MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

MİLYONLARIN GÖNÜL SARAYINDA SEN VARSIN YÜCE ATAM
şair67

MİLYONLARIN GÖNÜL SARAYINDA SEN VARSIN YÜCE ATAM







Tarihi mazinle, bin odalý saraya sýðmayacak kadar büyüksün
,,,Yüce Atam
Ömrün savaþ meydanlarýnda, istiklalimiz için cephelerde geçti
Tanýklýk ediyor, göðsündeki istiklal madalyan
Atatürk demekten korkanlar var, büyüklüðüne kahramanlýðýna tanýklýk ediyor
Þanlý, þerefli imzan
Gönül sarayýmýzda yalnýz sen varsýn, Cihan güneþi, bulunmaz asla eþi
Yüreklerimizin, Vatan, aþký, Vatan sevdasý, Vatan ateþi
,,,Gazi Mustafa Kemal Atam

Her beyin anlamaz, anlatamaz dimaðlarýna sýðmayacak kadar büyük
Ulusun Atam
Sayende ülkemde yaþanýyor huþu içinde, din iman, okunuyor ezan
Seninle doðdu, seninle anýlýyor, seninle var olacak, aziz Vatan
Odalara, sýðmayacak kadar, dehasýn, yüreðimizdeki gönül sarayýmýzdaki Atasýn
Denizde, havada, karada, her zaman, her yerde, sen varsýn
Millet olarak gönüllerimizde, beyin bellekliklerimizde taht kurdun atam
Yüz yýlda bir Ülkemize, Yüce Milletimize nasip olan kahramansýn
Heyecandan, dilim damaðým kuruyor,anlamak istemeyenlere bilmem ki
Seni nasýl anlatsam
,,,Gazi Mustafa Kemal Atam

_____Þair 67______
Ali Cemal AÐIRMAN





Yabancý Devlet Adamlarýnýn Atatürk Hakkýnda Söyledikleri
Bu yazýmda yabancý devlet baþkanlarýnýn Atatürk hakkýnda söyledikleri sözleri ve övgülerini sizlerle paylaþacaðým…


CHARLES D’GAULLE – FRANSA DEVLET BAÞKANI

“Türkiye tarihi, bugün her zamandan fazla Batý ve Avrupa tarihinden ayrýlmaz bir haldedir ve Atatürk’ün bu yöndeki gayretleri verimsiz kalmamýþtýr…”

JOHN F. KENNEDY – AB.D. BAÞKANI

“Atatürk adý, insana, bu yüzyýlýn büyük insanlarýndan birinin tarihi baþarýlarýný, Türk milletine ilham veren liderliðini, modern dünyayý açýk ve ileri görüþlü anlayýþýný ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatýrlatmaktadýr…”

ERHARD -

“Atatürk, bir asker olarak, amansýz ve hatta bazý alanlarda ümitsiz görünen bir mücadeleden muzaffer çýkmýþ ve sonra devlet sorumluluðunu üzerine almýþtýr. 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin baðýmsýzlýðýnýn ilaný, onun diplomatik dehasýnýn eseridir…”

RIZA PEHLEVI – IRAN ÞAHI

“Dünya tarihinde, Mustafa Kemal gibi önemli bir görevin kesin þekilde baþarý ile sonuçlandýrýlmasýný ve bir milletin mukadderatýný belirleyecek sorumluluklarý üzerine alan dürüst insanlara dünya tarihinde çok az rastlanmaktadýr…”

HOME – ÝNGÝLTERE BAÞBAKANI

“Atatürk’ün adý bizce, hemen hemen 50 yýl önce parlak bir Türk askeri komutaný olarak biliniyordu. Barýþý takiben, ona tarihteki büyük milli liderler arasýndaki daimi yerini kazandýran devletcilik sýfatlarýyla O’nu tanýdýk…”

EYUP HAN – PAKISTAN

“Atatürk yalnýz bu yüzyýlýn en büyük adamlarýndan biri deðildir. Biz Pakistan’da O’nu, bütün tarihin büyük adamlarýndan biri olarak görüyoruz…”

GENERAL MAC ARTHUR

“Askerlik dehasý ile idealini Atatürk kadar kendinde birleþtirmiþ bir adam tanýmýyorum…”

CANG KAY SHEK – ÇÝN

“Atatürk’ün hayatý ve eseri, sadece Türkiye için deðil, fakat dünyanýn bütün hür milletleri için bir ilham kaynaðý olmakta devam edecektir…”

HABIB BURGIBA

“Milletimiz, Gazi’nin ölmez eseri için en büyük hayranlýðý duymakta, hatýrasýna da en büyük saygýyý beslemektedir…”

NEHRU

“O Doðuda modern çaðýn mimarlarýndan biridir. O’nun en büyük hayranlarý arasýnda olmaya devam ediyorum…”

ABDUSSELAM ARIF

“20. Yüzyýl tarihinin Atatürk’ün þahsýna önem vermesi kadar tabii bir þey olamaz. Çünkü Atatürk, milletlerin yenilgisini zafere, çöküþünü yükselmeye, gerilemesini ilerlemeye dönüþtürme yolunda vatani görevin kendilerine yüklediði sorumluluklarý yerine getirmek için, durumu ülkeleri lehine çevirmeye hazýr bulunan cesur subaylarýn canlý bir örneðidir..

