MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

KADER EN İYİ ÖĞRETMENDİR
Necati Daştan

KADER EN İYİ ÖĞRETMENDİR


KADER EN ÝYÝ ÖÐRETMENDÝR

Küçüktüm kendimi bildiðimde üzerimde kaldýramayacaðým yükler olduðunu fark ettim.. Bana karþý yapýlan
Hareketlerin kötülük olduðunu biliyor ancak bunun bana neden yapýldýðýný anlayamýyordum.

Tüm çocuklarýn benzer hareketlere maruz kaldýðýný ve bunun yetiþme sürecinde bir kural olduðunu sanýyordum.

Biraz büyüdükçe baþka çocuklarýn bu kötülüklerden azade olduðunu anlayýnca bana
Yapýlanlarýn mahiyetini biraz deþmeye ve önündeki perdeleri aralamaya çalýþtým çocuk aklýmla.

Biraz aklým erdiðinde yapýlanýn büsbütün bir zulüm ve barbarlýk olduðunu çaresiz bir insana zulmetmenin ancak insanlýktan nasibini olmamýþ haydutlar tarafýndan yapýlacaðýný öðrendim.

Tüm bunlar olurken
Beni bu haydutlardan koruyacak bir Kudret olmadýðýnin farkýna vardýðýmda çok girift duygular ve derin bilmecelerle baþ baþa kaldým. Anladým ki içinde bulunduðum çaresizlik çok daha derin ve kompleks.

Ölçüsüz bir savaþýn içindeydim ve elimdeki silahlarla bu savaþý yenecek bir kudrete sahip deðildim.

Bir müddet sonra bunlarýn kaderin bir tasarrufu olduðunu Zira beni korumakla görevli olanlarýn zulme çanak tuttuðunu anladýðýmda üzerimdeki sorumluluðun ve yapýlmasý gereken savaþýn ne kadar derin ve ne kadar uzun soluklu olduðununun bilincine vardým.

Tüm bunlar olurken sadece zalimin deðil
mazlumun da bir kader kurban olduðunu anladým.

Kaderin beni bu zulümle Bir plan dahilinde baþ baþa býraktýðýný, Týpký geçmiþte bir iþ adamýnýn özürlü çocuðunun galeyana getirdiði þefkat ve merhametle bütün özürlü çocuklara yardýmcý olacak imkanlar sunmasý gibi .Ancak kafamda hala belirsizlikler olduðunu bunun sebebini ve hikmetini çözmenin kolay bir þey olmadýðýný anladým.

Bir zaman geçti bu zulümlerin beni piþirdiðini beni her iki cihanda alacaklý yaptýðýný beni hayata karþý daha dayanýklý yaptýðýný öðrendim. Karþýmdakilerin bir firavun vicdanýna sahip olduðunu kaderin bu kadar olumsuzluðu bir araya getirmesinin sebepsiz olmayacaðýný anladým..

Bir zaman geçti Bana yapýlan haksýzlýklarýn. Ýçimde doðurduðu öfkeyle benliðimdeki ve ruhumdaki adalet duygusunun dirilmesine yardýmcý olduðunu keþfettim.

Tüm bunlarýn akabinde hukuk eðitimi alarak adalet içinde görev aldým ve bu tip zalim ruhlu yaratýklarla nasýl mücadele edilmesi gerektiðini ve bu tür zulümlerle nasýl baþa çýkýlacaðýna dair fikirler yürütmeye ve kitaplar yazmaya baþladým.

Anladým ki Allah aciz ve zavallý bir kulunu çaresiz bir musibet ve aðýr bir sorunla baþ baþa býrakýyorsa gelecekte onunla ilgili bir tasarrufa hazýrlýyor demektir..
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.