MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ReSmİnİ YüReĞiMe…
uguray-leylaisik

ReSmİnİ YüReĞiMe…




Son zamanlarda yapýp ta beceremediklerimden biri de sigara içmek…laf olsun diye içtiðim sigaranýn külünü sürekli düþürüyorum.Gözlerimi kýsýp çektiðim sigaranýn dumaný gözlerimi,tadý dilimi yakýyor.Alýþýk olmadýðým bu tadý defalarca deniyorum.Bir yenisini diðeriyle yakarak…hala ne tat olduðunu algýlayamadan hatta parmaklarýmdaki sigaranýn sýcaklýðýný parmaklarýmda duyumsayana,yanan filtrenin kokusunu alana dek.Arada þarabýmý da yudumluyorum.Ne kadar içtiðimin ayrýmýnda bile deðilim.Oysa bir iki kadehten sonra sarhoþ olurum sanýyordum.Gözüm sigarama takýlýyor sevgili…Dudaklarýma götürüyorum yeniden.Bir soluk… bir soluk daha. Sigaramýn ateþi her solukta ateþlenip külleniyor, filtreye biraz daha yaklaþýyor.

Yaþamým…yaþamýmýz da,sigara gibi tükenmiyor mu? Her keyifle yada hüzünle çekiþimizde sona biraz daha yaklaþýyoruz diye düþünüyorum. Yudumlamayý unuttuðum þarabýmdan bir yudum daha alýyorum. Isýnmýþ…tadý sanki biraz deðiþmiþ.Kadehi geri býrakýyorum. Yapýlan her þeyden zevk,tat alýnýrsa güzel deðil mi?

Yalnýzlýðý derinden duyumsadýðým bu gecede sevgine öyle çok gereksinim duyuyorum ki sevgili! Yoksa hak etmiyor muyum?

Seni özlüyorum,
gülümsemeni…….

Aynanýn önüne tüm geçmiþimi sýðdýrmak istercesine eski fotoðraflarý daðýtýyorum. Çoðu renksiz siyah-beyaz,gözlerimde. Yaþamýmýn bir dönemi gibi….Düþünüyorum da. Yýllar atlý olmuþ, ben þimdi yayayým.Hýzla geçen zamana ulaþamýyorum,

Senin kolayca ertelediðin zamana…

Özlediðimde baktýðým,özenle sakladýðým resmini çýkarýp elime alýyorum. Duygularým öylesine yoðun ki…o fotoðrafý çektiðim geceyi, hatta anýný ayný tazeliðinde yaþýyorum, gözlerim hüzünle ýslanýyor…

Her zamanki gibi coþkuyla bir þeyler anlatýyorsun yine yanýndakilere…Bakýþlarýn bende deðil.Bir süre seni izliyorum.Konuþurken ellerini…gözlüklerinin ardýna gizlediðin bakýþlarýný…Bilmem anýmsýyor musun o geceyi? Ne çok istemiþtim ne çok…seni görmeyi, seninle olmayý senin olmayý …ne çok! Israrla.

Sen de istemiþtin aslýnda beni…

Ben bir süre masada yok gibi…YANINDA AMA YALNIZDIM. Gecenin serinliði ve karanlýðý sarmýþtý beni. Demir atmýþ tekneleri… Karþýyaka’dan uzanan, adeta bana kollarýný açan ýþýklarý izliyordum. Dans ediyordu denize süzülen ýþýklar,yakamozlar…

Ve müziði dinliyordum.

Yitirilen yýllardý inleyen kemanýn tellerinde
Alýþýlmýþ naðmeleri sensizlik…

Þarabýn buruk tadý damaklarýmda,
Titrek ýþýklarýnda yakamozlarýn
Ben de
Dans ediyor…
Dans ediyordum kollarýnda
Soluðum kesilircesine…
Düþlerimde.

