MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Zamanın Paydaları
İlkay Coşkun

Zamanın Paydaları


Zamanýn Paydalarý

Niyet
her sabýk and zamana düþülen bir þerh gibidir. ders almak gibi bir öðreti taþýyacaktýr. kim tekfir edilir belli deðil bu zamanda ama hareketi düþünce belirleyecektir, nasýl olsa her uhde zekasýný izhar edecektir böyle. bellekteki sis bulutu mazi ile gelecek gelgitleriyle daðýlýp oyalanacaktýr. kir tutmamaya niyet edilecek ama genellikle kirlenilecek. hesaplar, amellere giden yolda bihakkýn görevini yerine getirecektir. azýk misali bu bir hazýrlýk raddesidir. fal oku çekmek gibi bir þansý da güdüleyecektir bir taraftan. zandan fiile geçen en kestirme yol da niyet edilecektir.

Ülfet
hayat dediðin kimi yerde baþ dönmesi kimi yerde boncuk boncuk gözyaþý dökülmesidir. duyumsayarak alýþmak gerek kapý arkasý bütün zorluklara. kuytudan ziyade yine de yönü ýþýða çevirmek gerek. hani kimi zaman aydýnlýk karanlýða kimi zamanda karanlýk aydýnlýða teslim olurya iþte böyle her halin yakasýndan tutmak. belleðin kapýsýna geleceði açmak ve karþý pencereden karþýya durmak gibi. hem rahmani iþler hem de þeytani iþler insanýn elinde bir deðnek gibi dururken ahiri berbat etmek niye. yenik ekin saplarý gibi dökülüp beti benzi solunur elbet. takate getireceði çetrefilli yol yükü aðýr ülfet.

Kýsmet
az veya çok yarayla yürek evinde yaþayan her bir insan kýsmetiyle bilinir. ruhuna deðen dokunuþlar nasibidir bir taraftan. "hayat alt yazýlý deðil, alýn yazýlý bir filmdir"* böyle bilinir. kiminin icabeti bahar yaz havasýnda kimisinde kýþ derya denizindedir. gül gülistan etmekte, murdar etmekte bir yer de tercihendir. ahit ve akit üzre kurgulanamýyor sadece hayat sonuçta çok bileþenli bir tercihler bütünüdür. siret ve mayanýn hükmünü taþýmakta var. kimin ne olacaðý belli deðilken insan bu hiç kimseyi tekfir etmeye gelmez. tesadüften uzak tevafuka yakýn arafta toplanan müdavim, kimine niyet kimine kýsmet gerek.

* La Edri

Ýlkay COÞKUN
07.09.2021
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.