Adým Muzur Düþünce(*) girersem bir içine Çizgi, Harf ve Hece olurum Kelime önce. Deðiþtiririm Düþünceni, yaratýrým Kanseri. Virüs-mikrop’um -Bilgisayardaki gibi- beni farketmez kimse böylece Hücre-Hücre oldum mu birde Cümle, kemirir-yerim seni, hastalanýr saðlýklý Beynin! Siz hala bana gelin; "- Düþünce Madde deðil!" deyin.
Ben Kanser denen "Piston-Çark-Dingil-Diþli" gdiþ-geliþ, dönüþlü Nalet bir Makineyim. Güç Koluyla iterim, Yük Koluyla çekerim, Kafamýn Dikine gider, ezer-çiðner gezerim. karþý çýkaným varsa, sürün-sürüm süründürür, Düzeni korumaktansa, boðarým-öldürürüm. asla uymam Kabýma kýzar-yakar-yýkarým eðriyim ben Oyuðuma, gocunur-aþýnýrým, sýðmam daracýk Postuma, aþar-coþar kaçarým, ben Belayým Dostuma, sýkarsa Komþu Yuva, sararsa-daraltýrsa kaynar-kýzar, yakarým, yalamaysa Yataðým, yanarým-yapýþýrým karþý bir Direnç varsa, yaparým param-parça, Tekerimin Dingili, yamuksa "Biri" gibi, yalpalar-çalkalarým, Hasta yaparým seni, onarmam, yok ederim, çok kötü bir Naletim, Adým Kanserdir benim, siz bana hala gelin; "- Yararlý Makina." deyin.
Ben Karþýtý sevmeyen, mahvedip-yiyen-biten, doymayan bir Ýlletim. Dýþýnda ve içinde, Kanser denen Hücreyim, Kötüler Dostum benim saðlýklý olan Þeyi, yer-yýkar-yok ederim, Siz bana hala gelin; "- Allah’ýn Hikmeti!" deyin.
Ýlkin Ana Karnýnda, Rahim Suyu, Dölümle Kabuðumla-Zarýmla saðlýklý bir Hücreydim. Ben kendimi korurdum, doðdum ve Ýnsan oldum, Rand-Çýkar-Kazanç diye Laboratuara kondum büyüttü Mikroskop beni, -Hüce Çekirdeðimi- Zar Kabuðumu deldi, Neþter-Kamýþ-Cýmbýzla giri-verdi içeri inciltti-çizdi-itti, Kalýtým Zincirimi, -sen "De eN A" mý dersin ne?- Yapay koydu içine, Bünyeme Yalan Kattý, bozuldu DOÐAL DENGE, Kanserdir bunun Adý! ben Dengemi korurum, ürer-türer Çýð gibi Heyelan mý, ben neyim? Birgün Bela olurum, oyar-kemirir seni çoðalýr Veba gibi, mahverim Doðaný, Hücreyim "Kanser" Adlý, siz bana hala gelin; "- Alnýmýn Yazýsý!" deyin.
(*) Lütfen benim ATATÜRK ÇOCUKLARI 11 Þiirimi okuyunuz.
Sosyal Medyada Paylaşın:
Oğuz Can Hayali Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.