MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

GELMEYİN ÜSTÜME
şair67

GELMEYİN ÜSTÜME




ASIRLARDIR YANLIZIM
EKSÝK ETEK DÝYE ÇIKMIÞ
BÝR KEZ OLSUN ADIM

BIRAKIN KABUK TUTSUN
NE OLUR NE OLUR
KANAYAN YARALARIM

Bütün çirkin oyunlar
Asýrlardýr,benim üzerimde oynanýyor.
Kadýným’ ya piyon olarak ,
Hep bedenim , kullanýlýyor.

Yeter, yeter, yeter artýk, !!..
Ciðerlerim yanýyor.
Kabuk tutmuyor yaralarým,
Hep kanýyor.

Gelmeyin üstüme, üstüme gelmeyin.
Yaptýklarýnýzdan, Dünya utanýyor.
Vicdanlar susmuþ, !!!..
Ýnsanlýk ,yerlerde sürünüyor.

Bizim bedenimizi, çýkarlarý uðruna soyan.
Kendini þu Dünyada, ne yazýk ki, adam sanýyor.
Býrakýn yakamýzý, kabuk tutsun yaralarýmýz,
Çünkü ,çok, hemi’de çok kanýyor.

16.Aðustos. 2008.ÝRANDA 9 KÝÞÝYE RECM CEZASI

YÜREK SIZLATAN ÝNSANA DUDAK UÇUKLATAN TABLO
===================VAHÞET=======================
Ýran’da 9 kiþiye recm cezasý 21 Temmuz 2008 Pazartesi, 14:46 DÜNYAÝran’da sekiz kadýn ve bir adamýn taþlanarak idam cezasýna mahkum edildiði belirtildi.



Mahkeme tarafýndan zina ve cinsel suçlardan hüküm giyen bu kiþilerin, avukatlarý suçlanan bazý mahkumlarýn kendilerine karþý verilen recm cezasýnýn nedenini ise bilmediklerini belirtti.


Avukatlar, Ýran yargýsýnýn bu cezalarýn infaz edilmesini önlemesi çaðrýsýnda bulundular.


Gelen haberlere göre, hüküm giyenler arasýnda yer alan ve 50 yaþýnda bir müzik öðretmeni olan erkek ise bir öðrencisi ile gayrimeþru iliþkide bulunmaktan hüküm giydi.


Ýran’daki þeriat hükümleri uyarýnca taþlayarak öldürme cezasý, zina suçlarýna veriliyor.


ERKEKLERE DE UYGULANMASI GEREKÝYOR


2002 yýlýnda Ayetullah Mahmud Haþimi Þehrudi, taþlama cezasýný askýya almýþtý, ancak o zamandan bu yana en az üç kiþinin taþlanarak öldürüldüðü haber verilmiþti.


Kurallar uyarýnca taþlama cezasýnýn hem kadýnlar hem de erkeklere uygulanmasý gerekiyor.


Ancak Ýranlý avukatlarýn verdiði bilgiye göre, uygulamada, hem daha az eðitimli olmalarý, hem de mahkemede iyi temsil edilememeleri nedeniyle, kadýnlar bu cezaya daha çok çarptýrýlýyor.


Uluslararasý Af Örgütü, bu yýlýn baþýnda Ýran’ýn bu ’grotesk’ cezalandýrma yöntemini kaldýrmasý çaðrýsýnda bulunmuþtu.


Örgüt, bu cezanýn çoðu kez adil olmayan yargýlama süreçlerinin sonunda verildiðini de söylemiþti.


CEZANIN ÝNFAZI



Ýran’daki ceza kanunu uyarýnca, zina ile suçlanan ve taþlanarak idam cezasý alan erkekler beline kadar, kadýnlar ise göðsüne kadar topraða gömülüyor. Daha sonra mahkumlara atýlan taþlarýn ise onlarý hemen öldürecek kadar büyük olmamasý gerekiyor.


Ýran’da taþlama yöntemiyle infaz edilen bir idam cezasýna iliþkin son haber geçen yýl gelmiþti. Bu geliþme, insan haklarý gruplarý ve Avrupa Birliði tarafýndan güçlü bir biçimde eleþtirilmiþti. -BBC-
RECM TAÞInýn ölçüsü var

--------------------------------------------------------------------------------

Zina suçu iþleyenlere atýlan taþýn da bir ölçüsü var. Ceza Hukuku maddelerinde yazýlmýþ.
Ýngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Telegraph, Uluslararasý Af Örgütü’nün yayýmladýðý raporunda, Ýran’da zina iþleyen kiþilerin idamýnda kullanýlacak olan taþlarýn büyüklüðünün, ceza hukuku maddelerine göre belirlendiðini yazdý.

