MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

IRAK ARAP MI, TÜRK MÜ?
atmalı

IRAK ARAP MI, TÜRK MÜ?


IRAK ARAP MI, TÜRK MÜ?

Arapça konuþtuklarý için bizler, Iraký arap zannediyoruz. Biliyorsunuz Sümerlerin baþkenti UR þehri Iraktadýr. Türkler ve Kürtler ve dünyanýn birçok kavimleri kendi isimlerini almadan önce tamamýnýn ýrk adý UR idi. URlarýn Anavataný URAL/ALTAY bölgesidir. Dünyaya buradan daðýlmýþlar. UR lar, GUR ünvaný aldýktan Sonra GUR/ARAS( KÜR/ARAS) bölgesinde yaþadýlar. Kanadalý Tarihçi Gene. D. Matlock, bunlara KÜRÜS diyor. UR dan sözcük türettiler: UR, URUK, IRIK, IRK oldu. URARTU, URUGUAY, URMÝYE, URUMÇÝ, URUMELÝ, URFA isimleri de bu UR kökündendir. UR lar URDUCA, ORDUCA konuþurlar ki, en eski Turani dildir. Pakistanlýlar ve çeçenler halen URDUCA konuþurlar. Bu UR lar, Ergenekondan çýkýþtan sonra çoðaldýlar 24 kola ayrýldýlar. Ve 24 lü teþkilatlanmasýný tamamlarken, bize yol gösteren diþi bir GUR(t) vardý. Ýþte onun adýný unutturmayalým diye bu GUR(t) a ahde vefa olsun, unutulmasýn diye, boy adýnýn önüne veya sonuna GUR ünvaný aldýlar. Ýþte bu 24 lü tekilatlanmada UR lar GUR oldular. GUR(t) BOYLARI adý altýnda tarihe geçtiler. ASGUR lar ve SÜGUR lar bu teþkilatlanmadan yaklaþýk 10 bin yýldýr, ZÜLKARNEYN(1. OGURHAN, OGUZHAN) den buyana GUR ünvanýný aldýlar ve yaþatýyorlar. Bu SÜGUR, SÜMER ler ve ASGUR lar ve GURANÝ ler buhar olup uçmadýlar ya.. Torunlarý Irakta yaþýyorlar. Günümüzdeki Irak üç bölgedir.
1. Bu bölgedeki Türklere ASURÝ, AÞURÝ derler. GUR boylarý içerisinde ASGUR lar olarak geçerler. AS+GUR, ASYALI GURT lar demektir. Irak Kerkük bölgesinde ALAN AS lar diye de anýlýrlar. Kerkük bölgesinde TIRIK ALAN diye anýlýrlar. KERKÜK Türkmenlerinin bir kýsmý bu ALAN AS kolundan gelirler. Bayatlar gibi bir kýsmý OGUR, OGUZ lara baðlýdýrlar. Diyarbakýrda Ziya Gökalpin aþireti Kürtçesi TIRIKAN, Türkçesi TÜRKAN aþireti de bu TIRIKALAN, ALAN+AS aþiretindendirler. Ayrýca Kürtlerde Mami Alan adýndaki kahraman da bu ALAN aþiretindendir. Bir aratýrmacý MAMÝ ALAN baþka adý ile MEMU ZÝN türküsünde geçen MAMO nun Fatih Sultan Mehmet olduðunu ileri sürmektedir. Bu AS lar, Irakta þaman iken Roma döneminde Hýristiyan oldular. Halen Irakta Hýristiyan olarak yaþýyorlar. Müslüman olanlarý azýnlýktadýrlar.
