MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

adam gibi adam olmak
yakup fırat

adam gibi adam olmak


ADAM GÝBÝ ADAM OLMAK 1999

Zaman zaman akýlýma geliyor. Çünkü toplumda insanlar sýk sýk bu kelimeyi konuþuyor. Örneðin bakarsýnýz birileri birilerine þöyle der. Yok yok bu adam olmaz. Bu çocuk gelecekte büyük adam olacak. Adam olacak çocuðun gözünden bellidir. Tabi bu tür cümleleri çoðaltmak mümkündür. Ancak önemli olan þudur ki kýsacasý adam gibi adam olmanýn ölçüsü acaba nasýldýr dersiniz
. Yani bir insanýn adamlýðý nasýl ölçülür?
Ölçüsü nedir?
Herkes ölçebilir mi?
Ölçerken nelere dikkat edilmeli?
Bu ölçü meselesini þunun için soruyorum. Bakarsanýz bir insanýn çok beðendiði bir adamý diðer bir insan o adamý hiç beðenmez veya toplumda bir insaný toplumun bir bölümü o kiþiyi o kadar çok beðenir ki ayný kiþiyi baþka bir grupta o kiþiyi yerden yere vurur. Bu tür hadisler gösteriyor ki demek ki adamlýðýn ölçüsünü kiþilere vermek doðru deðildir.
Yani mihenk taþýmýzý demek ki iyi bilmemiz gerekiyor. Peki soruyorum bu mihenk denilen ölçü acaba nerededir?
Sevgili okurlarým bu yazý dizisini uzattýkça uzatýrým. Fakat gerek görmüyorum. Sözü öz ve kýsa kesmek istiyorum. Ýster hoþunuza gider ister gitmez. O da sizin bileceðiniz ve tercih hakkýnýzdýr. Yazacaðým formülü bilmeyeniniz yoktur sanýyorum. Fakat þu da bir gerçek ki her nedense bilmek yetmiyor bildiðini ihlas ile uygulamak ve yaþamak gerekiyor. Adam gibi adam olmanýn formülü þudur.
Dolaylý anlatmadan soruyorum. Kesinlikle yüce yaratanýn bize göndermiþ olduðu kutsal kitabýmýz olan Kuran-ý Kerim’ i hayatýmýzýn her safhasýnda her anýnda kesinlikle uygulamalýyýz. Yani peygamberimiz olan Hz. Muhammed (s.a.s.) in ahlaký ile ahlaklanmak ve yüce yaratanýn bizlere göndermiþ olduðu son kitap olan Kuran-ý Kerim’ in emir ve yasaklarýna dikkat ederek hayatýmýzda yaþayýp uyguladýðýmýzda iþte o zaman adam gibi adam oluruz.
Yoksa baþka dünyevi ölçülere baþ vuracak olursak geri dönülmesi zor sapýk yollara sapmýþ oluruz ki o zaman hem FANÝ dünyada hem de ebedi olan Ahiret hayatýmýzý mahvetmiþ oluruz. Allah korusun iþte asýl felaket budur sanýyorum.
Haydi bakalým hep beraber geç kalmadan an bu an deyip gerçekten adam gibi adam olmaya gayret edelim. Hiç kimse nefsani bazý duygularýn esiri olmasýn. Yüce yaratanýn hidayeti üzerimizde olsun. Ýnþallah tabi ki gayret bizden tevfik Allah’tandýr. Yani adam gibi adam olmanýn ölçüsü kutsal kitabýmýz Kuran-ý Kerim ve son elçi Hz. Muhammed (s.a.s.) in yaþam biçimidir. Her iþimizde bu ölçüyü ele alýp hayatýmýzda uyguladýk mý inþallah doðru olaný yapmýþ oluruz. ESSALAMUN ALEYKÜM RAHMETULLAHÝ VE BEREKETUH
Yakup Fýrat 1999

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.