MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

)(-)(-)(-MARİA-(((-13-(((-FİNAL-)))))(-)(-)(
ASIKLUZUMSUZ

)(-)(-)(-MARİA-(((-13-(((-FİNAL-)))))(-)(-)(


)(-)(-)(-MARÝA-(((-13-(((-FÝNAL-)))))(-)(-)(

Küçük teknesi ile Ticaret yapan Jeaan Pirre,Bir akþamüzeri geç kalýr ve Seine nehrinde ilerlemeye devam eder.Fýrtýna,tipi öylesine yoðundur ki batmamak için büyük mücadele verir. Bu gün kü Paris þehrinin ilk temellerinin atýldýðý “Ýle de la Cite”adasý yakýnlarýna geldiðinde tekne kýyýya vurur ve parçalanýr.Jeann Pierre baþýný sert bir þeylere çarpar ve kýyýda uzanýr kalýr.
Sabah Maria kardeþi Sophia ile birlikte nil kýyýsýnda koþarken kýyýda uzanmýþ yaralý bir genç görürler.Jean Pierre gözünü açtýðýnda yakýcý bir güneþ ve gülümseyen iki genç kýz görür.
Kýzlar sen yaralýsýn deyip koluna girip kaldýrýrlar ve Maria bu kardeþip Sophia,bende Maria der.Genç adam þaþkýn bakýþlarla ben de Jean Pierre der.Böylece tanýþýrlar.Kýzlar Pierre’i eve götürürler.
Annesi hemen içeri almalarýný söyler,baþýndaki yaralarý temizleyip sardýktan sonra yemek getirirler.Pierre çocukluðundan beri ilk kez böyle sýcak bir ilgi ile karþýlaþýr.Çocuk yaþta anne,babasýný kaybetmiþ,amcasýnýn yanýnda sevgi nedir bilmeden yaþamýþtý.Ýkinci ve üçüncü gününde Maria ile Adayý birlikte gezerler.Hatta hiç yerleþim olmayan karþýdaki “ile Saint Leus”adasýna da giderler.Jean Pierre öylesine mutlu üç gün geçirir ki þaþkýnlýk içindedir.Bu güne kadar
Çalýþmaktan,hayat mücadelesinden dolayý genç kýzlarla hiç ilgisi olmamýþtý.Ama MARÝA’ya aþýk olmuþtu hem de sýrýlsýklam.
Ada’dan bir bir büyük tekne hareket edecekti.Pierre için ayrýlýk vakti gelmiþti.Maria da onun gidiþine çok üzülüyordu.Ama veda vakti geldi el sallayarak Pier ayrýldý.Aradan aylar geçti ve Pierre ilk kez sevda Ýle yanýyor ve hesret çekiyordu.Aradan altý ay geçti ve Pierre “ile de la Cite”ye gitmeyi aklýna koydu.
O yöne giden bir tekneye bindi ve gitti. Onu aniden karþýsýnda gören Maria sevinçten göklere uçtu.Babasý evde idi.Tuttuðu gibi elinden doðru babasýna götürdü.Baba Paul çevrede sevilen büyük bir gemisi olan Tüccardý.Gün görmüþ adamdý Pierre’i oda sevdi.Teknesi parçalandýðý için yapacak iþi olmayan Baba paul bana da senin gibi biri lazým dedi ve Baba oðul gibi birlikte çalýþmaya baþladýlar.
Aradan bir yýla yakýn zaman geçmiþti.Gemi bakýma alýndýðý için Pierre de ada’da kaldý.Diðer ada”Saint Lois”adasýna kendisi için ahþaptan güzel bir ev yaptýrdý.Baba Paul’ü evi görmeye ve yemeðe davet etti Baba Paul ailesi ile birlikte geldiler.Pierre onlarý çok güzel aðýrladý.Derken karþý adadan dumanlar Yükselmeye baþladý.
Hep birlikte Ada’ya döndüklerinde Kasaba saldýrýya uðramýþtý.Talancý ve yaðmacýlar bir çok kiþiyi öldürmüþ,evleri yakýp,yýkmýþlardý.Manzara karþýsýnda þaþkýna dönen Baba Paul hemen yardýma koþtu.
Tanýdýðý insanlarý Kasabaya getirtti ve yýkýlan yerleri yaptýrttý.
O gün onlarýn diðer adaya gitmeleri de büyük bir þanstý.Onun için Tanrýya þükretti baba Paol ve Pierre’i daha çok seviyordu.
Bu olayýn üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra Pierre Baba Paul’e nihayet evlenmek istediðini söyledi.Baba Paul bunu hiç söyleyemeyeceksin sandým.Tabiki kýzýmý veriyorum dedi.Bana torun iþimin baþýna geçecek bir oðul lazým diyerek takýldý.
Artýk vakti gelmiþti.Düðün günü açýklandý.Kasaba halký tarafýndan çok sevilen Baba Paul bölgede de çok seviliyordu.Öyle bir düðün oldu ki böyle bir düðün hiç görülmemiþti.Bu Kasaba’da aþk baþkaydý,sevgi baþkaydý.Yýllar sonra kasaba büyüdü ve “Seine’in kýzý Paris”oldu.
Seine nehrinin güzelliði,aþklarý hep baþka oldu.Bu gün ”Pariste aþk baþkadýr”diyenlerin sayýsý çoðunluktadýr.Ýþte böyle idi “Seine ve Maria”.



)(-)(-)(-MARÝA-(((-13-(((-FÝNAL-)))))(-)(-)(

Sevdanýn kýymetin sen bilmesen de
Seven iki yürek buluþtu Seine’de
Burada sevdayý git yaþa sen de
------Yanan yüreklere sevgi yaðmýþtý
------Seine’in kýzý Paris böyle doðmuþtu

Maria sevdasý açar dal olur
Seine,im sevda akar taþar göl olur
Paris sokaðýnda beyaz gül olur
------Sevgi kötülüðü bur/da boðmuþtu
------Seine’in kýzý Paris böyle doðmuþtu

Seine’e her bakýþta ayrý tat vardýr
Sevginin sonunda hep murat vardýr
Kavuþma arzusu ve niyet vardýr
------Sevgilere kutsal bir el deðmiþti
------ Seine’in kýzý Paris böyle doðmuþtu

Hak eden her sevda övgüye deðer
Seven yüreklere aþk nasýl doðar
Ýþte böyle sevdi Seine’de Jean Pierre
------Kötülük sevgiye boyun eðmiþti
------ Seine’in kýzý Paris böyle doðmuþtu

Derler ki burada gün bile farklý
Eyfel’e çýkarlar bir çok meraklý
Gidip gören bilir sözleri haklý
------Bir daha kopmayan sevgi baðmýþtý
------ Seine’in kýzý Paris böyle doðmuþtu

Sevene sevdadýr elbet beyaz gül
Þakýyor burada bir þeyda bülbül
Þarkýlar söylermiþ aðýzda her dil
------Sevgiler yýðýlmýþ sanki daðmýþtý
------ Seine’in kýzý Paris böyle doðmuþtu

Sulara deðiyor salkým söðütler
Yakýlmaz burada acý aðýtlar
Aþýk Lüzumsuzdan gelsin öðütler
------Aþklar bulutlara böyle aðmýþtý
------ Seine’in kýzý Paris böyle doðmuþtu

Sadýk Daðdeviren
Aþýk Lüzumsuz

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.