MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Güle Güle
GorkemBaran

Güle Güle


Kapý açýldý,kapýlar açýlýr genelde sonuna kadar ve sonum sonunda son olmak için sordu beni sorunluya.

Odaya girdim kollarýmdaydý hala rengin,saçlarýmýn dökülen tarafýnda elin.
Ceketimin ceplerinde saç tellerinin unufak ettiði kükürt temennili hava vapurlarým vardý.Bu gece de açýlacaktým,bu gece dýþarý çýkacaktým insanlar evlerine girince,çatýsý gýcýrdayan inimden.

Üstü baþý kýrýþýk kýyafetlerimi giydim,kýyafetler engellemek istenilen özgürlükleri ve bizi de bir çuval patates gibi gösterir.

Bu þehir sokaklarýnda tohumlarýn su içisi ile anýlýr sen benim kollarýmda morluklarla tanýnýrsýn bu öyle güzel,iskanbilde sinek kýzýnýn yandan bakýþýný böldüm gördüðümde destede senden haber gelmezdi.

Çok çalý çýrpý bugün ellerimde kýymýklar,kanatan yaralar deðil arazideki kuru yalnýzlýk.Bir adam kurtunu kaybetmiþ kuzusunu sakladým,saklandý arka bahçeme.Zulmü veren Hak’tan borcum var.

Tünel karanlýk kokuyor tren ter.Nereye gitsem heyecanlanýrým,sana sarýldýðýmda.Hiç tanýmadýðým bir yerde adýný dövdürdüm sarýþýn bir kadýna köprücük kemiklerime.

Bir çocuk istiyor atmak taþ kafalarýna kapýsýnýn önünden geçen faþistlere.Abiler ablalar yetiþin özgürlüðüme saldýrýyor toplu iðneler,yakama iliþen kýrmýzý kurdeleler.

Galiba yýldýzlara dokunmak istiyorum penceresi açýk penceresi saçýk evimden.
Uyuyabilirsin artýk galiba evren simdi yastýk kýlýfýmda,bütün çýðlýklar ayakta iþiyor üstüme,görüþürüz o zaman iyi oldu bilmiyorum bilmek istemem burnumdan öpüþünü.

Ýnsan ölümle öpüþünce Azrail’de kýskanýyor mudur? Ýnsan sevince Eros’un oklarý yanýyor mudur? Ýnsanlar gidince kýrýk bütün camlar batýyor elime.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.