Ayaklarýnýn altýndadýr cennet analarýn / kadýnlarýn Adamý adam edendir o, Eðiten, öðreten, anlatan, Sevgiyi damara iþleyen sultan, Avuçlarý cennet kokar, sözleri dua, Bilmez kimse hikâyesini gözünde buhar olup daðlarý inletir,
Saklar daima acýsýný parçalansa da baðrý, Rahman’dan ecrindir kadýna sabrý.
Tarlada, baðda, bahçede çalýþýr, Bir ah etmez gönlü nice kahýr taþýr, Kurtuluþ savaþýnda mermiyi sýrtlanan, Mehmetçik ile omuz omuza savaþandýr, Erinin üç adým gerisinde yürüyen, Ömrü erine yol edendir o,
Sual olunmaz yüceliðinden bu kutsallýðýn, Ve cihan âlem tanýr zulmün bahta serildiði gerçeði, Peki, hep bilinir mi kadýna da ana denildiðini? Görür mü her insanoðlu kör gözüne deðdiremediðini?
Hayýr! Öyle olsa idi,
Horlanan, dövülen, itilen, kakýlandýr o, Doðuda çocuk yaþta üç davar iki öküz karþýlýðý satýlan, Batýda allanýp, pullanýp vitrinde satýlan, Erkek evlat doðurmadý diye üzerine kuma getirilen, Kýymet bilinse idi, Gözüm, özüm, sözüm bunlarý demezdi.
Ve haktan bahsedilir hakkýn olmadýðý yerde, Þimdi soruyorum, Küfre mi emanet ediyoruz geleceði? Can parçalarýmýza, evlatlarýmýza bunlarý mý öðretiyoruz? Bu mudur insanlýðýn yarýnlara ödev diye verdiði? Bu mudur dört bir yanda insanlýk denileni?
Söyleyin þimdi, Ben duymayayým ama vicdanýnýzla konuþun þimdi...
N.C.U ESKÝÞEHÝR 12 KASIM 2009
Sosyal Medyada Paylaşın:
NURCAN CANDAR UYGUR Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.