MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

KEŞKELERE BÜRÜNMÜŞ AŞK HİKAYESİ
Ayşe Gül YILDIRIM

KEŞKELERE BÜRÜNMÜŞ AŞK HİKAYESİ


KEÞKELERE BÜRÜNMÜÞ AÞK HÝKAYESÝ

Kime ne önemi var bilmiyorum ama bana göre çok önemi var. hikayeler yaþanmýþlýklardan doðar..

Yalnýzlýðý yalnýz kalmayý seven biri. Taki aþýk olana kadar. yalnýzlýk mý ? hiçte hoþ birþey deðil. sevdiði var iken sevdiðinin yanýnda olmak var iken kim ne yaparki yalnýzlýðý. sevdiði seveninden habersiz.
Seven sevdiðini söyleyemeyecek kadar korkak çekingen ve çaresiz. elalem putunu dikkate alarak söylememeyi tercih etti. içindeki aþkýn alevi kalbini yakmaktaydý. o alev kalbini yaktýðý andan itibaren hep fýsýldadý kendine "aslýnda aþk hiçte güzel deðilmiþ". güzel olsaydý eðer bukadar acýtýrmýydý canýný. incitirmiydi kalbini. sürekli gördüðü biri deðildi sevdiði ama sürekli karþýsýnda yüreðindeydi. göz kapaklarýnýn içine çizilmiþti resmi. gözlerini kapadýðý andan itibaren onunla birlikteydi. hayaller gerçek yaþamdan daha güzeldi. hayalinde onunla birlikteydi çünkü. ne olurdu seven sevdiðini fark edip tutulduðu gibi sevilende sevenini fark edip tutulsaydý. sevseydi açsaydý yüreðini ona "ben seni seviyorum " deseydi. sevenin gösteremediði cesareti sevilen yapsaydý. içinden geçiriyordu ama olmayacaktý , fark etmeyecekti sevilen sevdiðini..kuru , yeþermeyecek bir hayaldi sadece..

seven yüreðinde kocaman bir sevdaya yer vermiþ bir küçük kýzdý.. o küçüðün kalp aðrýsýna bir yenisi daha eklenmiþti..isteði dýþý bir evlilik..kendinden yaþlarca büyük biriyle..hangi acýyý yüreðinde taþýmalýydý ki..sevdiðinden ayrý olmayýmý, sevmediði ile birlikte olmayýmý yoksa kendinden iki katý biri ile evlendirildiðinimi...

hangisini dert etmeliydi. yüreði kedere bulandýðýnda hüzün göz yaþlarý ile Rabbine sýðýnmasý yakarýþlarý vardý.. ben kaderime inandim iman ettim bu benim kaderimmiþ diyerek , göz yaþlarýna boðulup aciz bir þekilde hýçkýrýþlarý vardý..

keþkelerle doluydu hayatý.. keþke elalem putunu yýksaydýmda sevdiðime sevdiðimi söyleseydim. terslermiydi acaba beni , öfkelenir kýzarmýydý ki bana..
soðuktu sevdiðinin bakýþlarý...o bakýþlar ürkeklik biriktirmiþti yürekte...söylersem duyulur herkez tepki gösterir bana kýzar düþüncesi aklýmda yer etmiþti..mantýðým daima duygularýmý yenmekteydi..artýk bunlarý düþünmek oldukca luzumsuzdu...evli biri olmustu artýk..yüreðinde sýzý yaþayan aciz seven birgün sevdiðinin sözlendiðini duydu..yaþanýlmasý güç bir an..eli yüzünde köþeye çekilmiþ bir büklüm halde hýçkýrarak aðlamak ne zor bir an...Neden bu sevda onun yüreðini bulmuþtu ki ? dua ile karýþýk dertlenmelerini göz yaþlarý içinde Rabbine arz ediyrdu..
bir yandan huzursuz giden bir evliliði diðer yandan kalp acýsý..ve bunlarý taþýmaya çalýþan küçük bir beden..
kendini toparlamalý güçlü olmalýydý. aklýna kuran mealinden rast gele bir ayet seçmek geldi..ve þuan hiç dilinden düþürmediði , o hüzünlü yüreðinin sýkýþtýðý anda karþýsýna çýkan ayet ; " akýllý olunuz bilinizki kalpler ancak allahýn zikri ile mutmain olur" rad suresi / 28..
içini ferahlatan ayetin arapcasýný ezberleyerek dilinde tesbih etmiþti..Rahmana sýðýnmak nekadarda çok güzel birþeydi..Ama yetmedi bu tesbih ona..arayýþa girdi , boþlukta olan ruhuna zemin hazýrlamak için. mevla ne büyüktü , kendisini arayana nasýlda yol gösterip kendi kapýsýna alýyordu.. kalbe geniþlik veren ilim ibadet kokan bir yer. o ortama girmek ne güzel birþeydi..
bir yandan yaþanýlmasý zor olan bir hayat , diðer yandan o zorluða karþý güç veren bir ortam..
zordu yaþam , zrluða karþýlýk bir güç veren vardý lakin sevdalýsý yürekte yürek sýzýsýydý..kul kul ile sýnanýrmýþ..rabbi bu acizi sevdalýsýnýn acýsý ile sýnýyordu..
ayetlerle hadislerle huzur bulmak en güzeli..kiþi sevdiði ile beraberdir diyen bir peygamberin ümmetiydi..bu dünyada umudu olmasada sevdiðinden , ahirette onla birlikte olacaðýný umut ediyordu..
bu küçük yürek nasýlda teselli ediyordu kendini..acýlarýnýn izini ayetlerle yýkayýp , hadislerden teselli bulacak kadar güçlüydü..ama o güçlü kýz geceleri bir okadar aciz , duygularýna yenik düþüp göz yaþlarýna boðuluyordu..
hayat ne çok acýtmýþtý onun canýný..düþe kalka acýlarý ile geçiyordu zamaný...hiç beklemediði bir anda uzun zamandýr görmediði sevdiðini görmüþtü. yüreði can çekiþiyordu o an..içindeki birþeyler fazlaydý sýðmýyordu yürek kafesine , uçup gitmek istiyordu. bu defa mantýk durduramadý duygularýný , geçemedi önüne..piþman bir þekilde birazda sitem barýndýrarak "neden sevenini fark etmedin" diye söylendi...bir zamanlar konuþtýramadýðý dili o an "seni seviyorum" dedi.. keþkeler yüreðe daha fazla yer yapmýþtý artýk. geç kalýnmýþtý..bir zamanlar elalem putlarýný yýkamayan sevdalý o putlarý yýkmakta çok geç kalmýþtý..
olsun, geç kalsada söylemiþti.. artýk sevdiði seveninin farkýndaydý..ve seven sevdiðini kalbine gömmüþ, her duasýna onuda alarak "kabul olunmamýþ duama karþýlýk ahiretliðimsin" demeyi hiç býrakmamýþtý.. piþmanlýklar ve keþkeler can yakmaktan baþka birþey deðildi...seven artýk kendi yoluna kendi kaderine raðzý olup , keþkeleri dilinden atmanýn zamaný geldiðini anlamýþtý.. keþkeler bitmiþti..Artýk hiç bir þeye keþke demeyecekti , KEÞKE bunu daha önce akýl edebilseydi..

AYÞE GÜL KEBABCI

Bizler keþkeleri hayatýmýzdan silemeyip, keþkelerin içinde acý ile kývranmaya kendimizi mahkum etmiþiz....
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.