abdas-namaz ehli olan ötekine “-gýý aba yaþýn vardý varca(ð) yere, akrannarýn galmayýp batý ga(yri) hu çalýp oynamayý buraksan da göp-gözel abdasýný alsan da namazýný gýlsan ya”
“-ne bileyin valla ay bacým can çýkar huy çýkmaz demiþler namaza dursam da aklým bireþ sonura etçeðimiz hende ”
“-gý aba ö(y)le deme gý bak valla bi baþlasan var ya, çok deði höyle bi ay vakýdý geçirmeden kýlsan hiþ gorkma evel-Allah alýþý-ðedersin valla bi daha buraðamazsýn” demiþ
o da; “-ay gelinimiiiz, valla var ya sen boþ ver çalýp-oynamayý da sen namazý üþ günce(ði)z bi boþla bakalým bi bi ta(ha) gýlabiliyon mu?” demiþ ya
o namert olasýca, olmadan gedesice ýrcat edenneri yerler yeyesice cýðara da ayný mitli ö(y)leymiþ iþdee boþlayamazýmýþsýn bita ” deridi zavallý..
hani; ebem; elinden-avcýndan irkildipde ele ðüne ðarþý, beni mahçýp etmediði ne-zman bi yanna ðediyosam cebime zorunan soktuðu para var ya..
“-aman yavrým cýðara iþme” der baþga da biþiy demezdi ya valla gözümün öðünde, böðünkü ðibi hayalýmdadýr.. elim varmaz bana ilk torun deye de olsa düþgünnüðünü bilirin ya beni anama bile emanet edemediðini benim eyinniðimi isdediðini…
DEVAMI VAR
KELÝMELER
bita, bi ta; bir taha, bir daha ðediyosam, gediyosam; gidiyor olsam, gitsem,
Sosyal Medyada Paylaşın:
İbrahim Çelikli Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.