MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BÜYÜ HAKKINDA BİLGİ
Bakırköy

BÜYÜ HAKKINDA BİLGİ


Büyü veya sihir (Arapça: سحر); insanlarýn doðaüstü, paranormal veya mistik yöntemlerle doðal dünyayý (olaylarý, nesneleri, insanlarý) etkileyebildiðini öne süren uygulamalar ve bunlarýn çevresinde oluþturulan kültürel sistem.

Dünyada popüler kültürde sýkça kullanýlan büyü yapma yöntemleri sihirli sözcükler kullanma, deðerli madenler aracýlýðý ile enerji yayýlýmý, sihirli deðnek gibi araçlar kullanma, belirli bir kiþiyi sembolize eden kuklalar kullanma, kan veya hayvan yaðý kullanma sayýlabilir. Büyüler zengin, saðlýklý veya baþarýlý olmak, birine yardým etmek gibi iyi amaçlarla veya birini cezalandýrmak gibi kötü amaçlarla da icra edilebilir.

Günümüzde büyüye olan ilgi ve inanç gittikçe azalmaktadýr.

Büyü Ak büyü ve Kara büyü olmak üzere ikiye ayrýlýr. Ak büyü saðlýklý, zengin ve baþarýlý olmak için yapýlan kötü amaç içermeyen büyülere denirken Kara büyü herhangi birine maddi-manevi zararlar vermek için yapýlan büyülerdir. Kara büyü eninde sonunda o büyüyü yapan büyücüye geri dönüþ yapacaðý için çok tehlikeli bir uðraþtýr. Çeþitli týlsýmlar kullanýlarak yapýlan Kara büyüler ’’Kara Týlsým’’ olarak adlandýrýlýr ve oldukça etkili büyülerdir. Dinimiz Ýslamda büyünün her türlüsü haram kýlýnmýþtýr.

Günümüzde gerçekten büyü yapabilen insan sayýsý sýnýrlýdýr.

BÜYÜCÜ VE CADI FARKI

Büyü ve cadý kavramlarý birbiri ile çok iliþkilidir. Her büyücü bir cadý deðildir, ama her cadý mükemmel bir büyücüdür. Dolayýsý ile cadýlar büyücülerden daha çok þey bilmektedir. Cadýlar ömürlerini iksirler, formüller ve büyülerle uðraþarak geçirirken, büyücüler daha yüzeyseldir.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.