MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

biri bizi gözetliyor tv programı analizi
yakup fırat

biri bizi gözetliyor tv programı analizi


BÝRÝ BÝZÝ GÖZETLÝYOR

Son zamanlarda bir ulusal kanalýmýz da batý kopyasý bir program yayýmlandý. Hemen herkeste bu programý izlemiþtir Sanýyorum.
hatta kimimizde böyle bir programýn varlýðýný biliyorduk. Kimimizde adeta bu programýn müptelasý olmuþtu. Çünkü ertesi gün seyircilerin olumlu ve olumsuz eleþtirilerinden bunu anlýyabiliyorduk.
Bende þahsen bir çok bölümünü izledim. Tam sayýsýný hatýrlamadýðým erkekli kýzlý bir grup bir evin içerisinde evin dört bir yaný video kameralar ile sürekli izlenip ve dolayýsýyla (RECORDING) yani kayýt yapýlýyordu. Odanýn veya evin içerisinde olup biten her þey muhakkak gözetlenip hem televizyonlarda hemde internette yayýnlanýrdý.
yanlýþ hatýrlamýyorsam bu yarýþmacýlar yüz gün gibi bir süre bu evde yaþamalarý gerekiyordu. sözüm ona bu bir yarýþmaydý. Ben þahsen bu nasýl bir yarýþmaydý halen anlamýþ deðilim.
belkide benim anlayýp anlamam o kadar da önemli deðildir diye düþünüyorum. ilk biri bizi gözetliyor programýnda geçen yüz günlük süre içerisinde yarýþmacýlarýn kimisi artist oldu kimisi de þarkýcý oldu. hasýlý hani ben demiþtim ya yarýþmanýn içeriðini anlayamadým diye.bazý þeyleri idrak etmiyecek kadar kültürsüzde deðilim.anlatmak istediðim þudur. bu program veya benzerleri bizim öz kültürümüz deðil dýþ güçlerin bir oyunu olduðu muhakkak. çunkü, olup bitenler bizim aile yapýmýza çok ters kendisini müslüman gören bireyler bu tür programlarý asla kabul etmezler.
ülkemizde bu tür programlarý severek beðeniyle isteyenlerde var bunu kabul ediyorum. fakat, bunlar çok küçük bir toplum olduklarýný hep biliyoruz. çok gariptir. sanki ülkenin kaderini de bunlar etkiliyor. halk dilinde bir söz
(az çoða tabidir)
ne yazýk ki! çok aza tabi olmuþ hal böyle olursa daha çok çekeceðimiz var anlaþýlan. þimdilik buraya bir nokta koyup tekrar asýl üzerinde hassassiyetle durmaya çalýþtýðým meseleyi aktarayým. bahýs konusu bu programýn adý biri bizi gözetliyor aslýnda biri deðil. her bir kamerayý bir göz olarak düþünürsek ki öyledir yani yarýþmacýlarý biri gözetlemiyor. Bir çok kamera gözetliyor. Yani bu evde kalan bunca erkek ve kýzlarý gözetleyen birkaç kamera objektifi sonucu tüm dünya izliyor desem abartmýþ olurmuyum?
Þimdi bu konu ile ilgili aklýma gelenleri aktarmaya gayret edeceðim. ola ki birilerine biraz (TEFEKKÜR) denilen þu nimeti hatýrlatýrým.
Bakýnýz þu öz eleþtiriye dikkat edelim bunca kýz ve erkek bir evde gece ve gündüz kameralar tarafýndan izlendiðini bildikleri için kendilerini birilerine beðendirmek için ve puan almak gayesiyle verilmiþ olan bu süreyi.
kendi içinde ki fýrtýnalarý bastýrarak. olumsuz olabilecek hal ve tavýrlarý kameralara yansýdýðý zaman eksi yönde puan alacaðýný bildiði için elinden gelebilecek tüm beceri ve gayreti sarf ederek rollerini yapýyorlardý. Çünkü yarýþmanýn sonunda alacaklarý bir ödül kendilerini bekliyordu.
