MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ŞİİR BAHÇEMİZde PROGRAMLAR BAŞLADI...
ZEKİ CENNET

ŞİİR BAHÇEMİZde PROGRAMLAR BAŞLADI...


ÞÝÝR BAHÇEMÝZDE PROGRAMLAR BAÞLADI...

Göller bölgesi, güller diyarýnýn þair ve yazarlarýna, ozanlarýna müjdeler vererek, öncelikle saygýlar,selamlar ileterek konuyla ilgili bilgileri paylaþma gereði duyuyorum. Isparta ili þehir merkezinde Davraz yaþam hastanesi karþýsý þiir Ýnternet kaffe arkasýnda, Köylüm gözleme salonuyla da paralel olan üç dört yönden giriþ kapýsý olan þiir bahçemiz görülmeye deðerdir.

Türk dünyasý kültürüne katký saðlamak için, ziyaretçilerimizin istifadesine sunulan mini kütüphanesiyle de gözleri beyinleri, gönülleri doyurmaktadýr. Yemyeþil aðaçlar altýnda taze çay yudumlarken, gözlemeleri yerken mini þelale altýnda balýklarýn oynayýþýný, kaynayýþýný seyretmenin, muhabbet kuþunun cývýltýsýný temiz hava içinde dinlemenin doyumsuzluðunu sizlere yansýtýyorum. Çevre duvarý da taþ iþlemeli ve süslemesiyle harika diyorum.

Kýsaca özetlemeye çalýþtýðým bahçede masa, sandalyeler ve ahþap aðaç oturaklarýn bulunmasýyla konuklarýn ayakta kalma korkusunu gidermekteyiz. Gönül dostlarýmýz için oluþturduðumuz sahnede kamera, mikrofon ses cihazý bulunduðuna da göre duygularýnýzý ifade edebilmek için fýrsatý deðerlendirin. Ruhumuzun gýdasý olan müzik türlerin çeþidi bulunduðu gibi, mideniz aç iþe yiyeceklerin her türü olduðu gibi, alkollü içkiler dýþýnda, içeceklerinde her çeþidini mevcut olduðunu lütfedip gelmek isteyenlere bildirmek istiyorum.

Isparta ilimizde nedense bildiðim kadarýyla kýrk yýlý aþan süre içinde gönül dostlarýmýzýn bir araya gelebilmesi için daimi olarak her hangi bir salon ve bahçe yetkililer tarafýndan tahsis edilmediði halde bazý arkadaþlarýmýzýn yürek coþkusuyla, fedakarlýðýyla þiir bahçemizin oluþmasý çok güzel oldu. Keþke buna benzer kültür mekanlarý artýrýlarak istifademize sunulabilse.

Þiir bahçemizin asýl amacý: Kalem tutan elleri, Doðru konuþan dilleri, Seven gönülleri, Toparlayarak, istiþareler yaparak, kültür alanýnda birikimleri paylaþarak öðrencilerin ve halkýmýzýn istifadesine sunabilmektir. Þiir, müzik programlarýný gündem konularýna göre de sýralamayý düþünüyoruz. Ben þair ve yazarým, ozaným diyenlerin yeteneklerini halkýmýza sunmasýný istiyoruz.

GBYÞ Derneði kurucusu olarak TÜRKÝYE ÝLESAM il temsilcisi olarak geçmiþte þiir, hikaye yarýþmalarýn, þiir ve müzik programlarýnýn yapýlmasýna vesile olduðum gibi, bundan sonrada kurulmasýna vesile olduðum Zekice kültür ve sanat evimde de zaman zaman buna benzer programlar olacaktýr. Þiir bahçesini ünlü halk ozanýmýz Aþýk ENVER GÜRKANÝ bey iþletmektedir.

Saygýdeðer gönül dostumun amacý da aþýklýk geleneðini bölgemize yaymaktýr. Bu konuda hazýrladýðý kitaplar da þiir bahçesi kütüphanesinde mevcut olup gelen misafirler istifade etmekte, aþýkla bire bir konuþmaktadýr.
12-4- 214 açýlýþý yapýlan þiir bahçemiz 23-5-2014 de cuma akþamý programý gerçekleþtirdi. Kanal 3 TV de çekim yaparak duygulu anlarý yansýtmýþ oldu.
Programýmýzý onurlandýran protokole, diðer misafirlerimize, gönül dostlarýma basýnýmýza teþekkürlerimi arz ederek zaman çerçevesinde þiir ve müzik akþamlarý programýnýn devam edeceðini bildiriyorum. Ýrtibat için: tel- 02462322033 Pirimehmet mah-1725 sokak-no:13 a Isparta. Hoþça kalýnýz.

***** HOBÝM VAR *****

Maddi yönden gelir olmasa bile,
Yazýda, þiirde yapamam hile,
Kendimi kaptýrdým aþk, sevda,yele,
Alýþkanlýk yaptý bu benim hobim.

Kaçýrsam bu fýrsat geçe mi ele? ,
Gerçeði söylettim o tatlý dile,
Yarime uðrarým basarým zile,
Alýþkanlýk yaptý bu benim hobim.

Yürekten sevdiðim giriyor kola,
Beynime odaklý düþüyor yola,
Önem vermiyoruz paraya, pula,
Alýþkanlýk yaptý bu benim hobim.

Birlikte kavuþtuk hafta, ay, yýla,
Sürdürmem tenine yað, oje, cila,
Ayrýlýk düþünmem gurbette bile,
Alýþkanlýk yaptý bu benim hobim.

Gözlerim bakýyor maviye, ala,
Yesem de doyamam baklava, bala,
Zeki minnettardýr Cennetlik kula,
Alýþkanlýk yaptý bu benim hobim.

***** SAN *****

Yazarým, çizerim eserim iþte,
Haram dolaþmýyor aðýzda, diþte,
Bazen eleþtirir dayý, eniþte,
Þairsin diyorlar ne sanýrsan san.

Dünyamýz döndükçe bitmez sorunlar,
Negatif, pozitif farklý yorumlar,
Bana konu olur acý durumlar,
Þairsin diyorlar ne sanýrsan san.

Düþünmekle geçer gündüz, geceler,
Birbirine baðlý cümle, heceler,
Süzgeçten geçirir bazen hocalar,
Þairsin diyorlar ne sanýrsan san.

Mikrofon elime geçse bir kere,
Sesim yansýyacak tüm gönüllere,
Hayranlýk duyarým her çiçeklere,
Þairsin diyorlar ne sanýrsan san.

Hece, kafiyeye odaklý beynim,
Ýyilik güzellik doludur kalbim,
Zekiyi kanýtlar hatýra albüm,
Þairsin diyorlar ne sanýrsan san.

Ispartalý Zeki Çelik TÜRKÝYE ÝLESAM il temsilcisi.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.