Benim üzüntüm, bu adamla tanýþmak hususundaki þiddetli arzumun gerçekleþmesine artýk imkan kalmamýþ olmasýdýr.

“Sovyet Rusya Hariciye Nazýrý Litvinof ile görüþürken kendisine onun fikrince bütün Avrupa’ nýn en kýymetli ve en ziyade dikkate deðer devlet adamýnýn kim olduðunu sordum. Bana Avrupa’ nýn en kýymetli devlet adamýnýn Türkiye Cumhurbaþkaný Mustafa Kemal olduðunu söyledi. “

Franklin D. ROOSEVELT
A.B.D Baþkaný

Asker, devlet adamý, çaðýmýzýn en büyük liderlerinden biri idi.
Kendisi, Türkiye’nin, dünyanýn en ileri memleketleri arasýnda hak ettiði yeri almasýný saðlamýþtýr. Keza O, Türklere, bir milletin büyüklüðünün temel taþýný teþkil eden, kendine
güvenme ve dayanma duygusunu vermiþtir.

General Mc ARTHUR

Istýrap çeken dünyada barýþ ve esenliði yeniden kurmak ve insanlýðýn yalnýz maddi deðil, manevi geliþmesini saðlamak isteyenler Atatürk’ ün iman verici ve yön göstericiliðinden örnek ve kuvvet alsýnlar.”

“O, kendi milleti ve beþeriyet alemi için beslediði muhabbetle, bir dahinin neler yarattýðýna dair, cihana fevkalade heyecanlý bir sahne seyrettirmektedir.”

“Atatürk tarihten hakiki dersler almýþ nadir büyüklerden biridir. Bütün çaba ve uðraþmalarý yalnýz kendi ulusu içindir.”

Prof. Herbert MELZIG
Tarihçi

Mevcut rütbelerin hepsini kaldýrdýðý bir memlekette, bu adam, bütün rütbeleri, kazanmýþtýr. O memlekete, bulabilecek en þerefli isim Ona verilmiþtir.

Mercel Sauvage
Gazeteci

Denilebilir ki onsuz, Ýslam alemi yolunu bulabilmek için elli yýl daha bekleyecekti.

Berthe Georges-Gaulis(bu söz bnm çok hoþuma gitti)

Bu günün Türkleri, yüzyýllar önce Avrupa’ yý titreten canlý millet durumuna eriþmiþtir. Ve bu aksam O büyük ulunun baþýnda bekleyen Türkiye, güçlü ve dipdiri Türkiye’ dir.

Pierre Dominique
Gazeteci

Yeni Türk Devleti ile Ankara Antlaþmasý’ nýn imzalanmasý nedeniyle; “Bizi arkadan vurdu, dað baþýndaki haydutlarla, Mustafa Kemallerle anlaþtý” diyenlere Fransýz Baþbakanýnýn Mecliste verdiði cevap:
Dað baþýndaki haydutlar diye isimlendirdiðiniz kahraman Mustafa Kemal ve O’ nun tüm askerleri burada olsalardý teker teker hepsinin heykellerini dikerdik. Böylesine kahraman bir antlaþma imzalamaktan gurur duyuyorum. (1921)

BRIAND
Fransa Baþbakaný(bu söz belkide avrupada Türklüðün gururu si mgeleyen söz olabilir…)

Türkler O’na çok haklý olarak Atatürk dediler ve kendilerini baba tanýdýlar. Gerçekten de O, ulusunu seven ve ulusu için didinen bir baba olmuþ ve yurdunu çok az bir zamanda verimli, yaratýcý bir geliþmeye yöneltmiþtir.

Gyula KORNÝS
Macar Meclis Baþkaný

Türkiye’nin yetiþtirdiði en önemli liderlerden biri olan M.Kemal Atatürk hakkýnda hangi lider ne dedi?

Gerçek bir liderin ardýndan söylenecek sözleri mutlaka okuyun!

Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgürlük ve baðýmsýzlýðýný þerefli bir ilan ve o zamandanberikorunmasý, Atatürk’ün ve Türk halkýnýn iþidir. Þüphesiz ki, Türkiye Cumhuriyetinin doðuþu ve ozamandan beri Atatürk’ün, Türkiye’de giriþtiði derin ve geniþ inkilaplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha baþarý ile gösteren bir örnek yoktur

John F.Kennedy (ABD Baþkaný, 10 Kasým 1963)

Mustafa Kemal hakkýndaki bilgiyi O’nu çok seven birisinden edindim.Sovyet sosyalist Cumhuriyeti Dýþiþleri Bakaný Litvinof’la görüþürken,ondan Avrupa’nýn en deðerli ve ilgi çekici devlet adamýnýn Avrupa’da yaþamadýðýný,Boðazlarýn gerisinde yaþadýðýný,
bunun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaþkaný Mustafa Kemal Atatürk olduðunu söyledi.
(Üç Adam,Kemal Atatürk-Roosevelt-Mussolini,1937)

Franklin D.Roosevelt (ABD Baþkaný)

Yüzyýllar nadir olarak dahi yetiþtirir.O büyük dahi çaðýmýzda Türk milletine nasip oldu.

D.Lloyd George (Ýngiltere Baþkaný)

Mustafa Kemal, Birinci Dünya Savaþý’nýn gidiþatýný sezen muazzam yeteneði sayesinde, savaþýn baþarýlý tek Türk Generali oldu. Savaþ sonrasýnda da yeteneðini sürdürdü ve hayatýnýn en büyük giriþimini baþlattý. Yeni Türkiye’yi kurdu.

DIE ZEIT (Alman Gazetesi)

Bu gibi dehalar ancak görünüþte ölürler. Çünkü gerçekte uluslarýn anlayýþlarýnda derin ve silinmez izler býrakan eserleriyle daima yaþarlar. Böyle insanlar, bir kuþak için doðmadýklarý gibi belirli bir devre için de doðmazlar. Bu gibi insanlar, uluslarýnýn bu nimetler kaynaðýndan durmaksýzýn yararlanmalarýna imkan vermek suretiyle yüzyýllarca uluslarýnýn tarihlerine egemen olacak insanlardýr.

; Tahran Gazetesi (Tahran, 21 Kasým 1938)

Atatürk’ün hayatý ve eseri sadece Türkiye için deðil, fakat dünyanýn bütün özgür uluslarý için bir ilham kaynaðý olmakta devam edecektir.

Çang Kay ÞEK (Çin Cumhurbaþkaný,10 Kasým1923)

Arkadaþlar, yüzyýllar nadir olarak dahi yetiþtirir. Þu talihsizliðimize bakýn ki, O büyük dahi çaðýmýzda Türk Ulusuna nasiboldu. Mustafa Kemal’in dehasýna karþý elden ne gelirdi.

; Lloyd GEORGE (Ýngiltere, 1922)

Atatürk’ün Türkiy’de yaptýðýný hiçbir tarafta hiçbir kimse yapmadý: Ne Cavour, ne Cromwel, ne de Washington… Atatürk’ün bulduðunu hiç kimse bulmadý ve Atatürk’ün yaptýðýný da hiç kimse yapmadý. Ýlham ettiði kimselere ve kendi prensiplerine göre yarattýðý yeni kuþak, O’nun eserine devam edecektir.

; Tipos Gazetesi (Atina, 12 Kasým 1938)

O, kiþisel kazanç ve ün peþinde koþan basit bir diktatör deðil, gelecek kuþaklar için saðlam temeller atmaya uðraþan bir kahramandý.

Prof.Walter L.WRIHT Jr.

Hiçbir ülke, yeni Türkiye’nin Ata’sý tarafýndan baþarýlan yenileþme kadar hýzlý ve o kadar kökten deðiþme görmemiþtir. Böylesine insanlar yüzyýllar içinde yalnýz bir defa görülür. Þimdi Türkiye’nin tarihi bu eþsiz devlet adamýnýn tarihidir.

; Dness Gazetesi (Bulgaristan)

Atatürk, tarihe örgütçü bir dahi, bir ulusun harikalar yaratan sevk ve idarecisi ve memleketinin kurtarýcýsý olarak kalacaktýr.

Independance Romaine Gazetesi (Bükreþ, 12 Kasým 1938)

O’nun ölümü Türkiye’nin sarsýlmasý olmayacaktýr; çünki bütün genç kuþak, Þefi tarafýndan çizilen yolu inançla ve coþkunlukla izlemektedir.

Uj. Magyar Gazetesi (Macaristan, 1938)

Atatürk’ün dünyanýn gidiþi hakkýndaki görüþleri insaný ürkütecek kadar doðru çýkmýþtýr.

; Times Gazetesi (Ýngiltere, 1964)




Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.