MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

---TÜM KINALILARIMIZA---
Mesut DAL

---TÜM KINALILARIMIZA---



Niceleri gittiler cepheye de, dönmek nasip olmadý ocaðýna
Son nefeslerinde dahi ayný cümleyle girdiler o tabuta
Bazýlarýna tabut dahi nasip olmadý deðil mi
Ama o ses, o inanç, o haykýrýþ hiç deðiþmedi
"VATAN SAÐOLSUN"

Þimdilerde bizler bu emanete ne kadar sahip çýkabiliyoruz ?
Ne kadar hakkýný veriyoruz ÜSTÜNE BASIP GEZDÝÐÝMÝZ TOPRAKLARIN ?


Not : Þiir bana aittir, ama hikaye yaþanmýþ bir gerçektir....

GERÇEK BÝR HÝKAYE

Üst teðmen Faruk cepheye yeni gelen askerleri kontrol ediyor bir
taraftan da onlarla laflýyordu nerelisin gibi sorular soruyordu. Bir
ara saçýnýn ortasý sararmýþ bir çocuk gördü. Merakla

’adýn ne senin evladým’ der. Çocuk
’Ali’ diye cevap verir.
Nerelisin? der. Ali
Tokat Zilede’nim der.
Peki evladým bu kafanýn hali ne?’ Ali
’anam cepheye gelirken kýna yaktý komutaným der.
Neden? der komutan. Ali
’bilmiyorum komutaným’ der:
Peki gidebilirsin Kýnalý Ali’ der. O günden sonra herkes ona Kýnalý Ali der. Herkes kafasýndaki kýnayla dalga geçer. Kýsa surede cana yakýn ve cesur tavýrlarýyla tüm arkadaþlarýnýn sevgisini kazanýr. Bir gün ailesine mektup yazmak ister. Ali’nin okuma yazmasý da yoktur arkadaþlarýndan yardim ister ve hep beraber baþlarlar yazmaya. Ali söyler arkadaþlarý yazar ’sevgili anne babacým ellerinizden öperim ben burada çok iyiyim beni merak etmeyin’ diye baslar. Kýz kardeþini kendinden bir küçük erkek kardeþini sorar köyündekilerin burnunda tüttüðünü yazdýrýr. Kendilerini merak etmemesini kendileri var oldukça düþmanýn bir adim bile ilerleyemeyeceðini yazdýrýr.


Gururla mektubu bitirir neden sonra aklýna gelir ve yazýnýn sonuna anasýna NOT düþer: Alinin kendisinden hemen sonra askere gelecek bir kardeþi daha vardýr. ’Anacaðým kafama kýna yaktýn burada komutanlarým ve arkadaþlarým benle hep dalga geçtiler sakin kardeþim Ahmet’e de yakma onla da dalga geçmesinler der ellerinden öptüm’ diye bitirir. Aradan zaman geçer. Ýngilizler kati netice almak için tüm güçleriyle Gelibolu’ya yüklenirler. Bu cepheyi savunan erlerimiz teker teker þehit düþmüþlerdi.


Bunlara takviye olarak giden yedek kuvvetlerde yeterli olmamýþ onlarýn sayýlarý da epey azalmýþtý Gelibolu düþmek üzereydi kýnalý alinin komutaný da olayý görüp yerinde duramýyordu. Kendisinin bölüðü henüz sýcak temasa hazýr deðildi. Onlar yeni gelmiþti onlarý insan bedeninin sungu ve mermilerle orak gibi biçildiði bu yere dua ediyordu Komutanlarýn bu düþünceli hali gören ve durumun vahametini bilen Kýnalý Ali ve arkadaþlarý komutanlarýna yalvar yakar oraya gitmek istediklerini söylerler. komutanlarý onlarý ölüme gönderdiðini bile bile çaresiz gönderir.


Kýnalý Ali’nin bölüðünden kimse sað kalmaz hepsi þehit olmuþtur. Aradan zaman geçer. Kýnalý Ali’nin ailesine yazdýðý mektubun cevabi gelir. komutanlarý buruk ve gözleri dolu dolu mektubu açýp okumaya karar verirler. (bu mektubun asli Çanakkale müzesinde sergilenmektedir)


Babasý anlatýr. Ali’ nin. ’oðlum ali nasýlsýn iyi misin gözlerinden öperim selam ederim dedikten sonra öküzü sattýk paranýn yarýsýný sana yarýsýný da cepheye gidecek kardeþine veriyoruz simdi öküzün yerine tarlayý ben sürüyorum zaten artýk zahireye de fazla ihtiyacýmýz olmadýðý için yorulmuyorum da siz sakin bizi merak etmeyin bizi düþünmeyin der koyu akrabalarýný anlatýr ve mektubu bitirir ali ananýn da sana diyeceði bir þey var’ Anasýný anlatýr: ’ oðlum ali yazmýþsýn ki kafamdaki kýnayla dalga geçtiler kardeþime de yakma demiþsin kardeþine de yaktým komutanlarýna ve arkadaþlarýna söyle senle dalga geçmesinler bizde 3 þeye kýna yakarlar

1- gelinlik kýza gitsin ailesine çocuklarýna kurban olsun diye>


2- kurbanlýk koç a ALLAHA kurban olsun diye


3- askere giden yiðitlerimize vatana kurban olsun diye.....


gözlerinden öper selam ederim ALLAHA emanet olun’


Mektubu okuyan Alinin komutaný ve diðerleri hýçkýra hýçkýra aðlamaktadýrlar...

RUHUNUZ ÞAD OLSUN...
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.