MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

HASRET SÖZLERiM...
degirmenci

HASRET SÖZLERiM...



. . .Bir parça ekmek ugruna terk ettik : Baba ocaklarýmýzý ama hiç bir zaman unutmadýk yaþadýgýmýz gerçekleri ,nere gittiysek gölgemiz misali taþýdýk anýlarýmýzý iyisiyle kötüsüyle sade saf temiz yüreklerimizde .
* * *
. . .3 günde olsa yollar, aylarda sürse sýlayý rahim dedik döndük ana vatanýmýza; Hasretimizi kabirlerimize ziyaretlerimizle,büyüðümüze ,küçüðümüze sayðý ve sevgilerimizle bir nebzede olsa gidermeye çalýþtýk .
* * *
. . . Gel görki bu hasret bitmiyor, elin vataný gurbetciye vatan olmuyor bir hayel kurmaya kalksan ne Atamyum’u nede Parisin Eyfel kulesini hayeline dahil edebiliyorsun ,dönüp dolaþýp ; Sultan Ahmedi,Kýz Kulesini,Alaattin tepesini,Mevlana türbesini,Erciyesi ,Peri bacalarýný,Egenin,Akdenizin,Karadenizin sahillerini, yöre yöre salý pazarlarýný cuma pazarlarýný,Afyonun kalesini Emirdaðlarýný,Zirvedeki dedelerin Emir dede’sini, Anadolumun yaprak yaprak cesi baðlarýný, Ata yurdumun dört bir köþesini dört bir mevsimi ile resmediyorsun beyin röntgeninde.
* * *
. . .Bu hasret gurbete çýkmayýnca hasýl olmuyor her nedense ... Bazen derlerki doðdugun yere degil doydugun yere bakacaksýn,nacizhane bu Yaban Gülü’de diyorki ; ‘’Sen nere bakarsan bak hasret hep ayný yöne bakýyor’’.
* * *
. . .Rýzkýmýz; Kardeþi ,bacýyý ,anayý ,babayý,evladý, sevgiliyi yüklüyor sýrtýna ,atýyor kilometrelerce uzaklara ,ömür ne kadar sayýlý olursa olsun her birimiz ihtiyacýmýzýn peþine düþüp muhannetin kapýsý zordur deyip gecemizi gündüzümüze katýyor iaþemizi temin için atýyoruz kendimizi yabanýn dikenli yollarýna.
* * *
. . .Gurbetin kendine göre getirileri oldugu kadar sýladan uzak oluþunda ona göre götürüleri oluyor.

. . .Her birimiz açýp albümlerimize baktýðýmýzda bir ah çekiyoruz ;bazen bu ahlar kendimiz için bazen bir yakýn bir tanýdýk için oluyor .Vaybeler mýrýldanýyoruz içtten içe… Öyle zamanlar oluyor dilimiz susuyor gözlerimiz konuþuyor ,yanaklarýmýzda ýlýk ýlýk domurcuklar þebnemleþiyor hüznümüzü taþýyamýyor göz bebeklerimiz hemen ardýndan diyoruzki ; Aðla ‘’Aðlamak iyidir boþalýrsýn,kalbin yumþar’’
* * *
. . .Boþalmak geçmiþi geri döndürmüyor, eskaza geçmiþ sana dönsede o gün kadar tatlý yaþayamazsýn çünkü o yaþananlar bir ilkti ve herzaman ilkler talý olur. Alýþýlmýþlardan ilk aldýðýn tadý alamazsýn.
* * *
. . .Çýkýp caddelere sorsan önüne gelene ; ne zengin mutlu ne fakir,bir þükürsüzlük hakim gönüllerde... Baksan yeni evlenen çiftlere geçen yýl düðünlerindeki neþeyi göremezsin sahte gülüþlerde... El,ele tutuþup saatlerce bitmeyen sohbetin yerini asker komutan iliþkisi almýþ…Kumrular artýk Azrail’den haber bekler ihtiyarýn halini almýþ bir yorgunluk içindeler.

. . .Ýnsanlar insanlarý menfaatlarý uðruna satýp geçiyorlar ; Öyle bir zamandayýzki sevgiler rafa kalktý , hiç bir merdiven ulaþamýyor raftaki sevgilere çünkü merdivenlerde menfaatçi.
* * *
. . . Gülmeler ne kadar sahteyse aðlamalarda bir okadar sahte... Doðruluk kâr etmiyor, çünkü yalancýnýn zavýrý alkýþ alýyor, güvenmek zor artýk bahçedeki kuru zemin bile kayýyor, öyle yüzler varki karþýnda maþaallah derken arkandan kuyunu kazýyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.