MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BİZİM SEVDAMIZ BİTMEZ
Hikmet Okuyar

BİZİM SEVDAMIZ BİTMEZ


Þebinkarahisar Sevdasý, Karadedeniz Sevdasý, Türkiye Sevdasý gibi çok saygýn çok ciddi PROJE çalýþmalarýmýza devam ederken kültür sanat magazin ve sosyete muhabirlerinin sýk sýk sorduklarý sýrada ne var? gündemde ne var ? sorularýna cevap verirken bir eser yayýnlayarak ve ismine de BÝZÝM SEVDAMIZ BÝTMEZ diyerek cevap verdik yine yýllar önce.
Son noktayý koymadýðýmýzý bildirdik.Kayabaþý Dikmentepe ve Eðribel’in ötesinde berisinde..
Yapýlacak çok iþ var dedik.. Bir gece bir piknik ile yýlý kurtarmaya çalýþanlara.. Sadece ÞÝÝR YAZMAK yetmez bize insaný ilgilendiren her konu ilgi alanýmýzda..Biz meydanalrýn, daðlarýn ve sesiz çýðlýklarýn sesiyiz diyerek uykularýný kaçýrdýk pusuda bekliyenlerin.

Hikmet Okuyar Tanýtým Turizm Kültür Sanat etkinlikleri 4 Mevsim devam ediyor. Bu þiiri eklerken; 2009 7 Gün 7 Gece Þebinkale Þiir Þenlikleri kapsamýnda 12. Hikmet Okuyar Ödüllü Þiir Yarýþmasý sonunda 9 Türkiye BÝRÝNCÝLÝK ÖDÜLÜ kazanan Aþýk OBALI, Aþýk NURÞAH, Aþýk VAHÝDÝ, Harika UFUK, Rabia BARIÞ, Sabiha SERÝN, Salim GÜLBAHÇE, Sevim ASLANALP, Þükrü ÖKSÜZ ile ilgili yayýnlana tebrikleri okuyorduk.Bazen kendi kendimize NE GÜZEL ÞEÝÝR ETKÝNLÝKLERÝ BUNLAR diyorduk .14.Þebinkarahisar Bir Bahar Akþamý Þiir Dinletisi etkinlikleri..Köprübaþý Þiir Sohbetleri, Þebinkarahisar Þiir Kitaplarý Müzesi kuruluþ çalýþmalarý,Þiir Kitaplarý Tanýtým Günleri Ýmza Günleri,Ünlü Þairleri ve Þiir Dostlarýný Anma Toplantýlarý,Þiir Yorumcusu Elemanlarý Teþvik Etkinlikleri, Gümüþ Kaval Ses Yarýþmasý Etkinlikleri, Karadeniz Altýn Kemençe Ses Yarýþmasý ön hazýrlýklarý gerçekten diðer çalýþmalarýmýz arasýnda sýk sýk üzerinde durduðumuz ve daha iyisini nasý yaparýz deðerlendirmesine tabi tuttuðumýuz ana baþlýklardan..
Þebinkakarahisar Atatürk Evi ve Müzesi bahçesinde Atatürk’ün Sabah kahvesini içerken Mehmet Emin Yurdakul ,Abdi Beð þiirleri okurken oturduðuðu mekanlarý bir daha þenlendirmenin coþkusunu tüm þiir dostlarýyla paylaþýyoruz derken ve adýný eserimize yansýtan þirimizi bu güzel sayfaya dökerken daða taþa vurgu yapa yapa üstüne basa basa ..BÝZÝM SEVDAMIZ BÝTMEZ

BÝZÝM SEVDAMIZ BÝTMEZ

Ne yüce bir duygu Þebinli olmak,
Engin kültürüyle günü yaþamak.
Tarihi Unutma, özünü taný..
Mümkün mü Þebinkale’den kopmak?

Toz pembe yýllarým geçti baðrýnda,
Yayla yollarýnda kaldý gözlerim.
Nice þeyhülislam, asker ve bilgin..
Anýsýna rehber oldu sözlerim.

Can dostlar diyarý, Fatih Otaðý,
Madenlerden oluþmuþ taþý topraðý.
ÞEBÝNDUTU, ÞEBÝNCEVÝZ meþhur olsa da..
Çok derde devadýr GÜL’ün yapraðý.

El deðilim, Ýlimi tanýsýn eller,
Þebinbülbülü’ne gülüver deriz.
Tez ÝPEK YOLUna baðlansýn yollar..
Yatýrým iþini biz hallederiz.

Ýpin bir ucundan tutmak isterim,
Eserlere eser katmak isterim,
Öne düþ..diyenlerle el ele verip..
Daha ileriye gitmek isterim.

Tutuþtur ocaðý çýra sönmesin,
Yeni nesil bizi korkak sanmasýn,
Fidan Dik Türkiye Çöl’e Dönmesin..
Deyiversek daðlar bile deleriz.

Binlerce sayfaya döksem içimi,
Oldu bitti herþey tamam diyemem.
Biri çýkýp aðýz burun bükerse..
Saðlýk olsun..Baþka birþey söylemem...

Hikmet OKUYAR - ÞEBÝNKARAHÝSAR

N=t: ’Bizim Sevdamýz Bitmez’ baþlýklý bu çalýþmayý kayda geçerken Tekirdað, Bartýn, Zonguldak, Bolu, Sakarya, Ordu, Nevþehir-Ürgüp, Kýrþehir, Manisa, Erzincan, Çanakkale , Balýkesir, Elazýð, Kars, Çorum, Çankýrý, Ðaziantep, Muðla ve Sivas’an telefonlar aldýk.13. Hikmet Okuyar Ödüllü Þiir Yarýþmasý hakkýnda bilgi istediklerini söylüyorlardý.Ne güzel.Türkiye Sevdasý’nýn 346. Tanýtýmýný yaparken..Hikmet Okuyar Tanýtým Turizm Kültür Sanat Etkinlikleri ortamýnda..Þiir yüklü duygularla ve Þebingülü sunumlarýmýzla Saygýlar..
Sevgiler..
Selamlar..

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.