MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

NEHİRLER VE HİKAYELERİ
ASIKLUZUMSUZ

NEHİRLER VE HİKAYELERİ



******************************************
Vadide her þey güzeldi. Artýk Ai-Shi de çok mutluydu. Kýzý Kayýn validesi Hai ile o kadar güzel anlaþýyordu ki, Ai-Shi bir yere gitse gözü arkada kalmýyordu. Öyle mutluydular ki bu mutluluk gözlerinden okunuyordu. Aradan Bir yýldan fazla bir zaman geçti.
Ai-Shi, kaynanasý Hai’yi öldürmek için her gün ot karýþýmý çay veriyordu. Ama kadýnýn hiç kimseye zararý yoktu. Hele kýzý için onun varlýðý daha önemliydi. Yakýnda ölecek diyordu. Bunu niye yapmýþtý. Bayan Hai ölünce ne yapacaktý. Aklý baþýna geldi. "Ben ne yaptým Allah’ým. Zavallý kadýn yakýnda ölecek". Öylesine piþmandý ki aklýna birden yaþlý baharatçý Manchu geldi.
Kýzýný bayan Hai’ye býraktý ve Baharatçýnýn yolunu tuttu. Kýsa süre sonra yaþlý Manchu karþýsýnda idi. Ai-Shi onu selamladý ve "iyi günler efendim. Beni hatýrladýnýz mý ?. Yaþlý baharatçý Mannchu gülümsedi ve "hayýr hatýrlayamadým" dedi.
"Efendim ben Ai-Shi. Bir yýl önce size gelmiþ kötü olan birini öldürmek istediðimi , onu hemen deðil de yavaþ yavaþ öldürmek istediðimi söylemiþtim. Siz de bana üç çeþit ot vermiþtiniz. Bunlarý karýþtýrýp her gün demleyip bir defa çay olarak verin demiþtiniz" dedi Ai-Shi.
Baharatçý Manchu "Ne oldu. Çay olarak demleyip verdiniz de öldü mü yoksa ?" Ai-Shi "hayýr ölmedi efendim.Sorun da bur da zaten. Ben yaptýðýma piþman oldum. Bana ve kýzýma çok iyi davranýyor. Onun ölmesini istemiyorum. Onu ben de seviyorum. Ne olursun bana yardým et. Onu kurtaracak bana yeni ilaçlar ver" sana yalvarýyorum" dedi.
Yaþlý baharatçý Manchu güldü. Ýki fincan çay koydu. Buyrun oturun bayan Ai-Shi dedi. Sonra da konuþmasýna devam etti. Hatýrlarsan ben o zaman sana bir þey söylemiþtim. Eðer bu çayý içirmeye baþlarsan, bunun geri dönüþü yok" demiþtim.
Biliyorum ama ne yapayým. O kadar piþmaným ki. Bayan Hai’nin ölmesini asla istemiyorum". Manchu "Sen iyi bir insansýn. Ben piþman olacaðýný o gün fark ettim. Bu kýz kötü olamaz dedim. Onun için de sana ZEHÝRLÝ ot deðil aksine ömrü uzatacak þifalý otlar verdim. Bayan Hai ölmeyecek" dedi.
Ai-Shi bunlarý duyunca aðlamaya baþladý. Yaþlý baharatçýya teþekkür ederek, evine dönüyordu. Yol boyunca þunlarý söylüyordu.................
***********************************************
NEHÝRLER VE HÝKAYELERÝ
YANGTZE( UZUN NEHÝR)
AÝ-SHÝ ÝLE CHEN-(-14-)

Bundan daha güzel, haber mi olur
Yeniden doðmuþum, sanki bu gün ben
Yapmadan bir þeyi, düþünün n’olur
Þükürler Allaha, hem de gönülden

Ya tersi olsaydý, ben ne yapardým
Yaþamaktan bile, belki kopardým
Gelen mutluluðu, bile teperdim
Þükürler olsun ki, artýk gönlüm þen

Güzellik hakim, artýk bu köye
Dua eder oldum , demlenen çaya
Farklý bakar oldum, artýk her þeye
Mutluluk rüzgarý, baþým da esen

Gülmek ne güzelmiþ, bilmiyormuþum
Tebessüm ediyor, gülmüyormuþum
Yaþanandan bir ders, almýyormuþum
Kendine edermiþ, oysa hep eden

Chen ilemutluyum, daha ne olsun
Kimse aðlamasýn, her seven güldün
Yanan gönüllere, hep huzur dolsun
Aþkým yüreðimde, bak desen, desen

Öyle zaman olur, isyan edersin
O kýzgýnlýk ile, çekip gidersin
Býrakma aþkýný, piþman deðilsen
Diyorum aðlama, her zaman, gül sen

Lüzumsuz hayatta, neler görürüz
Bazen birlik, bazen yalnýz, yürürüz
Ömrümüz var ise neler görürüz
Gönlünden hazaný, hüzünü, sil sen

Sadýk DAÐDEVÝREN
Aþýk LÜZUMSUZ


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.