MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Mülteci Zamanı
İlkay Coşkun

Mülteci Zamanı


Mülteci Zamaný

Düþ Zamaný
düþlerin zamaný çocukluk çoðu. çocuk zamaný ya da gülme zamaný dense yeri palazlanmakta asýl. nasýlsa büyütür her þeyi küçümencik. oyunu büyütür, dünyayý büyütür, insaný büyütür, ülküyü büyütür. büyütür yüreði zaman. yükü saf bir oyundur sonuçta. düþ gören insan düþe kalkmayý ve diken kuþanýmlý sýnýrlarý göze alacaktýr. her hayalin kýrýklýklarla geldiði de doðrudur. kaynak suyu diye kuyu suyu da içirir kendince. zamanýn, ayn-ür rýza olmadýðýný da biliriz elbet. ne yaparsa yapsýn insan çeki düzen içerisinde olamýyor maalesef. bak iþte göç zamaný kapýlarý çalýyor yine.

Göç Zamaný
hiç bir planýn savaþlara uymayacaðý zamanlardan geliyoruz. ne çok travmalar atlatýlýyor hiç bilmediðimiz. yaralarýmýzdan vurulacaðýmýz bin yýllarýn kavimler göçü sanki anladýðýmýz. hiç birþey anakronik sayýlmaz. bir tekerrür yaþanýyor belli ki. nasýl ki ölümün ve dirimin vakti saati varsa huruç vakti de böyle biliniyor. zaman kaydýraðýndan gerçeðine akýyor usulünden sadece. ateþ düþürüp kývýlcýmlar sektiriliyor bir de. gitmenin ve kalmanýn sýnýrýnda her yolak, ev sahipliðinin adayý oluyor. vuslattan çok hasreti yaþatan mecburiyet þimdi kýþ, zamaný çaðýrýyor.

Kýþ Zamaný
insan sorgulamaya baþlamýþsa ge(n)ç deðildir. ölümler yurduna adý yazýlý bir müdavimiz sonuçta. yükü aðýr bir dünya birtaraftan. hangi tarafa baksak gülücükler kanýyor. bu aðýr ezgilerde hepimizin zihni kaynýyor. pay edilecek hep sýralý gün korkusu içimizde ha bir gün önce ha bir gün sonra gelecek. zamanýn kýyýcýlýðýndan kim payýný almamýþ ki böyle. hüznü dertop edip baþýmýzdaki zamanla aþýndýrýp köreltecektir. ülfete ram insan ürkünçleþecek. uyku kaçkýnlýðý toplanadursun bir kere. ölüm uyusa da gözlerdeki zamana kim muarýz olacak. uzun lafýn kýsasý uyku vakitsizliðinde asýl defaten ölünecek.

Ýlkay COÞKUN
27.08.2021
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.