyeþil ovalarýnda. Bilmelisin ki gül bakýþlým her çiçek sayýlý bir ömrün penceresinden izler kendini, bunun içindir rüzgâr mevsimlerindeki sonuçsuz yakarýlar. Ben seni beklerken bilesin ki, vazgeçiremez hiçbir neden seni benden, isterse ýþýmasýn þu bomboþ gökyüzündeki yýldýzlar.

Ben seni beklerken kutsal bir düþünüþün kitaplýðýna uzatýyorum yaþlý ellerimi. Zorlu bir koþuþturmanýn içinden geçerek siliyorum bedenimdeki terleri. Bir ömür içinde defalarca sana birikiyor, seninle geçiyorum yaþamýn sancýlý denizlerini. Bilmeni isterim ki, geçen her anýn içindedir kahkahan, tükenen zamandýr aslýnda ruhumuzu onaran. Sen yüreðimi biçimlendirdikçe ruhumdan eksik olmayacak düþlerimdeki o yaþanasý ihtiþam.

Geçtikçe günler, devrildikçe yýllar büyüyecek içimizde aþkýmýzý taþýyan mevsimler. Aþkla dönen bu yaþamak küresinde elbet aþýlacak o gözümüzde büyüttüðümüz engeller. Düþlerin adý deðiþmeden, sevgilerin þehirlerine kýyametler gelmeden ve yüreðimizdeki kutsal sabýr fidanlarý çürümeden sarýlacak bizim gibi sevgililer.

Ýþte tüm bunlardan sonra yüreðimdeki tek duam olduðunu bil istiyorum. Avuçlarýmý nereye açsam senli dualara, hangi tanrýya açsam bizi birbirine baðlayacak mutluluklaradýr bir tanem. Sen benim sayýlý ömrümün en güzel çentiði, sen ruhumun oksijen çadýrýsýn. Seni düþündükçe, senin yüreðimde olduðunu bildikçe bu ömrü sana feda etmeye razýyým ben.
Çünkü;
Aþkýn ruhu, ömrümün nurusun sen…

Selahattin Yetgin

Þiirime iç sesini vererek, dizelerimi ruhuyla severek çalýþmamý anlamlandýran sevgili Deniz’e en içten duruþumla teþekkürler...
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.