Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

 Alakalı resimli kitaplar

Adana Kitabı - Adana Kitapları

Adana konu başlığında toplam 53 kitap bulunuyor.
Aşağıdaki Adana kitaplar "alfabetik" sıraya göre listelenmektedir.
Altan Öymen

Doğan Kitap

Yıl 1981... 12 Eylül darbesinin üstünden bir yıl geçmiş... CHP Genel Sekreter Yardımcısı Altan Öymen siyasi yasaklı olsa da Cumhuriyet gazetesinde yazılarına devam etmektedir. Ancak 52 sayılı bildiriyle “eski politikacı”ların “Türkiye’nin siyasi veya hukuki yapısıyla ilgili olarak beyanda bulunmaları, makale yazmaları, toplantı yapmaları” yasaklanır.  Artık Altan Öymen ..»»
Yusuf Sarınay

İdeal Kültür Yayıncılık

1915'te son noktayı bulan Ermeni meseleleri belirli bir sürecin ardından ortaya çıkmıştır. Bu sürecin en önemli adımlarından birisi de 1909'da Adana'da meydana gelen Ermeni faaliyetleridir. Adana, Ermeniler için dini, tarihi ve stratejik bir öneme sahiptir. Eskiden Ermenilerin hüküm sürdüğünü iddia ettikleri Kilikya'yı diriltmek ve Ermeniliğin bir kısmını burada toplayarak Küçük Ermenistan'ı kurma..»»
Kolektif

Aras Yayıncılık

Aras Yayıncılık, 1909 Adana katliamının hemen ardından kaleme alınmış olan üç önemli raporu okurlarla buluşturuyor. Nisan 1909’da Adana vilayetinde yaşanan ve 20 binden fazla Ermeni’nin hayatını kaybetmesine yol açan katliamlar gerek İmparatorluk genelinde gerekse dünyada büyük yankı uyandırmıştı.40’tan fazla tarihi fotoğraf eşliğinde, Taner Akçam’ın önsözüyle sunulan bu çalışma, Adana’da yaşanan ..»»
Memed Arif. B

Sözcükler

Yazmaya neredeyse altmış beş yaşında başlayıp topu topu bir on yıl kadar sonra da bu dünyadan ayrılan Memed Arif B.’nin şiiriyle bu kitap aracılığıyla ilk defa karşılaşacak bir okurun aklına resim ve düzyazının gelmemesi düşünülemez.(…)Şair aynı, düzyazının mantığına sadık kalan, yalın dizelerle yoluna devam ediyor, çöplüklerden kâğıt toplayan çocukları, işçi pazarında emeğini satmaya çalışan amel..»»
Tuğba Korhan

Gece Akademi

Zengin bir kültürel ve tarihi mirasa sahip olan Adana, Birinci Dünya Savaşı’nda Fransız işgaline uğramış, Milli Mücadele döneminde Güney Cephesi içinde İstiklal Harbini kazanmış, tarihsel süreç içinde birçok olaya sahne olmuş ve pek çok kahraman yetiştirmiştir.Adana hakkında gerek arşivlerde gerekse yayınlanmış eserlerde çok sayıda kaynağa ulaşılabilir. Fakat Birinci Dünya Savaşı, Milli Mücadele D..»»
Kolektif

İki Nokta Coğrafya Tarih ve Şehir Kültürü Yayınları

City Plan & Map Of Region »»
İsmail Güneş

Karahan Kitabevi

Yerel tarih çalışmaları her zaman ilginç bir alan olarak; yaşadığımız çevrede tarih bilinci oluşturmak, doğal ve kültürel mirasa sahip çıkma amacı taşır. Klasik tarih yazımlarından farklı olarak yerel tarih çalışmalarında belirli bir dönemdeki öyküler, anılar, belgeler derlenir. Sıradan insanların çarpıcı öyküleri, eski fotoğraflar, yazılan mektupları, kullanılan bir eşya, bir mekân, bir yiyecek, ..»»
Nedim Dervişoğlu,Heydiye Ayık

Bilgin Kültür Sanat Yayınları

Adana Müze Müdürlüğü 2015 Yılı Müze Yıllığı»»
Abuzer Kalyon,Filiz Kalyon

Akçağ Yayınları

Adanalı Hayret Efendi, 19. - 20. yüzyıl divan şairlerindendir. Hayret Efendi, memleketinden dolayı "Adanalı Hoca Hayret Efendi" olarak da tanınmaktadır. Çok yönlü ve renkli bir kişiliğe sahiptir. Eğitimine memleketinde başlayarak İstanbul'da devam etmiştir. Arapça ve Farsçayı çok iyi bilmektedir. Adanalı Hayret Efendi'nin etkileyici dizelerinden, kişiliğini yansıtan ipuçlarına rastlamaktayız. D..»»
Mehmet Sarı

Kurgan Edebiyat

Ziyâ Paşa tarafından keşfedilerek tahsil için İstanbul'a gönderilen Adanalı Ziyâ (1859-1932) Enderun'da iyi bir eğitim almış, Askeri Tıbbiye'de okumuş, Muallim Naci ve Ahmet Rasim gibi ediplerin dostluğunu kazanmış XIX. yüzyıl heccav ve filozof şairidir. Bir divanı veya divançesi bulunmayan Ziyâ, defterlere yazdığı şiirlerini “Evrâk-ı Hazânım” adıyla kitaplaştırmak istemiş ise de muvaffak olamadan..»»
 « Önceki sayfa   1   2   3   4   5   Sonraki sayfa » 
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız