MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

YUSUF İLE ZÜLEYHA-13
ASIKLUZUMSUZ

YUSUF İLE ZÜLEYHA-13



HAZRETÝ YAKUP’UN AÐLAMAKTAN GÖZLERÝ KURUMUÞTU

Yusuf’un kurtlar tarafýndan öldürüldüðü haberinden sonra Hazreti Yakup’un gözlerinden hiç yaþ eksik olmadý. Zaman zaman Bünyamin ile Yusuf’un yerini doldurmaya çalýþsa da bu mümkün olmadý. Sadece Bünyamin’e güvenirdi. Diðer çocuklarýna hiçbir zaman güvenmedi.
Yusuf’un rüya konusunda söyledikleri çýkmýþ, 7 yýldan sonra her yerde kuraklýk baþ göstermiþti. Bu durum her yeri etkilediði gibi KANAN ( Güneydoðu Anadolu, Suriye, Irak topraklarýnýn bulunduðu alanlar), Diyarýný da etkilemiþti. Kýtlýðýn ikinci-üçüncü yýllarýydý. Kenan bölgesinde de kuraklýktan bir þey bitmemiþ, açlýk baþ göstermiþti.
Yusuf’un kardeþleri Mýsýrda buðdayýn olduðunu, para karþýlýðýnda buðday verdiklerini duymuþlar, durunu Hazreti Yakup’a anlatmýþlardý. Hazreti Yakup ellerinde bulunan paralar ile Mýsýr’a gidip buðday getirmelerini söyler. Yusuf’un 10 kardeþi Mýsýr’a gider buðday alýrlar. Yusuf onlarýn geliþlerinden haberdar olurç Ýstedikleri buðdayý verir ve tekrar gelmeleri içinde paralarý çuvallarýnýn içine geri koyor ve bir de þart koþar.
Bir daha geldiðinizde kardeþiniz Bünyamin’i de getireceksiniz. Bünyamin gelmezse buðday vermem der. Birkaç ay sonra buðday azalýnca durumu Hazreti Yakup’a izah ederler.
Lüberküs, Mýsýr azizi Bünyamin’i de getirmemizi istedi. Aksi halde buðday vermeyecekmiþ. Bunu duyan Hazreti Yakup Yusuf gibi Bünyamin’i de yok edeceksiniz, size inanmýyorum der. Ama kaklý aç kalmasýn diye Bünyamin’i göndermeye mecbur kalýr.
Yusuf Onlarý sarayýnda aðýrlar. Bünyamin’e durumu anlatýr ama, diðer kardeþleri bilmez. Bünyamin’i Mýsýr’da alýkoyarak kardeþlerini geri gönderir.Aradan 6 ay kadar süre geçmiþtir. Yakup gözlerini tamamen kaybetmiþtir. Kardeþlerden biri Mýsýra gelerek, durumu Yusuf’a anlatýr. Yusuf Elbiselerinden birini, kardeþine vererek git bunu babana ver, gözlerine sürsün, gözleri açýlacak. Sonra da hepinizi Mýsýra Bekliyorum der
Hazreti Yakup daha Yusuf’un elbisesi gelmeden kokusunu hissetmeye baþlar. Elbiseyi kendisine verirler, gözlerine sürer gözleri açýlýr.
Yusuf’un yaþadýðýný anlar. Hep birlikte Mýsýr’a giden kardeþler 11 yýldýz 11 kardeþ, güneþ ve ay, anne baba, Yusuf’un önünde secdeye kapanýrlar ve Yusuf’un çocukken gördüðü rüya gerçekleþmiþ olur.

AÐLARKEN YAKUP-13

Bir evlat acýsý, bitirdi onu
Gözleri kör oldu, aðlarken Yakup
Acýyla geçirdi, her geçen aný
Yusuf Yusuf diye, çaðlarken Yakup

Sabýr, yýl bitti de, acý bitmedi
On bir çocuk onu, tatmin etmedi
Bir gün olsun, Yusuf’unu atmadý
Deli yüreðini, daðlarken Yakup

Mýsýr’dan dönmüþtü tüm oðullarý
Bünyamin deyince düþtü kolarý
Anlatýldý azizin, garip halleri
Kaderi Yusuf’a, baðlarken Yakup

Mecburdu Bünyamin, gidecek idi
Direndi sonunda, o peki dedi
Birlikte giderek, ve gelin hadi
Evinin geçimin, saðlarken Yakup

Oðullarý döndü, Bünyamin yoktu
Bu acý Yakup’a, saplanan oktu
Yusuf gibi oda, çok büyük þoktu
Gönlünü beyhude, eðlerken Yakup

Oðul adý, dolanmýþtý, diline
Sürdü yüzün gözün, hýrka þalýna
Peygamber hýrkasýn, aldý eline
Allahtan ölümü, yeðlerken Yakup

Gözleri açýldý, gülmüþtü yüzü
Görmek istiyordu, Yusuf’u gözü
Lüzumsuz diyor ki, bu sözün özü
Allah’ýn adýný, söylerken Yakup

Sadýk DAÐDEVÝREN
Aþýk LÜZUMSUZ

NOT: ARKASI YARIN-DEVAM EDECEK

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.