Uluslararasý Af Örgütü (Amnesty ýnternational), Ýran’ýn zina hukukuyla ilgili yaptýðý araþtýrma sonucunda yayýmladýðý raporda, bu suçtan idamýna karar verilen kiþilerin ‘akýl almaz’ yöntemlerle cezalandýrýldýðýný belirterek, “Taþlama uygulamasý, suçlularýn idamý sýrasýnda hissedecekleri acýyý artýrmak için özelikle dizayn edilmiþtir” sözlerine yer verdi.

ÞAHÝT BULMAK ÞART

Telegraph gazetesi, Ýran ceza hukukunun 83’üncü ‘Hudud’ maddesine baðlý olarak, umumi alanda evlilik dýþý iliþki yaþayan erkek ve kadýnlarýn, dört baðýmsýz þahit bulunmasý þartýyla ve cezanýn kaçýnýlmaz olmasý durumunda idamýna karar verildiðini yazdý.

ERKEKLER BELLERÝNE, KADINLAR OMUZLARINA KADAR

Ýran ceza hukukunun 104’üncü maddesine göre ise, infaz sýrasýnda kullanýlan taþlar, ‘ne iki atýþta suçluyu öldürecek büyüklükte olmalý, ne de taþ denilemeyecek kadar küçük olmalý’. Suçlularýn genelde 20 dakikada can verdiðini belirten gazete, Ýran hukukunun 102’nci maddesi gereðince erkeklerin bellerine kadar, kadýnlarýn ise omuzlarýna kadar gömülmesi gerektiðini haberine ekledi.

Ýran’ýn, 2002 yýlýnda zina suçuna erteleme getirmesine raðmen, 2006 yýlýnda iki, 2007 yýlýnda ise bir kiþiyi taþlama yoluyla idam etti.



Yazýyý okuyunca tüylerim diken diken oldu, üstelik bu kanunlar Ýranda Ýslamiyet adýna uygulanýyor.
Vicdaný olan Atatürk Türkiyesini bu yukarýda yazýlý olan yazýyý okuduktan sonra Ýranla bir karþýlaþtýrma yapsýnlar acaba Türkiyedeki laik Cumhuriyeti yýkýp Ýran, Suudi Arabistan, Afganistan, Pakistan hatta Malezyya özenen zihniyetleri merak ediyorum.

Bu yönetimlerin nesini beðeniyorlar onu merak ediyorum.
Atatürk Türkiyesinin gerçek özde evladý lütfen uyan olanlarý gör,Laik Cumhuriyetine ve Devrim Kanunlarýna sahip çýk yarýn çok geç ola bilir

Çanakkalede, kefensiz yatan yiðit Dedeni unutma kemiklerini sýzlatma aklýný baþýna topla
Aziz nesinlik olma!!...
Peki Kadýn nedir, toplumdaki yeri, böyle bir Vahþeti kadýn hak ediyormu diye vicdanen sorgulayalým kendimizi
KADIN!!...
Bence yaþammýn odak noktasý kadýndýr .onun içsel sevecenligi ve duygusallýgý erkegide biçimlendirir.kadýnýn etkinliginin olmadýgý bir toplum suyun oluþmadýgý kurak çöl gibidir.yaþam hepimiz için sosyal bir varlýk olarak birlikteligi zorunlu kýlar .bu birlikteligin odagýndaysa kadýn vardýr cinsel patolojinin ötesinde
kadýn annedir umudtur ve bilinçtir .kadýný dýþlýyan bir görüþ çagýmýz için yüksek bir felakettir.bence bir pencere perdesinde çiçektir kadýn bir karanlýkta ýþýktýr.kadýnlarýn görkemi bence yaþamla özdeþtir dogan güneþtir.iyiki varsýn kadýn anne olarak eþ olarak sevgili olarak insan olarak, Can olarak, yaren olarak
Atatürk Türkiyesinde, Sosyal Hukuk Devletinde, çaðdaþ modern hukukta Kadýna bakýþ açýsý böyledir
Ýrana, Afganistana, Pakistana, Suudi Arabistana, hatta Malezyaya özenenlere, Cumhuriyet Devrimlerini travma kabul edenlere önemle ivedilikle duyurulur.
SAYGILARIMLA

15.Aðustos. 2008.
____þair 67_____
ALÝ CEMAL AÐIRMAN



]

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.