Bilmiyorum geçen süreyi…YANINDA AMA YALNIZ OLMAK asýrlar gibi gelmiþti bana. Sanki dikkatini çekmek ister gibi çekmiþtim o resmi Sevdiðim…Yokluðunda yanýmda olacaktýn…

Þimdi aynanýn önündeyim,
Þimdi ellerimde gecenin tanýðý resmin.
Bir tutam saç düþmüþ alnýna
Düzeltiyorum
Ve,
Dudaklarýma götürüp
Özlemle öpüyorum

/ Sevdiðim…
Yanan sigaranýn genzime kaçan dumanýyla öksürüyorum. Öksürdükçe, bu sevgide verdiðim mücadeleyi anýmsýyorum. Didinip-durduðum, incinip-kýrýldýðým, hüzünlere dalýp aðladýðým, sevinçlere kapýlýp seninle güldüðüm günleri…uðradýðým bir dizi haksýzlýklarý…Yalnýzlýðýmý, yalnýzlýðýmda tek duyumsadýðým, yanaklarýmdan süzülen göz yaþlarýmýn sýcaklýðýný… Þimdi olduðu gibi…Kirpik uçlarýmdan dökülüyor hüzünler.

Gözlerim artýk seçemez oldu resimleri, Odam karardý, kalan son mumun ölgün ýþýðýnda eþyalar üzerime ,üzerime gelircesine sorguluyorlar beni. Artýk sorgulanmaktan, sorgusuz yargýlanmaktan býktým...býktým.

Kül tabaðýndaki sigaranýn tükendiðini, son dumanlarýn cýlýz, cýlýz tüttüðünü görüyorum. Elimi pakete uzatýyorum yeniden ve son sigarayý da alýp sönmeye yüz tutmuþ sigaranýn kalan közüyle güçlükle yakýyorum.

Gözüm saate iliþiyor. Akrep de yelkovan da koþmaktan yorulmuþçasýna susmuþ.Sonra kolundaki saatten zamaný öðrenmeye çalýþýyorum. Sanki sen o resimde deðil de yanýmdaymýþsýn gibi…Bileðinden tutuyor çeviriyorum saati.

Zaman direniyor,
Göstermiyor vakti.

Elim hala bileðinde, sýcaklýðýný duyumsuyor parmaklarým…

/ Sevdiðim,
Kül tabaðýnda arka arkaya söndürdüðüm sigaralar biten yaþamý anýmsatýyorlar bana. Parmaklarýmla yeniden dokunuyorum sana. Aradýðýný bulamayan gözlerim, elimdeki kadehe dalýp ,dalýp gidiyor þimdi…Biriken tüm özlemlerim, gözlerimde yoðunlaþýp, kadehe sýðmak istercesine boþalýyor.Sýðmýyor. Týpký “Gittiðin” o gece gibi…..sýðmýyor.

Sessizliðin ortasýnda sesi, karanlýkta ýþýðý arýyorum nedense. Sanki karanlýk çöktükçe kendi içimde kaybolacaðým…Sanki sessizlikte fotoðrafýn dili çözülecek de o geceden söz edeceðim seninle. Mutlu-mutsuz geçen zamandan

Hep bir baþka zamana ertelediðin yýllardan…

Elimi sigara paketine uzatýyorum ayrýmsamadan. Oysa son sigarayý da az önce içmemiþ miydim Sevgili? …Ne çabuk unuttum. Paketi avucumun içinde buruþturup,öfkeyle fýrlatýyorum yere. Keþke bir paket daha olsaydý…belki o paketi de bitirirdim. Kül tabaðýndaki izmaritlere bakýyorum. Hepsini filtrelerine kadar içmiþim.Kül tabaðýnda yalnýzca küller…

Elimi uzatýp,önünde duran paketten bir sigara almak istiyorum. Pakete uzanýr gibi ya elin, resimde…
Sanki istemimi anlamýþsýn da,
Bir sigara yakýp dudaklarýnda,
Dudaklarýma uzatmaný bekliyorum.
Ne olur anla Sevgili…anla!

