MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Zamanın Tansığı
İlkay Coşkun

Zamanın Tansığı


Zamanýn Tansýðý

1-giz
kimi erdi kimi evirilenleri derdi, derdi zamanýn tansýðýný görmeyenlerde hep ayný amorf yapý hep ayný asýk surat kalem kýrma hali ne diyelim hayat zamana sýðýndý. tevil zaman sýrta yük elbet aðýr gelecek, sökülen daðlar, kaynayan denizler herkese ölüm. gelecek uykuda karanlýk boðuntu uðuldayacak elbet, yalýnkýlýç hal hep böyle gürlerken saklamaya ne hacet.

2-hareket
çekim kuvveti ya hep ileri ya da geri. ha beri kendine çeken mucizelere gark mihrican, sýrra kaim ekinoks eþitlet en üst perdeden çemberin halkasýný, göðün son yedinci katý, hal deðiþimine ramak iþba hali sanki, sezgi zafiri hal böyle amenna akýl aranacak elbet. "taþý ursan cabalak öledi, cabalak taþa ursan yine cabalak öledi"* akla yatýrým bu olsa gerek.

3-son
kan ter atlar gibi geçi(þtiri)yor zaman, tezleniyor ve tazeleniyor hatalarýmýz, þekiller deðiþse de maalesef ki kavgalarýmýz tekerrür ediyor, zamanla adeta savaþýyoruz her dem aþkla, tasa ve umut potasýn da e(v)ri(li)yoruz, maðripten maþrika savaþlarý kurgulayýp masivayý hep yeni düalizm çeliþkileriyle besliyor. dimaðýmýzda filhakika hep kaybeden insaný oluyoruz.

* Azeri Atasözü

Ýlkay COÞKUN
16.07.2021
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.