MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

DUYDUK-DUYMADIK DEMEYİN - kutlama
uzungemici

DUYDUK-DUYMADIK DEMEYİN - kutlama


“ey ahali…, duyduk-duymadýk demeyin…. yarýn bayram geliyor….”

Bu ses, açýk yaz penceresinden içeri dolduðu odadan kocaman yankýlarýný da yanýna alarak geldiði gibi çýktý ve hecelerini düþüre-düþüre gittikçe küçüldü, uzaklaþtý ve kulaklardan kayboldu. Sokak sabahý bekleyen yarý karanlýk sessizlik elbisesini giydi yeniden.

Ýhtiyar adam, açýk penceresinin önüne geldi. Ellerini pervaza dayayýp yarý beline kadar eðilerek sokaðýn bir o yanýna baktý bir bu yanýna… Ne bir ses ve ne bir gölge… Hiçbir þey yoktu. Sandalyesini pencerenin önüne çekti, küçük sehpasýyla beraber. Bir sigara yaktý. Ýçine çektiði ilk nefesin dumanýný ince ve mavi bir çizgi gibi dýþarýya üfledi. Ýlk sigara içtiði gün yaptýðý gibi. Ve sonra bir elini þakaðýna dayadý ve gözlerini boþlukta daldýðý yerde öylece býraktý. Yarýný, bayramý burada, böyle bekleyecekti.

Ve bildiði bütün ultra marketlere telefon ederek, “sizde bakkal topal Musa amcanýn, kese kaðýdýnda sattýðý marka þekerlerden var mý” diye sormayacaktý.

Ve tanýdýðý bütün çocuklarýn arasýna karýþýp, onlarla beraber içerden kendisinin açacaðý kapýnýn önünde, mendil içine sarýlmýþ delikli ikibuçuk kuruþu almak için elini uzatmayacak, saçýnýn okþanmasýný beklemeyecekti.

Ve kabristan ziyaretlerine gitmeyecek, þehrinin boþ ve uzak tepelerine bakýp masallar uydurmayacak, tozlanan “sirano” maðazasý ürünü yeni ayakkabýlarýnýn tozlarýný almayacaktý.

Ve masanýn üstüne sýralanmýþ önü manzaralý, arkasý yazýlý tebrik kartlarýna, varsa içlerinde eðer kenarlarý lacivert-kýrmýzý þeritli “par avion” zarflarýna yapýþýk pullarýn yediði damgalara bakmayacaktý.

Ve hatta, demlikte akþamdan kalan çayý aynanýn karþýsýnda avuçlarýna dökerek saçlarýný ýslatmayacak ve sonra da saçlarýný taramayacaktý.

Çünkü duvarýna asýlý, büfesinin üstüne sýralý o günlerden kalan bütün fotoðraf çerçevelerinin içi bomboþtu.

Yarýný, bayramý burada böyle bekleyecekti.

* * *

Hepinizin Þeker bayramýnýzý yukarýdaki yazýnýn inadýna, hüzünlerden uzak bir coþkuyla, içtenlikle kutluyor ve tüm sevdiklerinizle birlikte ve saðlýkla daha nicelerine eriþmenizi diliyorum….

Saygý ve sevgilerimle
Yarýnlarýnýz aydýnlýk, yolunuz açýk denizlere doðru olsun…

Cevat Çeþtepe

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.