2. Bir bölgenin adý da SÜMERÝ dir. SÜMERÝ ler, aslýnda SÝBÝRYA dan gelen SÝBÝR, SABÝR, SUBAR, SUVAR adý ile anýlan SÝGURlardýr. SÝGUR lar, SÝGÝRT(Siirt) þehrine adýný verdiler. UKRAYNALI lar da aslýnda bu SÝBÝR Türkleridirler. Bunlara Yasefin oðlu Hazardan dolayý HAZARALAR da denir. SÜMER ler bu GUR boylarý arasýndan SÜ+GUR lar olarak yaþarlar ve Sümerlerin, Türk olduklarý ve Sümercenin Turani dillerden eski bir Türkçe olduðu artýk kesinlik kazanmýþ durumdadýr. Çünkü Sümerlerin atalarý KENGERler, yani GUR boylarý arasýnda KANGGUR lar olarak anýlýrlar. Bunlara tarihte KANGLI lar da denir. Kýrgýzlar KANGLI dýrlar. Anadoluda KANGAL ve KANGIRI(çankýrý) þehirlerine adýný verdiler. Yani Sümerler Türk deðil diyenler KENGERler sözkonusu olunca kývýramýyorlar. Eski Türkçede SÜ, ordu demektir. Osmanlýca SÜBAÞI; ORDUBAÞI, ordu komutaný demektir. ORDU, ORHAN, ORTUT, OR+GENERAL, OR+AMÝRAL da UR sözcüðünden türetilmiþ OR olmuþtur. OR, yüksek rütbeyi ifade eder. GUR da: GURT, KURT olduðuna göre, SÜ+GUR, GURT, KURT ORDUSU anlamýna gelir. Sonralarý SÜMER oldu. SÜ+MER, SÜ+ER, ER+kek Ordusu, ER, ERAT ordusu anlamlarýna gelir. Halen günümüzde ordumuzda bu SÜ sözcüðü rütbeli askerler için kullanýlýr ve SÜBAY, yani Ordunun BAYI, BEYÝ demek olur. Iraktaki SÜMERÝler, önce þaman, sonra hristiyan iken sonra Müslüman oldular.
3. Üçüncü bölge de GURANÝ, GUR+MANÇ bölgesidir. Kürtler bu 24 lü Teþkilatlanmada direk Ergenekonda Türklere yol gösteren GUR+Tun adýný aldýlar. Bunlara GUR+ANÝ derler. Molla GURANÝ de bu GUR(t) Türklerindendir. GURANÝ ler, GURTun dili ile yani GUR+MAN+ÇCA konuþurlar. GUR dan, GURT, KURT olduðuna göre MEN, MAN, Ýngilizce de de Adam demektir. Bir Kürte TUYÝ GURMANCA MI? Yani sen KURT ADAM mýsýn diye sorduðunuzda, Kürt cevap verir: AZÝ GUR+MANCIM, yani evet ben KURT ADAMIM der. Yani Kürtlerin tamamý kendilerini KURT ADAM olarak bilirler ve tanýtýrlar. Ýþte GURANÝ lerde bu GUR BOYLARIndan bir TÜRK BOYUDURlar. Bunlar Barzani tarafýnda GURAN bölgesinde yaþarlar. Ancak barzani Kürt deðil, yahudi asýllýdýr. Dedesi þalamon(süleyman) barazaninin mezarý israildedir. Kürt sözcüðü de bu UR kökünden gelir. Daha önceleri Kürt sözcüðü daha literatüre girmeden UR, GUR dan sonra GURANÝ+GURMANÇ adý ile anýlýyorlardý. M. Ö. KÜRT sözcüðüne rastlayamýyoruz. M. S. 300 yýllarýnda KÜRT sözcüðü Türkçeye girdi. Kürtçede Kürt sözcüðü yoktur, Türkçede vardýr. Türkler GURANÝLERE Kürt derler. Kürtler kendilerini kürt olarak tanýmlamazlar. GURMANÇ, yani GURT ADAM olarak tanýmlarlar. UR+GUR+GURT+KURT+KURTÇA+KÜRTÇE oldu. Ýþte KURTÇADAN KÜRTÇEYE GEÇÝÞ bu tarihte oldu. UY+GUR sözcüðünün sonunda GUR ünvaný vardýr. GURMANÇ larla, UYGUR lar arasýnda kan baðý, din baðý ve dil baðý vardýr. UYGURCA ile GURMANÇCA arasdýnda çok benzerlik vardýr. Aslýnda GURMANLAR, UYGUR Türkçesini konuþuyorlar. Saygýlar. Yazar Mehmet Demir Atmalý.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
En Çok Okunan Şiirleri

ŞEHİTLER AĞACI IRAK ARAP MI, TÜRK MÜ?