Ve hatýrlanacaðý gibi bunlarda gerçekleþti. Aslýnda bu konu ile ilgili bir çok olumsuz ve nahoþ olaylarý da kaleme almayý düþünüyordum. Fakat vazgeçtim tüm bu olup bitenleri ayrý ayrý eleþtirmek yerine hepimize lazým olaný hatýrlatmak istiyorum.
Bakýnýz bu yarýþmacýlar yüz gün bir süre için bu kadar ter döktüler. Peki soruyorum biz insanlar doðduðu günden beri birileri tarafýndan gözetlendiðimizi ne tez unutur olduk. Halbuki bahsettiðimiz yarýþmacýlar sadece yüz günlük gözetime ve çok basit bir yarýþma için ne kadar sýkýntýya katlandýlar. Peki her insan yaþadýðý müddetçe baþta Yüce Yaradan (ALLAH C.C.) tarafýndan. bilindiðini ve her konuþmamýz her hareketimiz tek tek hiçbir yanlýþlýk yapýlmadan yazýldýðýný neden unutup göz ardý ediyoruz acaba?
Ve bu biri bizi gözetliyor programýnda yarýþma nedeniyle yarýþmanýn sonunda bir ödül olduðunu biliyoruz. Ve yapýlan yanlýþ hareketlerden dolayý alacaðý eksi puanlar sonucunda.
çok büyük bir cezai iþlemde yoktur.
Yarýþmanýn en büyük cezasý yarýþma dýþý kalýp diskalifiye olmaktý. Peki soruyorum bizim görevli gözetleyicilerimiz olan KÝRAMEN KATÝBÝN melekleri yazacaklarý tüm iyi ve kötü hallerimizi bir kitapta toplayarak mahþer günü bizlere sunacaklar. Eðer iyi hallerimiz fazla olursa ALLAH C.C.’nin izni ile ebedi olarak ödüllenerek mükafatlandýrýlacaðýz.
Yok eðer kötü hallerimiz çoksa bu kez ALLAH C.C.’in vaat ettiði ceza ile ebedi olarak cezalanacaðýz.
Þu konuyu belirteyim biri bizi gözetliyor kameralarý arýzalanýr puan verenler duygusal veya kötümser yönde oy vererek yarýþmacýyý hak etmediði bir puan ile hem ödüllendirir, hem de cezalandýrabilir.
Yalnýz þu bir gerçektir ki KÝRAMEN KATÝBÝN melekleri asla yanlýþ yapmazlar. Biz insanlarýn amel defterlerinde ne yapmýþsak iyi,kötü amellerini harfiyen eksiksiz yazarak mahþerde bize sunacaklardýr. kutsal kitabýmýz kur an ý kerim bir ayette bizlere verdiði mesaja bakalýmm o gün (sorguya) arz olunursunuz öyleki gizli bir haliniz kaçmaz hakka suresi ayet 18
iþte ozaman kitabý saðýndan verilen der alýn okuyun kitabýmý hakka suresi ayet 19
hakka suresý 25 in mesajýna bakýnýz
ancak kitabý sol tarafýndan verilen derki eyvah keþke hesabým verilmeseydi bana
ve hesabýmýn ne olduðunu öðrenmeseydim hakka suresi 26 ayet
bakýnýz ankebut 64 suresinin mesajýna
bu dünya hayatý bir eðlence ve oyundan baþka bir þey deðildir ahiret yurdu ise
þüphesizki o asýl hayatýn ta kendisidir eðer bilselerdi dünyayý o ebedi hayata tercih etmezlerdi.
Umarým bu yazdýklarým hepimizin kulaðýna bir küpe olurda. asýl en önemlisi
BÝRÝLERÝ BÝZÝ GÖZETLÝYOR deyip yaþlý genç ibadetli ve ibadetsiz,
müminler ve münafýklar, zenginler ve fakirler kýsacasý aklý baþýnda tüm insanlar bu bilinçle hareket ederek amel defterinin sahifeleri ne kötü amel yerine daima salih amel yazdýrmak için birbirimize Allah Rýzasý için riyasýz,kibirsiz salih amellere kendimizi þartlandýrarak son nefesimize kadar çaba sarf edelim
bu çabalarýmýzýn devamý içinde yüce ALLAH C.C.’tan yardým dileyelim. Bakýnýz BÝRÝ BÝZÝ GÖZETLEDÝÐÝ GÝBÝ BÝRÝLERÝDE BÝZLERÝ GÖZETLÝYOR:bu geçeði asla unutmayalým çünkü en büyük imtihandayýz. bizim ömrümüz çok kýsadýr seraplara
aldanmayalým yüce Allahýn rahmeti ve maðfireti cümlemizin üzerine olsun.

