MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Atık Gidiyorsun
Ramazan Teke

Atık Gidiyorsun


Artýk gidiyorsun...
Oysa içimden avaz avaz gitme demek geliyor, gitme diyemiyorum sana.
Madem gideceksin, madem sildin beni yüreðinden, git...
Yada az daha dur, kokun biraz daha sinsin hüzün kaplý duvarlarýma, biraz daha göreyim yüzünün güzelliðini, biraz daha izleyeyim gözlerindeki denizi öyle git.
Nasýlsa dönmezsin biliyorum geri, dönsen de sevmezsin beni, biraz daha konuþ benimle, söylediðin sözleri nakkaþ gibi iþleyeyim yüreðime, biraz daha gül, güldüðünde yüzünde beliren gamzelerin çizgilerini iþleyeyim gözlerime öyle git.
Artýk gidiyorsun...
Dönüþü olmayan bir yola ilk defa bensiz giriyorsun, ve ilk defa kararlýsýn, gözlerinden okunuyor artýk beni sevmiyorsun.
Gitme diyemiyorum sana, içimde volkanlar patlýyor, ayaklarýna kapanýp gitme demek geliyor, gitme diyemiyorum sana.
Sev yada sevme, öylesine kal diyemiyorum sana.
Madem gideceksin, madem sevmiyorsun beni git...
Yada az daha dur, ilk defa sensiz kalacaðým, ilk defa gecemden ay çekilecek, ilk defa yýldýzlar kayýp gidecek avuçlarýmýn arasýndan, sensizliðe nasýl alýþacaðýmý, sensiz nasýl yaþayacaðýmý anlat öyle git.
Madem sevmiyorsun git, býrak beni hüzün kaplý duvarlarla baþ baþa, býrak çekilsin geceden ay, býrak kaysýn avuçlarýmýn arasýndan yýldýzlar, madem kararlýsýn, madem artýk sevmiyorsun git.
Nasýlsa sensizlik ölüme eþ deðer bir sessizlik, kelimeler düðümlenirken yüreðimde, boðulurken söyleyemediðim sözlerin içinde, dönüp bakma sakýn ardýna, dönüp bakma biçare halime, gün sabaha ulaþmadan, yakamozlar gözlerindeki denize vurmadan git.
Ramazan Teke
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.