MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Anla ki Aşıksın
Esilenar

Anla ki Aşıksın



Ýnsan sýklýkla sevgili deðiþtirebilir belki, peki ya sevdiðini? Ne zaman karþýmýza biri çýksa “o”kiþi diye adlandýrýyoruz. Peki gerçektende öyle mi? Her insanda bulduðumuz farklý duygulara ad koyamadýðýmýz zaman “aþk” diyoruz hepimiz. Peki bu aþk bu kadar basit miydi? Aþk dediðiniz, zamanla ve onu tanýdýkça içinizde oluþan, ondan kopamayacaðýnýzý söyleyen bir his midir, yoksa ilk gördüðünüz anda kalbinizdeki heyecaný bastýramadýðýnýz o çocuksu duygu mudur?
Kimisi hatalarýný görmezden gelemez, o anlatamadýðý aþkýný býrakýr ve gider. Kimisi ise, hep affeder aþkýný; içindeki o duyguya hep yenik düþer. Gerektiði zaman gitmek midir aþk? Yoksa ne olursa olsun onu terk edememek, býrakamamak mýdýr?
Ýnsan her zaman aþýk olamýyor. Yeni heyecanlar bulunur, insan; güzelliðe ya da aðýzdan çýkan en süslü sözlere kanabilir bazen. Tutkudur bunlar, güzellik gelir ve geçer. Süslü sözlerin yerini an gelir kalp kýran küstah cümleler alýr. Oysa aþkýn hep yanýndadýr. Güzeli sevmez, sevdiðini güzel görürmüþsün. Bunu ne zaman yapabiliyorsan, anla ki aþýksýn.
Onunla mutlu olmak istemek eksikliktir mesela. Onunla hem mutlu, hem mutsuz olmaya da varsan, anla ki aþýksýn.
Onu kusursuz görme sakýn, senin gibi benim gibi oda insandýr. Kusurlarý vardýr elbet. Kusursuzmuþ gibi davranmayacaksýn,kusurlarýyla seveceksin, öyle kabulleneceksin. Kusurlarýný güzelleþtirebiliyorsan eðer, anla ki aþýksýn.
Her hatasýnda karþýsýnda durmayacaksýn, azarlamayacaksýn. Yeri gelecek, elinden tutacaksýn ve “ben seninle hata yapmaya da varým” diye haykýrabileceksin. Ondan utanmýyorsan eðer, anla ki aþýksýn.
Her karþýnýza çýkan insana bunlarý yapamazsýnýz.Ýþte bu yüzden aþk hiçte basit deðil. Tutku ve heyecan gelir geçer, aþkýn gidiþi o kadar kolay deðildir. Aþk hep ordadýr, kimisi bulur, kimisi ise ömrünün sonuna kadar arasa da bulamaz. Aþk yeri geldiðinde saftýr, yeri geldiðinde hýrçýn. Bulduðunuza inanýyorsanýz, onu asla býrakmayýn.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
En Çok Okunan Şiirleri

Anla ki Aşıksın