Vaad edilen gün gelecek kýyamet kopacak,
Bütün kainat yýkýlýp yok olacak.
Mahþer günü mizan terazisi kurulacak,
Ne mutlu amel defteri saðýndan verilenlere.

Tefekküre dalýp iyi ve kötü amellerimize bakalým,
Kuran ve sünnet terazisiyle iyice tartalým.
Dünya ve ahret nimetlerine bir göz atalým,
Ne mutlu dünyayý istemeyip ahreti isteyenlere.

Dünya bir imtihan sahasýdýr hep biliyoruz,
Bile bile dünyanýn aldatmacasýna meylediyoruz,
Kimi doðru yolda kimimiz yanlýþ yolda gidiyoruz,
Ne mutlu zayýf karne almadan gidenlere.

Herkes þöyle bir dönüp baksýn mazisine,
Acý tatlý geçen günlerin cümlesine.
Aman ha uyanýk olun þeytan girmiþ insan kisvesine,
Ne mutlu espaplý þeytana inanmayanlara.

Vaat edilen gün bir gün gelip çatacak,
Ana oðuldan baba evlattan kaçacak.
Son nefesteki tövbe artýk kabul olmayacak,
Ne mutlu tövbe edip salih amel iþleyenlere.

Dünya kalsaydý Karun a Süleyman’a kalýrdý,
Aklýný kullananlar dünyanýn halinden ders alýrdý.
Gezelim bakalým zenginlik mal mülk kime kaldý,
Ne mutlu seraplarý býrakýp ebedi hayatý kazananlara.

Herkesin kendine göre elbette bir mazereti vardýr,
Haramlarý kenara atarak helal kazanmak kârdýr.
Allah’ýn ipine sarýlalým gerisi hep zarardýr,
Ne mutlu dünya ile ahretin farkýný bilenlere.

Unutmayalým ölünce kurtulduðumuzu sanmayalým,
Ebedi diriliþe adým attýðýmýzý artýk hatýrlayalým.
Türlü günahlarla kul hakký ile huzura varmayalým,
Ne mutlu kabir hayatýný mizan terazisini unutmayanlara.

Madem ki dünyaya geldik elbette yaþayacaðýz,
Büyük imtihanda olduðumuzu unutmayacaðýz.
Hem dünyaya hem de ahrete çalýþacaðýz,
Ne mutlu helal kazanýp helal yiyenlere.

Kimi zengin olur mal mülk içinde yüzer,
Kimi fakir düþer yoksulluktan bezer.
Kimi müsrif olur israf deryasýnda yüzer,
Ne mutlu tüm nimetlere þükür ve hamd edenlere.

Kimi bir lokma için diyar diyar gezer,
Kimi bolluk ve sefahat içinde yüzer.
Kimi sadaka vermez zekattan cimrilik eder,
Ne mutlu malýndan infak edip Allah Rýzasý isteyenlere.
Yakup Fýrat

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.