MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Zamanın Ağlayanı
İlkay Coşkun

Zamanın Ağlayanı


Zamanýn Aðlayaný

sel sele
bulanýk hâliyle boyun büküp daðdan inen hýnçlý bir çaðlayan. kükreyip önünde ne varsa sürükleyip sesli bir ezgiyle ayaksesleri çýkageliyor. gümrah sulardan dökülen dilhunu daha çok kalabalýklarýn aðýtýný doðuruyor. kalbi kýrýk çocuk gibi aðlayan oluyor bütün kýzgýnlýklara. içi ferahlatan yel bulup çaðlayan ýrmaklarca set kuruyor. el üþüyor yürek üþüyor mevsimler üþüyor toplanan ayazýnda bilfarz. bizse susmalara düþüyoruz elemle. kayýplar hazýrlanýyor ve nefesi darlanan insan, ölümü ensesinde karþýlýyor. her þeyin fazlasý zararken damakta acý su taþýyan çabanýn nefesi desek doðrudur. doðru- bilinç ve þuura ulaþtýran hayat güzeldir oysa.

zelzele
yar ve uçurumda göçük, sýnýyor bizi Çalap. her afet bizi silkeleyip hýncýný duyumsatýyor. daha çok acýyý taþýmak biz insana düþüyor. ellere soðuk gözlere sýzý býrakýyor. ne çok insan yontuyor ne çok kere ölünüp gidiliyor. muhkem sýðýnak müdavimlerini bekleyecektir elbet. cimri tutulan yürekler her acýyý oda oda melali yaþatýyor. yaralar çoðalýyor bak acunda, baharsýzlaþýyor gelecek. her yeni yýl yine ölümün haþyetiyle yaþanan dünya acýsýna taziye bulup ihmali aradan çýkarmak gerekiyor. derin bir boþluðu çökertiyor gibi yaþýyoruz dünyayý yine de. gelene güceniklik olmaz elbet kader, keder olmamalý, çalýþalým oysa.

ateþ çemberi
her yaklaþan alaz gecelerin peymaný, duman çýngý tar oluyor nereye ulaþýrsa. eriterek dünyanýn murcunu ev-ocak dolaþýp bacalarý sarýyor. kimilerinin gözyaþlarýný silebileceði esintiyle deðip ateþ oluyor. duman ve is yüngülü ne varsa önüne katýp bir derviþ bir münzevi bir keþiþ gibi suyunu içiriyor. ah seni tutan biri olsa keþke. Aðaç-orman ensesinden tutan bir yaðmur olsa. elleri çoðaltýp iþleri azaltmak olsa vaktin aynalarýna yansýyan od, hayallerin en derin nakaratý epifani ile uyanan gözyaþýna koca bir ders olsa. hayat zayiatý insan serde yiðittir ama zaman iktizasýna göre yolunu alacaktýr oysa.

Ýlkay COÞKUN
23.08.2021

Gökmavi Derisi
Sayý 25, Ocak 2022
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.