MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ne
BEN 10 KASIM
nermin eker

BEN 10 KASIM


BEN 10 KASIM
Cihan görmedi böyle keder, toprak böyle sarsýlmamýþtý oldu olasý, gök kubbe bu denli þiddetli çakmamýþtý mavilerini kaybettiðinde. Yalnýz kalmamýþtý, üþümemiþti Ýstanbul bu kadar. Yiðitlerini kaybettiðinde.
BEN 10 KASIM.
Bir acý güne merhaba diyorum “Gitti” baþlangýcý çýðlýklarýyla. Gönüller suskun, yüzler asýk ve ýslak, gözler kan çanaðý, insanlar telaþlý. Akýl sýr ermiyor ne kolay söyleniyor "Atam ölmüþ" diyen binlerce yüreði yaralý ,sevdalý.
Ben 10 KASIM...
Zübeyde Hatunun mavi gözlü, sarý oðlu gözlerini yummuþ. Üstelik saat dokuzu beþ geçiyor. Nasýl söylenir "Öldü" diye Milletine. Sanki kýyamet kopmuþ yada kopmak üzere.
BEN 10 KASIM.
Görmedim, duymadým, þahit bile olmadým üstelik böylesi acýnýn varlýðýna. Ateþ yanmaya utanýr, yürek yangýnýnýn yanýnda. Bulutlar yaðmaya utanýr, gözyaþlarýnýn yanýnda. Ýsyanlar boþuna deðil Ata’nýn yokluðunda.
BEN 10 KASIM
Öksüz kalmak nedir þimdi bildim. Yetim kaldý Türk Milleti gördüm. Sevinçlerini HARAM KILDILAR ÞAHÝT OLDUM. Sezdim içlerinden geçirdikleri lanetleri benim adýma.
BEN 10 KASIM
Þimdi herkeste bir matem var. Bayraklar yarýya indirilmiþ, yeryüzü aðlamakta. Boyunlar önde, boyunlar bükülmüþ, sessiz çýðlýklar dudaklarda. Minnet duygularý kaplamýþ yer yaný.Eþi ve benzeri olmayan bir yiðidin ardýndan dökülen bu yaþlar bile az kalýr GAZÝ Kemal’in uðruna.
BEN 10 KASIM
Sözler duyuyorum, yeminler ediliyor "ATAM ÝZÝNDEYÝZ" diye haykýran binlerce insanlarý görüyorum. Kendimden deðil utancým Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm gününden. Benim de kara yazým bu olsa gerek özür diliyorum YÜCE TÜRK MÝLLETÝNDEN !
BEN 10 KASIM
Yasýn, kederin, acýnýn adý.
Zübeyde Hatunun mavi gözlü sarý oðlu gözlerini yumdu.Özür dilerim.Özür dilerim.
Nermin Eker
10 kasým 2014
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
En Çok Okunan Şiirleri

BEN 10 KASIM