MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

MİRAÇ ...
degirmenci

MİRAÇ ...



Muhabbet ile Nefret koalisyon kurmamalý...

Bu gece ve buna benzer geceler küçükten büyüge,emmi dayý,bacý kardeþ,müslümanlar arasýnda dostlukluklarýn dahada ileri seviyelerde pekiþtigi gün ve geceler olmalý.
***
Memleketimizde ve dünyadaki afetlerin insanlýga hasar vermemesi için yüce Allah c.c. ten bu günler yüzü suyu hurmetine niyazlarda bulunmalý.
***
Bu niyazlarda bulunurken bencil davranmadan kendinden önce diger insanlarý düþünmeli...Kendin için istedigini diger kardeþlerin için misli misli istemeli...Kendin için istemedigini diger insanlar için hayel bile etmmemeli.
***
Bir insanýn arkasýndan konuþurken o insanýn yüzene karþý diyemeyeceklerini arkasýndan’da dememeli...Birisi bir baþkasýnýn ardýndan konuþurken sen demelisinki dur arkadaþ... O kiþi burda yok ne yaparsýn sen, ne atýp tutarsýn git adama otur karþýsýna söyledigin yada iþittigin þeyin ne kadar dogru olup olmaýgýný bizzat kendisiyle paylaþ kendisiyle müzakere et,aksi halde senin yaptýgýn adamýn ardýndan atýp tutmak gýybetten ziyade bir mevzu degildi.
***
Ýnsan her yaþýnda kendisini yenilemeli…Akýlbalið olan iyi bilmeliki ‘’taþ devri çok çok gerilerde kalmýþtýr’’.
***
Boþ bogazlýk,bagnazlýk,ukalalýk,kendini begenmiþlik, insandan hele hele müslümandan uzak olmalý…Sevgi saygý her yaþta ve her zeminde hiç tavizssiz bulundugu noktadan ulaþa bildigi her noktaya ýþýk tutmalý.
***
Bir insan karþýsýndakine saygýsýzlýkta bulundugu zaman bilsinki saygýsýný yitirmiþ demektir…Bunun yegane anlamý aslýnda bu kiþi karþýsýndakine degilde baþta kendisine saygýsýzlýk etmiþtir.
***
Karþýsýndakine saygýsýzlýk etmekle karþýdaki insanýn bir kaybý olmaz baþlýca kaybý kendisi etmiþtir.
***
Ýnsanlarýn bir çogunun zararý kendisinedir bu mübarek gecelerden feyz,bereket alamadan ömür geçiren niceler gaflet zincirini kýrýp öncelikle kendisine dahi merhamet etmeden iblisin çizdigi cizgiden zebanilere dogru hýzla ilerlemeye devam etmektedir.
***
Bazende insanlarýn bir çogu ibadetindedir iyiliklerle meþguldür,fakat bazý zaaflarý vardýr mesela diline sahip deyil malayani þeylerlede meþgul dedi kodu vesair þeylerle o yapmýþ oldugu ibadetlerin feyz ve bereketini alýr götürür farkýnda degildir.
***
Kiþi bu gecelerde mescid’lerde yerini alýr fakat dýþarý çýktýgý zamanda malayani yerlede yerini alýr... Karþýlaþtýgý toka yaptýgý bir arkadaþýn yada sýradan birisinin arkasýndan yüzüne karþý diyemeyeceklerini ardýndan zikrediyorsa bu gecelerde mescid’lerden veya müsbet toplumlardan ne kadar feyz ve bereket almýþtýr…Sorgulamak lazým.
***

Ya RAB yüzsüs insanlarýn yüzlü gibi görünmelerinden,
Hissiz insanlarýn hisse bürünenlerinden,
Aglar gibi görünüp,yürekten gülmelerinden,
Sana sýðýnýrýz,Miraç gecen hatrýna emin eyle.

Yüreginde varsa muhabbet,ne geziyor orda nefret,
Ölçü sevgi diyor yüce Kuran,Hz Muhammed,
Koalisyon kuruyorsa muhabbet ile nefret,
Varsa insanlýk o toplumu terk et.

Makale þiir Abdil Göktekin

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.