Gerçek deðil biliyorum.
Umarsýzým. Yaþaran gözlerim yaþama açýlan çeþmem sanki. Aktýkça akacak…Ýçimde dinmek bilmeyen, yabansý istemin susuzluðunu duyumsuyorum hep. Ve her þeyi unutup, ardýmda býraktýklarýmý yeniden yaþamak…yeniden yaþamak istiyorum. Peki olasý mý? Bilmiyorum inan ki.

Kim yalnýz yaþamýmdaki renklerin,
kim mutlulukla-mutsuzluðu yasadýðýmýn ayrýmýndaydý ki?
Bazen yaþamýmý ipek böceðinin evrelerine benzetiyorum Sevgili…Ýçime kapanýp, kozamý ördüðüm günler uzak deðil! …Birilerini mutlu kýlmak için hep kozada kaldýðým günler…Kozada mý kalmalýydým? Kýsa da sürse yeni bir kimlikle gün ýþýðýna çýkmak, özgürce yaþamak hakkým deðil miydi… Deðil miydi, Sevdiðim?

Yýllar öncesi sen geldin yaþamýma.Korkarak araladýðým yaþamýma…” Sen mi Geldin? Bir kahve içimi zamanda.” Sana inandým. Kendime inandýðým kadar.

Geçen zaman sabýrla örerken aðýný yüreðimde.
Bekledim
Yaþamak için seni.
Seninle güzellikleri sende
Bekledim
Ve sen,
Kimi gün dize oldun kalemimde
Kimi gün ateþ…
Düþtün yüreðime.
Kimi gün anlatamadýðým
Yada
Anlamak istemediðin duygularým…
Bense
Kimi gün
Dudaklarýnda yalnýzca bir isim belki…
Yalnýzca bir isim miyim dudaklarýnda?
Yanýlýyor muyum yoksa?

Anýmsamaya çalýþýyorum her sözü, her sözcüðü yeniden…Geçen zaman içinde birlikte olduðumuz anlarý…

Ne kadar önemsedin beni?
Ne kadar açtýn bana yüreðini?
Ve sen, ne kadar “ben” oldun?

/ Düþünüyorum …
zaman karelerini bir film þeridi gibi geri sararak düþünüyorum.

Çekip alamadýðým yaþamýn içinden
Bir gökyüzü kadar uzak,
Soluðum kadar yakýnsýn bana.


/ Sevdiðim…
son mumun ölgün ýþýðý da tükendi, tükenecek.Duvarlarda büyüyor düþlerimin gölgeleri…bir görünüp bir yok oluyor “sen” gibi. Odam yaðmur serinliðinde. Ardarda cama vuran damlacýklar düþmemek için direniyor penceremde.

Zamaný bilemiyorum…Sanýrým gece yarýsýný çoktan geçti. Sabaha gebe beklide . Rüzgarla yaðmurlara karýþýyor rüzgar çanlarýnýn sesleri. Geceye kapattýðým perdeyi aralýyorum. Damlacýklarýn dallara,dallardan yapraklara…sonrada topraða süzülüþünü izliyorum bir süre…Birden çýðlýk çýðlýða kopuyor bir deli rüzgar, þahlanýyor gecenin zil sarhoþluðunda.

/ Düþlüyorum

Henüz tamamlanmamýþ resimsin tuvalimde.
Düþünüyorum bu resmin,
Yeþili…
mavisi…
beyazý nerde?
Nerde resmetmeliyim gülüþünü?
Ellerim olmalý mý ellerinde?
Onca güzellikleri sýðdýrabilir miyim yüreðinin?
Ve
Gösterebilir miyim yüreðimi yüreðinin içinde?
/ Sevdiðim…

Odam karanlýk,
Sönen mumun kokusu sardý anýlarýmý.
Anýlarým mum kokusunda artýk
Bu gece
Son kez öpüyorum dudaklarýndan
Resmini yüreðime koyuyorum….


Leyla Iþýk
2005 -GEORGIA

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.