MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Ney’di Kalbi Kırık Zaman
İlkay Coşkun

Ney’di Kalbi Kırık Zaman


Ney’di Kalbi Kýrýk Zaman

1-ney: þekvadan uzak kayýp aðýtlarý toplayýp, kamýþlýk günlerini hatýrlayan. hem soðuðu hem de sýcaðý tatmýþ hali bütün dertleri kodlayandýr. her bir boðum hüzünlere gebe kanboðazý, dokuz yara dokuz canboðazý. ah bundan mýdýr kesik pareli yanar için, piþer daim insan-ý kâmil gibi. çocuk gibi saf efkarýnla yâr ayrýlýðý, ateþlere koyar feryadýyla seni. hangi aþk yollarýna düþüren mecnun olur? ahh kalbi kýrýk yürek, üfle hadi nefesinle tüm acýlarýný yelelerinde. Rüzgâr, sema dönüp arýndýrsýn nefesini, yeniden doðrulsun ney zen im.

2-ney’di: gecenin abidliði, sýrlarýný saklayan cenne gibidir. açýlacak elbet kapý, eski bir mücevher gibi giz buradayým diyerek. zeytine ve incire yemin olacak. derinlik ve bilgelik ölümü öldürüp öze inecek insan öze. incitmemek asýl olacak, zemmolunan söz incinecek. göze çarpan en kýymetli nüve dünya ömründe hasen kalýp iyilik bulacak. izdüþüm olacak kulaðýn zekâtýna. gönülde yanan aþk ateþi cismine perçin olacak. Mevlana gibi dersek en doðrusu, “aþk bir neyzene benzerse, biz Ney ‘iz!” gönül doyuracak elbet aþkzamaný gelince.

3-kalbi kýrýk zaman: Ýnci misali kýymet bulan sarraf edasýnda iþlemekti. En zarif taþlarý göz nuruyla zamana iþlemek. kimi büyüttü kimi kýymetin yanýndaydý. hülül yaþamak senle ne þeref, en dingin haliyle su þýrýltýlarý, ney eþliðinde, hastalýklarý arýndýrýp. zaman, toprak gibi paklayýp örtü oluyor acýlara bak. en vazgeçilmezleri dahi ölüme taþýyor sýrtýnda, bütün caný hâbnefes. ezcümle her zaman tanrý buyruðu akýyor vetire içinde acýyan yaralara. yine çare veriyor “Allah-u Teâlâ þöyle buyurdu. Ben, uðrumda kalpleri kýrýk olanlarýn yanýndayým” *

* Kutsi Hadis

Ýlkay COÞKUN
17.07.2021
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.