MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Çöl ve Cehennem İçimde Ses Ağıtları 3
ıssız şiir

Çöl ve Cehennem İçimde Ses Ağıtları 3



6

A-a
Anlatý:
Armageddon; Tanrý’nýn savaþý. Son savaþ. Kesin zafer.

“Bunu anlamak için bilgelik gerek. Yedi baþ, kadýnýn üzerinde oturduðu yedi tepedir; ayný zamanda yedi kraldýr.”

Armageddon’da savaþacak olanlar gökteki ‘Atanmýþ Kral’ (Mesih) ile onu izleyen, emrindeki meleklerden oluþan göksel ordulardýr.
Karþýlarýnda olanlar ise, ‘Bütün Dünya Krallarý’dýr.

A-b
Armageddon’a doðru kalýcý barýþtan önce ‘Büyük Sýkýntý Dönemi’ ve ardýndan savaþ vuku bulacak.

Öncesinde Büyük Babil yok edilecek. Sahte dinler yayýlacak insanlar bölünecek ve Þinar Ovasýndan göçecekler. ‘Peleg Yýllarý’ baþlayacak. Ardýndan sahte dinlerin ortadan kaldýrýlmasý için ‘Yedi baþlý On boynuzlu Canavar’a baðlý uluslar ‘Büyük Babil’e saldýrarak sahte dinleri yok edecekler.

Atanmýþ Kral, bütün insanlarla ilgili olarak bir yargýda bulunacak ve buna göre insanlar ölüm ya da yaþam için iþaretlenecekler. Atanmýþ kral saðýndakilere; “Çünkü acýkmýþtým, bana yiyecek verdiniz; susamýþtým, bana içecek verdiniz; yabancýydým, beni içeri aldýnýz. Çýplaktým, beni giydirdiniz; hastaydým, benimle ilgilendiniz; zindandaydým, yanýma geldiniz.”
...

A-c
Bir melek tasýný Fýrat’a boþalttý. Ejderhanýn aðzýndan çýkan üç kötü ruh bütün krallarý topladý orada ve kurudu o büyük nehir. Bir diðer melek tasýný havaya döktü. Tapýnaktaki davudi bir ses ‘Tamam!’ diye haykýrdý. Nidasýnda þimþekler çaktý, gök gürledi. Sonra yer yarýldý, depremler baþladý. Uðultular ve gök gürlemeleri yýrttý semayý. Uluslarýn kentleri yerle bir oldu. Sonra Tanrý “Büyük Babil’i anýmsadý, ona ateþli gazabýnýn þarabýný içeren kâseyi verdi. Bütün adalar ortadan kalktý, daðlar yok oldu. Uluslarýn kentleri yerle bir oldu. Ýnsanlarýn üzerine gökten tanesi yaklaþýk bir talant aðýrlýðýnda iri dolu yaðdý.
...

A-d
Kadýnýn ellerinde fuhþunun çirkeflikleriyle dolu altýn bir kâse vardý. Alnýna þu gizemli ad yazýlmýþtý: ‘Büyük Babil, Dünya Fahiþelerinin Ve Ýðrençliklerinin Anasý!!!’
-Burada, Büyük Babil olarak da adlandýrýlan “fahiþe” kelime anlatýmý olarak si mgeseldir ve kastedilen bir kadýn deðildir.-


A-e
Atanmýþ Kral Ýsa (Mikail) savaþý kazanacak Þeytan’ý ve cinleri bin yýl hapsedilecekleri uçurumdan dipsiz derinliklere atacak.


A-f
Bundan sonra büyük yetkiye sahip baþka bir melek gökten iner. Yeryüzü onun görkemiyle aydýnlanýr. Melek gür bir sesle baðýrýr: “Yýkýldý! “Büyük Babil yýkýldý!” Cinlerin barýnaðý, her kötü ruhun uðraðý, her murdar ve iðrenç kuþun sýðýnaðý oldu.
Ey gök, kutsallar, elçiler, peygamberler! Onun (Büyük Babil) baþýna gelenlere sevinin! Çünkü Tanrý onu yargýlayýp hakkýnýzý aldý. Artýk lir çalanlarýn, ezgi okuyanlarýn, kaval ve borazan çalanlarýn sesi hiç iþitilmeyecek.
Artýk sende hiç kandil ýþýðý parlamayacak. Sende artýk gelin güvey sesi duyulmayacak.”
...

A-g
Artýk ölüm olmayacak. Artýk ne yas, ne aðlayýþ, ne de ýstýrap olacak. Çünkü önceki düzen ortadan kalktý.” Tahtta oturan, “Ýþte her þeyi yeniliyorum” dedi. Sonra, “Yaz!” diye ekledi, “Çünkü bu sözler güvenilir ve gerçektir.”


B
Sahih anlatý;
Melhame-i Kübra
Deccal küfr ordusunun bütün uluslarý Tanrý’ya karþý savaþmak üzere kýþkýrtacak. Deccal dünyaya þerri hâkim kýlmak için savaþacak ve ‘Rablýk’ iddiasýnda bulunacak.
Derken Amik Ovasýnda Mehdi ordu komutaný olarak zuhur olur.
Her þeye gücü yeten Tanrý’nýn büyük gününde olacak savaþta Ýslam ve küfr ordularý savaþacak ve atlarýn dizine kadar her yer kan ile dolacak. Zafer ikinci geliþ ile Ýsa, Deccali öldürecek, Muhammed’in dinine tâbi olacaktýr.
...

C
Rivayet;
Göklerin Kralý Nebukadnessar rüyasý. Daniel (Belteþassar) Peygamber rü’yetinde görümünü anlatýr.
Gördüm; rüyalardan semboller ve iþaretler yedi vakit doðurur ve dünyanýn ortasýnda boyu göklere eriþen dünyanýn dört bucaðýndan görülen bu yüksek aðaç (gargat) filizlenir. Yapraklarý güzeldir, herkese yetecek kadar bol meyvesi vardýr. Yabanýl hayvanlar gölgesinde barýnýr, gökte uçan kuþlar dallarýna tüner. Her canlý ondan beslenir.
...

D
Varsayým:
Göklere eriþen bu aðaca 7 zaman sonra bütün çocuklar týrmanýr…
Ancak, öldürenler, zulmedenler-
Lakin öldürenler ve zalimler o aðacýn gölgesinde bile olamayacaklar…
...

E
Çýkarým;
Kim bu;
Bir armageddon hülyasýnda olan’lar?
Onlarý ki þizofrenlik zuhur bulur?
Kim bu;
Utkusunda kýyametin, zapt edip yeri ve göðü Tanrýnýn esininden, evirip vahþetine paye çýkaran?
Kim bu þerri dünyaya hâkim kýlmak ve ‘Rab’ olmayý isteyen’ler?..
Kim bu vahþetini sözde inancý ile motifleyen?

Kim bu katil!?
Bu mavi küreyi öldüren?
Ýnsaný, kuþlarý vuran, yeri döven, rüzgârý göðünden söken, karýncayý ezen, çiçekleri koparan?..

Kimin bu kýyamet, bu suç, bu günah, kimin bu zulüm?..

Kim bu insan?...
Ýnsan kim?...
!

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.