MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

can vermeye hazırım
gürhan

can vermeye hazırım



ve ben hayatýn türküsünü dilimden düþürmüyorum: gün batar, tütün tabakalarý konar masaya
kaçak bir çayýn mihmandarý olur yüreðim.elimde kalem, dilimde sana söylenmeyi bekleyen en güzel sözler ve yüreðimi baþtan baþa
bir kireç gibi kaplayan aþkýn var.
en koyusunu içiyorum çayýn.
içim kararsýn istiyorum bu gece
efkârým var yürek dolusu,
aðlayasým var kucak dolusu.
yârsiz geçen her sabahýn aydýnlýðýna gecenin karanlýðýný hadsiz kusasým var aðýz dolusu.
ve küfür edesim var; en galiz biçimde.

rabbime þükrediyorum bir yandan da. bir güzel yüzün dudak kenarýna kondurulmuþ ben gibi duruyorsun ben’de kadýn! anlam katýyorsun yaþadýðým þu yalnýz ve bir o kadar köhnemiþ hayata.kalp duvarýmda usta bir ressamýn fýrçasýndan çýkmýþ tablo gibi asýlý duruyorsun, hayran olmamak elde deðil sana, sevmemek seni kabil deðil. iyi de ‘sen’ hani? ya da n’olacak bendeki bu sen hali?

en güzel melodi benim dudaðýmda çünkü adýný mýrýldanýyorum.
kalben duyan olur mu ki benden baþka adýný? seni böylesine derinden seven baþka bir kalp çarpýyor mu þu yeryüzünde? içten içe kalbi týrtýklayan bir kurt gibi seni nokta nokta canýna katan var mý? bulanmýþým sana, bulaþmýþým.yaðlý bir is gibi hem de.kolay çýkmam canýndan.

varsa eðer bir ikinci kiþi benim gibi seni ölesiye seven, korkarým o vakit hem de çok. sana benim gibi bakan olur diye kafayý yerim. inan bunun dedikodusuna dahi razý deðilim.
baþkasýnýn sana gözucuyla bakmasýna dahi tahammülüm yok. senin yaþadýðýn bu dünyada seni seven bir baþkasýnýn yaþamasýný dahi kabullenemem. gör iþte sensiz halimi, aþkýn nasýl da deðiþtirmiþ beni? nasýl da canavarlaþtýrmýþ?
ben bu deðildim inan,tanýyamýyorum kendimi. sanki beni çekip almýþlar benden de içimi týka basa sen doldurmuþlar. geriye benden hiçbir iz kalmamýþ. olur mu böyle diye düþünme, olmuþ iþte!

attýðýn bakýþlar, yüreðimde yapýlan balistik incelemeler sonucu çýktý ortaya. kalibresi yüksek bir silah gibi gözlerin. namlunun ucunda ise sana can-vermeye hazýr yüreðim duruyor.
son nefesimde adýný sayýklarým rabbim kurtuluþ reçetesi kabul etsin diye. günahlarýmýn kefareti olsun adýn.

þimdi mevsimlerden sen mevsimidir bana, çiçeklerden sen çiçeðidir.
bir demet gülüþünü saklýyorum yadýmda, bir deste mutluluðunu...
tütün tabakamda özlemlerin duruyor, can bardaðýmda kopkoyu hüzünlerin duruyor içilmeyi bekleyen. tam tekmil sana katýlýyorum bu gece. davetsiz misafirinim. açmasan da kalbini ben dururum kalbinin önünde cuma sonrasý cemaate el açan dilenci gibi. trafik ýþýklarýndaki suriyeli çoluk çocuklu kadýnlar gibi.

en güzel yürek sol yanýmda atýyor ve biliyorum ki her þey içindekiyle zengindir, güzeldir ve de kýymetlidir.
bu yüzden kalbime ayrý bir güzel bakýyorum.yavrusunun üzerine titreyen bir anne, yavuklusuna durmadan þiirler yazan bir aþýk gibiyim. sol yanýmýn tamamýndasýn kadýn. sen benim eksik kalan yanýmdýn bir ömür boyu aradýðým. bulduðumda ise bir yapboz gibi kendimi tamamladýðým.

mücevher deðersizdir senin yanýnda
para sadece pul kýymetindedir. dünya bir hiçtir sen yoksan eðer.kuþlar kuru gürültü yapan mahalle çocuðudur, çiçekler kuru bir dal hükmündedir.iþte kadýn sen bana hazan oluyorsun yokluðunda.yaprak yaprak dökülüyorum, kervan kervan göçüyorum. olduðunda ise dört mevsim bahara dönüyor içim. cývýl cývýl ötüyor kuþlar, kýmýl kýmýl oluyor börtü böcek, rengarenk açýyor ýtýr ýtýr kokuyor çiçek, efil efil esiyor rüzgar.

sen bana hüzzam bir þarký oluyorsun gecenin en koyu vaktinde. dudaklarým kan revan içinde de olsa adýný sayýklýyor.
açýk ve dikiþ tutmayan ve her dem taze duran yaraya atýlan bir tuz gibi can yakýyorsun kadýn. yakma daha! mecalim kalmadý sana ve yaþamaya. ecelim olma!


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.