MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Dilenci
Ursuula1

Dilenci



“ O gül zaten özel senin olduðu için, bir gülü özel kýlan þey ona biçtiðin zamandýr. “

Aðýt, Bedestenli çalgýcý hatunlarýn dudaklarýndan dökülen aðýt diba kumaþlarýnýn ardýndan çýkan boðuk sesine karýþtý, karýþtýðý saniye bize örülen tüm Osmanlý Ýmparatorluðunun yasaklarý içerisinde birbirimize duyduðumuz özlem avluda ki aðýt seslerine karýþtý gitti sanki. Ramazan ayýnýn kavurucu sýcaklýðýnýn kaynaðý olan güneþ ýþýklarý siyah saçlarýmdan bir su gibi akýyor, gözlerimin içerisine çektiðim siyah sürme ela gözlerine baktýðým her saniye gözlerimden akýp gidiyordu.

“ Git buradan akýncý baþý sen ve ben “

Beyaz kaftanýmýn peçesi altýnda kalan yasaklarýn verdiði sýnýrlarla, gül tüccarlýðý yapan kadýnýn tezgahýnýn baþýnda aramýzda ki boþlukta sözlerimin aðýtý dolarken fýsýldadým.

“ Sen ve beni ne Bedesten ne de Osmanlý kabul etmiyor zira bu husus yüzünden benden uzaklaþýn “

Yeþil gözlerime çektiðim siyah sürme el oldu uzandý yüreðine sanki, dilenci babasýnýn manat ve güç uðuruna özgürlüðünü sattýðý diba kumaþlarýnýn içerisinde kalan ela gözlerini tüccar tezgahý önünde ki gözlerimden hiç ayýrmadý. Korktum, Bedestende birbirimize bu kadar yakýn olarak hasbihal edersek Osmanlý zinhar affetmezdi.

“ Yasaklar, Divanlar ve Osmanlý zinhar umurumda deðil benim cihadýmda cihanýmda senin kibirli gözlerin “

Beyaz kaftanýmýn peçesine siyah sürmeli yeþil gözlerimden damlalar bir su birikintisi gibi akýyor, tüm bu yasaklarýn içerisinde ki özlem duygum Bedesten avlusunun ortasýnda aydýnlýða çýkýyordu. Kýrýldým, aramýzda ki bir ya da iki boþluðu kollarýmla varlýðýmla dolduramamaktan, ona sarýlamamaktan özgürce sarýlamamaktan kýrýldým. Aramýzda yýllarýn verdiði yasak altýnda oluþan özlem açlýðý buram buram baharat kokan avluya karýþýyor ben ise, gözlerimden peçemin altýnda usulca akan gözyaþlarýný tutamýyordum.

“ Bu özlem aramýzda ki mesafelerden nasýl þikayetçi bir bilsen “

Diba kumaþlarýnýn yüzünü sýkýca sarmasýndan dolayý kumaþ sesinin net bir þekilde çýkmasýna mani oluyorken, zaten tüccarlarýn ve sokak çalgýcýlarýnýn sesleri arasýnda bir bir yanaklarýma düþen yaþlarla dolu gözlerimi sözlerinin kýrýk mateminden dolayý usulca kapadým.

“ Efendim ben yalnýzca bütün serveti yaþamý olan bir dilenciyim bana aþk gibi yüklü bir zenginliði vererek yoksul kalbimi zinhar kandýrmayýn çünkü buna kanarak eskisinden bile fakir kalmak istemem “

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.