MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

imamların show günü
turhansahin

imamların show günü


selasýydý
ezanýydý
vaazýydý
fetvasýydý
hutbesiydi
kametiydi
zamlý suresiydi
tesbihiydi
duasýydý
derken

2 rekat cuma için
2 saat zaman
uzat babam uzat
çek sündür inisiyatif sende
vakit nakittir güya
ümmette zaman gani

din-i mübini islâmýn mübarek cumasý
cuma olmaktan çýktý
imamlarýn s h o w günü oldu

imdaaat kurtarýn cemaati imamlarýn elinden


turhan þahin

------------------------------------------------------------

açýklama:

Ben hemen hemen her cuma en uzak camide namazýmý kýlmak için huþu ve heyecan içinde cemaat içindeki yerimi alýrken. Ýmanlarýn müezzinlerin iþi þova çevirmelerine tepki gösteriyorum. Okuduðunuz þiiri Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýna ve Baþbakanlýða da dilekçe olarak sundum. Dilekçemin iþleme konulduðu tarafýma bildirildi.

Ýslâm dininin bir disiplini, bir inanç estetiði var. Ýmamýn kürsüde milletin okuduð gazeteyi belirlemesine tepki gösteriyorum.

Din kimsenin tekelinde deðildir. Cuma hutbeleri iktidarlarýn gündemine ve önceliðine göre belirlenip milletin kafasýna okunacak metinler olamaz. Aslýnda cumadaki mana maksat ve mantýk istiþare ve müþavere biçimiyle iktidarýn eteðine yapýþmak deðil yakasýna yapýþmaktýr.

Camilerimizi birilerinin arka bahçesi olarak görmesi fitnenin ta kendisidir. Ümmet bu tehlikenin farkýna varmalýdýr. Ýslam toplumunda fitnenin sonu tefrika demektir. Allah muhafaza

Camilerimiz Emevi anlayýþa göre dizayn edilmeye müsait bir zemine sürüklenmemelidir. Bu konuda Hz Hüseyin duruþuna sahip olmamýz gerektiðini düþünüyorum. Camileri karargah gibi gören zihniyetin Dini siyasete alet etme gayretkeþliði islâma yapýlabilecek en büyük ihanettir.

Din iktidarýn oyuncaðý, imamlar hükümetin borazaný olamaz. Ülkemizde iktidarlarýn her dönem yeterince ibn-i vakt borazaný var zaten.

Cumanýn yönetimi adil olmaya davet eden, hatta zorlayan halký bu konuda bilinçlendiren bir iþleve sahip olmasýný istiyorum.

Cuma namazý bir ibadettir bir ritüel deðil. Hele hele miting meydaný hiç deðil maksadýn haklý gösterdiði ölçü ve süre içerisinde eda edilmesi gerekir.

Dinim baþýmýn tacýdýr. Ben onun bir hizmetkârýyým.






Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.