MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

YARATIKLAR
Bakırköy

YARATIKLAR



Dünya üzerinde birçok tanýmlanmýþ ve tanýmlanmamýþ yaratýklar bulunmaktadýr. Her ne kadar bazý kiþiler tarafýndan inkar edilse de bu bir gerçektir. Yaratýklarýn bir çoðu doðal oluþumdur, çok küçük bir kýsmý insanlar tarafýndan labaratuar ortamýnda yaratýlmýþtýr. Günümüzde doðal oluþumlu yaratýklarýn çoðunun nesli tükenmiþtir. Hayatta kalmayý baþaran az sayýda yaratýk ise kendilerini olabildiðince gizlemeye çalýþmýþtýr. Tüm hayatta kalma çabalarýna raðmen yaratýklar insanlar tarafýndan görüldüðü yerde silahlarla öldürülmektedir.

500.000 yýl önce dünya üzerinde envai çeþit yaratýk vardý. Ýnsansý yaratýk ve hayvansý yaratýk olmak üzere genel olarak ikiye ayrýlýyorlardý. Hayvansý olanlar genellikle güçlü kaslara, geniþ bir gövdeye, birkaçý hariç çok da tüylü olmayan bir vücuda sahipti. Genellikle 4 ayak üzerinde yürüyor, avlanýyor ve týpký hayvanlarda olduðu gibi kendi ekosistemlerinde baskýnlýk kurmaya çalýþýyorlardý. Her biri farklý özelliklere sahipti. Örneðin ’’Kralltus’’ 300 kg vücut aðýrlýðý ile ormanýn en vahþi yaratýklarýndandý. Ancak geliþmemiþ zekasý yüzünden ömrü 10 yýlý geçmiyordu. Çok zeki bir yaratýk olan ’’Filltus’’ 600 kg ve boyu da 3,5 m civarýndaydý. Ýri pençeleri ve geliþmiþ kaslarý vardý. Buna raðmen nadiren et yiyordu, yiyecek menüsünün %80’ini ot ve bambu oluþturuyordu. Buda onlarý hantallaþtýrdý. Gerçek leþçiler olan Lakkuþ’un en iri örneði 1,50 m ve 40 kg idi. Orta büyüklükte olanlar genellikle 15-25 kg civarýndaydý. Oldukça hýzlý hareket etmelerine raðmen yýllarca sadece leþ ile beslendiler. Birçoðu mide rahatsýzlýklarýndan öldü. Nedeni ise yediði leþlerdeki bakterilerdir.


’’Merus’’ yarý leþçil yarý avcýydý. Tek baþýna yaþýyordu. 1,30 cm boyu ve 20 kg vücut aðýrlýðý ile küçük memelileri avlýyordu. Güçlü bacaklarý ile 2,50 m yüksekliðe zýplayabilmesi ve 10 m uzaklýða atlayabilmesi ve 60 km hýzla koþabilmesi sayesinde tavþan,ceylan ve çeþitli kuþlarla beslendi. Meruslarýn çoðu kuytu yerlerde yaþadýklarý için çiyanlar,akrepler ve yýlanlar tarafýndan sokularak öldürüldüler. Maymunu andýran bir yapýlarý vardý, ancak çoðu maymundan daha ufaktýlar.

Gollümler ise 2 ayak üzerinde yürüyordu. Büyük kafalarý, kambur vücutlarý 1,60’a varan boylarý ile insaný andýrsalar da insan zekasýnýn ancak 10/1’ine sahiptiler. Vücut aðýrlýklarý 40-50 kg civarýndaydý. Maðarada yaþýyor ve böceklerle besleniyorlardý. ’’Errasun’’ 100 kg vücut aðýrlýðý ve zehirli dili ile gollümlerin en büyük düþmanýydý. Ancak Errasunlarý avlayan yaratýklarda vardý. Örneðin ’’Cetram’’ 2,70 m boyu ve 200 kg aðýrlýðý ile Errasunlarý rahatlýkla öldürebiliyordu.

Gorile benzeyen ’’Yeti’’ zeki ve güçlü bir yaratýktý. Dik durduðunda boyu 2 m aðýrlýðý ise 150 kg idi. Otçul bir hayvandý, ancak gerektiðinde çok saldýrgan olabilirdi. Yetiþkin bir insaný ikiye bölebilecek kadar kuvvetlidir. Bu onu vahþi hayvanlara ve diðer yaratýklara karþý korusa da Tüleke çarpan meteorlar bu zeki yaratýklarý sonsuza dek yok etti.

Boynuzlu bir yýrtýcý olan ’’Belarýus’’ 250-300 kg aðýrlýkta ve 2,50 m boyundaydý. Çok yýrtýcýydý, günde 50 kg et yeme ihtiyacý duyuyordu. Dünyaya belli bir süre içinde yayýldýlar. Defalarca timsah,kaplan ve köpekbalýklarý ile karþý karþýya geldiler. Timsahlar sudan uzak düþürüldüðünde Belarýusun rahatlýkla alt edebileceði hasýmlarýndandý. Kaplanlarla kavgalarý 2 taraf için ölümcül yaralara neden oluyordu. Kalýn derisinin ve zýrhýnýn avantajlý Belarýusu koruyordu, bu nedenle çoðunlukla kaplan ölen taraf oluyordu. Ancak köpek balýklarý ile karþýlaþmalarýnda dev balýk yaratýðýn zýrhýný delerek onu öldürüyordu.

Yaratýklarýn nasýl yok olduðuna dair 200’e yakýn iddia bulunmaktadýr. Bunun en iyisi dünyadaki ani iklim deðiþiklikleri olmuþtur. Her þeye raðmen günümüzde 20 kadar yaratýk yaþamayý baþarmaktadýr.


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.