MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ŞARKILAR DEĞİŞTİ DE İNSANLARA BİR HAL OLDU
çigdem

ŞARKILAR DEĞİŞTİ DE İNSANLARA BİR HAL OLDU



Dinliyorum son zaman þarkýlarýný. Bir bayan çýkýyor, güzel sesiyle “bana da lo lo lo yaparsýn artýk” diyor. Bir erkek þarkýcý çýkýyor ; sevgili kendini terk etti diye “Allah belaný versin” diye basbas baðýrýyor. Bir diðeri “azýcýk alttan azýcýk üstten hoplatalým kýz” diyor. Bir diðeri çýkýp “þap öpeyim mi , içime de çekeyim mi diye devam eder, kaldýrdým bak göbeði hobba, döktürürsün öyle bakma.”
Sonrada bir gencimiz gece yarýsý atar kendini pencereden, bir diðeri okul arkadaþýný öldürmeye çalýþýr. Sonra da kalkar televizyonlarda, gazetelerde bu gençliðe ne oluyor deriz.
Bir dinlediðimiz! þarkýlarý bir can kulaðýyla dinlese anneler babalar…
Gençliðimizin nereye sürüklendiðini görür.
Düþünüyorum da bir insan terk edilse bile âþýk olduðu insana “ALLAH BELANI VERSÝN DER MÝ? HADÝ DEDÝ DÝYELÝM O ZAMAN DÝYEN, SEVGÝSÝNDE NE KADAR CÝDDÝDÝR.
A benim eski sevdalarým. A benim eski âþýklarým. A benim eski þarkýlarým nerdesiniz?
Bir de þu þarký sözlerine bakýn: ”aman, bir güzeli sevip de alamazsan ismini âleme rüsva eyleme.” Aþký içinde yaþamak. Onu saklamak. Gün yüzüne ve insanlarýn dilene düþürmekten korkmak. Sen ve onun arasýnda kalmasý…
Peki neden aþkýmýza “Allah belaný versin “ deriz. Ya da sevgilimiz bizim “azýcýk üstünden azýcýk alttan hoplatacaðýmýz” kadar basit mi?
Ya da baþka bir þarký :” Artýk ne duamsýn ne de bedduam.” Sevgiliye karþý artýk ne iyi ne de kötü hiç bir þey demediðinin en bariz göstergesi.
Ya da en güzel beddua “sende benim hatalarýmdan birisin.” Örnekleri çoðaltabiliriz. Ama sizleri sýkmayayým.

Aradaki uçurumu ve hayata bakýþ açýmýzýn ne kadar deðiþtiðini, nerden nereye geldiðimizi en basitinden þarkýlar koyar ortaya…






Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.